En flock av skuggor

393 21 2
                                    

Jag vaknar mitt i natten och upptäckter att det är fullt kaos. Tooby har ändrat personlighet. Jack och Skott försöker lugna ner honom. Tanja har gömt sig i ett hörn och Rex ligger medvetslös på andra sidan grottan. Maja sitter på knä med Spirit och Rex och värkar linda om ett sår på Spirits tass. Vad hade hänt under tiden jag sov.
Då kände rökdoften igen. Det stack i näsan och sved i ögonen.

Jag kröp till Tanja och upptäckte att hon grät.

- Vad har hänt? Frågade jag och la min hand på hennes axel.

- Tooby och jag vaknade av att vi hörde något, han gick ut för att kolla vad det var och när han kom in var han den andra, snyftade Tanja fram.

Jag kramade om henne och försökte tänka ut vad som kunde ha hänt. En stor smäll hördes och jag riktade blicken åt det hållet. Skott låg medvetslös på golvet mitt i grottan. Tanja kramade om mig hårdare och började gråta igen.

Jack och " Tooby " fortsatte att slåss. Tooby hade ett stort övertag och Skott värkade inte piggna till. Jack blev till sin gråa varg och försökte göra större motstånd. Men en sak var annorlunda med honom. Hans tassar var mycket mörkare en de skulle dom var nästan svarta. Jack ylade högt och visade sina vita sylvassa tänder. En armé av vargar kom fram ur skuggorna. Alla var svarta och nästan genomskinliga. De hade röda glödande ögon och rest ragg. De väntade på att Jack skulle signalera till dem.

Tooby såg sig omkring sedan föll han ner på knä som ett täcken att han gav upp. Jack tittade bak på de andra vargarna och de löstes upp i tomma intet. Jack blev normal och gick fram till Tooby. Han satte sig på knä och de började prata. I slutet av samtalet slängde sig Tooby över Jack. Jack kom undan och fick ner Tooby. Han tog fram ett rep och band fast Tooby vid en stalagmit som stack upp ur golvet.

Tanja sprang iväg till Skott som fortfarande var medvetslös.  Rex hade vaknat och var uppe på fötterna.

Jag reste mig upp och gick till de andra som stog sammlade runt Skott.

- Vet någon vad som verkligen hände? Frågade Maja.

- Nej det ända vi vet är att han gick ut för att kolla upp ett ljud och när han kommer tillbaka är han sin andra personlighet, snyftade Tanja.

- Innan jag somnade kände jag doften av rök, sa jag.

- Death smoke kan ha gjort något med röken som lockade fram Toobys andra personlighet, sa Rex.

- Tur att din flock kom, sa Maja och tittade på Jack.

- Jag har ingen flock, sa Jack kort.

- Men vilka var det som kom när du ylade då? Frågade jag.

- Skuggor, svarade Jack.

Jag såg frågade på honom. Hur kunde han konversera med skuggorna.

- Jag är en hybrid du behöver inte se så förvånad ut, sa Jack och log svagt mot mig.

Skott vaknade med ett ryck men när han såg oss så lugnade han ner sig.

- Vart är Tooby?  Frågade Skott.

- Han är fastbunden vi stalagmiten där borta, sa Maja och pekade på stalagmiten Tooby var bunden till.

- Det triggar honom bara, sa Skott oroligt.

Skott reste sig upp och gick till Tooby. Han satte sig på knä framför honom och de pratade. Toobys röst var ostadigt och han stammade lite. Skott tog fram något ur sin ficka.  Det såg ut som ett gammalt rostigt halsband. Skott gav halsbandet till Tooby. Tooby började viska något och han lugnade ner sig. Tillslut var han normal igen.

På andra sidan murenWhere stories live. Discover now