Fred?

336 19 5
                                    

- Hur gör man honom normal då ? Frågade jag nervöst.

- I det här läget slutar han inte för än han har fått vad han vill och det är att se sin fiende död på marken, snyftade Tanja till svar.

Jag såg på Tanja att hon menade allvar. Att Shadow inte skulle sluta för än Maja låg död på marken. Hon kanske hade krossat halsbandet men det var visslan som hade henne under kontroll. Den hadde haft alla utom mig, Rex och Sam under kontroll. Jag reste mig vingligt upp.
Jag hade fått en idé. Den var riskabel men jag var tvungen att försöka.

Jag började springa mot stugan. Jag skulle bli tvungen att springa runt de andra. Förhoppningsvis skulle jag ta mig förbi utan några skador. Jag hade blicken fäst på stugan när jag sprang förbi dem. Ett högt rytande skärde genom luften och en svart figur syntes på den mörka himlen. Draken landade bredvid stugan och tittade på mig.

Omedvetet sa jag till draken att hjälpa de andra att försöka "lugna ner" Shadow. Draken flög iväg och började slåss mot Shadow.

Jag sprang in i stugan och satte mig på knä vid det trasiga halsbandet. Jag pusslade ihop alla delar sen gjorde jag rörelserna för att kontrollera eld. Jag lyckades på första försöket. Jag försökte göra en så liten låga som jag kunde och började smälta ihop metallen.

När jag var klar lyfte jag upp halsbandet. Jag hade svettats ihop delarna som inte var för små och jag hade lyckats. Halsbandet var helt igen. Det syntes knappt att det hade varigt trasigt.

Jag sprang ut ur stugan och det var värre en förut.

Rex och draken samarbetade genom att Rex satt på drakens rygg och sköt pilar mot Shadow medan draken cirkulerade runt honom. Jack hade kallat på sin "skuggflock" och hade blivigt sin varg. Toby hade tagit kontroll över skuggorna och skapat några demonliknande varelser.

Jag sprang ut i skogen till Maja och ryckte upp henne på fötterna. Jag började dra henne mot de andra och hon försökte göra motstånd. Jag lyckade rycka med henne ut ur skogen.

Jag öppnade hennes händer och gav henne halsbandet. Hon såg chockerat på mig men sa inget. Jag ställde mig bakom henne och började knuffa henne mot Shadow. Maja var för rädd för att kunna göra motstånd.

När vi kommer fram till Shadow tänkte han genast slänga sig över oss men hejdade sig. Hans blick var fäst på halsbandet som låg Majas händer. Maja sträcker fram händerna mot Shadow som hade lugnat ner sig. Shadow blev mindre och fick fick tillbaka sin mänskliga form. Han hade blivigt till Skott igen.

Skott tog halsbandet ur Majas händer. Han började viska något sen vände han ryggen mot oss och satte sig ner.

Tanja kom springande mot oss. När hon kom fram kramade hon om Skott. Tooby satte sig bredvid dem och kramade om båda två.

Draken landade bredvid Jack som hade blivigt normal. Skuggflocken och alla demonliknande varelser var borta. Jag gick till Jack, Rex, Spirit och Draken.

Maja hade gått en bit bort och satt på marken helt ensam.

Det var alldeles tyst ett tag. Tanja, Skott och Tooby hade börjat viska om något som vi inte kunde höra. Tillslut reste sig Skott och började gå mot Maja. Skott satte sig bredvid henne. Först värkade hon rädd och ryggade tillbaka lite grann. Sen värkade hon slappna av mer och mer under tiden som Skott värkade förklara något.

Efter ett tag så reste sig Skott och Maja upp. De skakade hand sen vände sig Skott om gör att gå till Tanja och Tooby. Maja sprang efter honom och när hon kom ikapp kramade hon om honom. Skott värkade chockerad men gjorde inget motstånd.

- Hallå lite hjälp här borta!! Ropade en röst som kom från sjön.

På andra sidan murenWhere stories live. Discover now