Ett nytt liv

697 39 7
                                    

Vreden inom mig var stor men sorgen var störst. Tårarna rann ner för mina kinder. Jag visste att jag och Jack inte hade känt varandra länge. Men att förlora någon har aldrig haft ett annat resultat. Jag satt på knä i den fuktiga mossan och bredvid mig stod Rex och Spirit. Rex satte sig på knä och han var tårögd. Spirit gnydde svagt. Hon kröp upp i min famn och skickade bort mina tårar. Jag kramade om henne. Vi satt kvar där ett tag i fullständig tystnad sedan reste sig Rex upp. Vi såg varandra i ögonen, han nickade kort. Jag släppte taget om Spirit och reste mig upp. Vi gick ut på stigen där Jack låg. Rex släpade iväg honom in i skogen medan jag letade fram några bär, granris och några blommor. Av det gjorde jag en bukett som vi sedan la vid Jack. Vi tog inget förutom några mynt resten fick han behålla. Vi hade en tyst minut sedan fortsatte vi att gå. Efter ungefär en timme började det bli mörkt. Rex pekade på en grotta där vi kunde övernatta. Grottan var turligt nog tom och den var ganska stort. Det var mörkt och fuktigt. Stalagmiter hängde i taket.

- Vi måste vara försiktiga, stalagmiterna kan falla ner från taket och spettsa oss om vi har otur, sa Rex.

Jag nickade kort till svar. Rex gjorde en fakla av en gren och en gammal tygbit som han satte fast mellan några stenar. Jag plockade fram filten från min ryggsäck och la mig så bekvämt jag kunde. Utan att tänka på det somnade jag och drogs in i drömmarnas värld.

Jag var i en skog. Det var mörkt och det åskade. Jag var helt ensam och konstiga ljud kom ifrån skogens inre. Jag fortsatte att följa en stig som aldrig värkade ta slut. Sedan hörde jag tunga steg bakom mig. De kom närmare och ökade farten. Jag fick panik och började springa men jag tog mig ingen stans. Ett fruktansvärt skrik skar genom luften och jag föll.

Jag vaknade med ett ryck och andades tungt. Det tog ett tag för mina ögon att vänja sig med mörkret. Utanför spöregnade och åskade det. Rex stod i grottöpningen och vaktade. Jag såg mig omkring och upptäckte att Spirit var borta. Jag reste mig upp och började gå omkring. Rex såg att jag var vaken men fortsatte att vakta grottan. Ett doft gny kom från ett annat grottrum. Där inne låg Spirit och andades tungt. Jag halv sprang fram till henne för att se vad problemet var. Lite av hennes päls var röd och hon var smalare en förut. Hon såg misstänksamt på mig sedan tittade hon ner mot sin mage. Jag blev chockerad men lycklig. Jag var glad för hennes skull. För där låg en liten, söt räv unge. Den såg precis som Spirit fast mindre. Hon hade blivigt mamma.

På andra sidan murenWhere stories live. Discover now