Ett samarbete?

255 18 4
                                    

Vi fortsatte att dansa tills musiken slutade spela.

- Tack för dansen, sa killen och bugade lätt.

- Det är du som ska ha ett tack, sa jag och neg.

Killen log sedan vände han sig om och försvan bland de andra.

Jag gick tillbaka till bordet där alla andra satt. Tooby, Kim, Scott och Maja hade kommit tillbaka.

- Så vem var killen du dansade med? Frågade Ayra.

- Vet inte jag var påväg att snubbla men han fångade mig, sen frågade han om jag ville dansa och jag tackade ja, svarade jag

Pappa ställde sig framför sin tron och hela salen blev tyst. Han höll ett tal om en drakatack och en brand och svåra år. Men även om hopp och samarbete. Om att vi alla hade misst någon viktig. Om att tider snart skulle bli bättre.

- Och med stor glädje kan jag meddela att min dotter Katja har återvänt hem, sa pappa.

Jag reste mig mig upp från bordet och gick fram till pappa. Alla som var på balen applåderade och verkade vara väldigt glada.

- Och tillsammans med prins Athos, fortsatte pappa medan en alv i min ålder kom fram och ställde sig bredvid mig.

- Ska de förena våra kungariken och styra tillsammans som kung och drottning, sa pappa.

När jag hörde honom säga det stannade tiden. Vad menar han med att vi ska styra tillsammans som kung och drottning. Menar han något typ av samarbete. Eller menar han..... Nej det måste vara ett samarbete. Han vet att jag inte skulle gifta mig med någon som jag inte känner. Dessutom jag är bara 18.

Alla i salen applåderade och busvisslade. Musiken började spela igen och jag började gå mot trapporna till övervåningen. Jag bestämde mig för att jag behövde vara ensam och få lite luft. Så jag gick upp för trappan och gick ut på en stor balkong. Jag vet inte hur länge jag satt där men precis då jag skulle gå hörde jag att någon gick ut på balkongen på nedervåningen. Jag tittade ner och såg killen som jag hade dansat med tidigare.

Han stängde försiktigt glasdörrar efter sig så att den inte gjorde något högt ljud. Han såg sig omkring och var på sin vakt. Jag fortsatte att observera honom och han betedde sig skumt. Plötsligt drog han sig fort till kanten som om någon kanske hade sätt honom. Han klättrade upp på kanten på balkongen som om han tänkte hoppa. Eftersom att slottet låg ganska högt upp så skulle han slå ihjäl sig. Jag skulle precis ropa till honom att inte hoppa som två vakter slog upp dörren och tog tag i honom.

De drog ner honom från kanten och gjorde så att han stog på knä. Han kämpade emot men den ena vakten slog honom hårt i magen med en stav så att han vek sig dubbelt. Den andra vakten höll fast hans armar bakom ryggen. Den första vakten ryckte av honom masken och när jag såg vem det var blev jag målös.

Det var Jack. Han hade hört vad jag sa och stannade. Men varför attackerar vakterna honom. Det var då det slog mig. Han är delvis demon och som han sa förut gillade inte han och min pappa varandra.

Den första vakten sa något och sparkade sedan Jack i magen. Den andra vakten ryckte upp Jack på fötterna och satte på hans mask igen. Vakterna ställde sig på varsin sida av honom och tog med honom in i slottet igen.

Jag sprang in i slottet och ner för trappan. Jag letade efter dem med blicken i den stora salen. Lite längre bort såg jag dem vika av till en annan korridor. Jag sprang dit och följde tyst efter dem.

På andra sidan murenWhere stories live. Discover now