mentalsjukhuset

553 35 6
                                    

Rex slängde ner Loke på golvet och slog honom hårt i ansiktet. Jag blev förskräckt och blundade för att slippa se allt vold. När jag hörde att Rex slutade slå Loke öppnade jag ögonen igen. Loke blöder näsblod och hade blåmärken fulla ansiktet. Men han log fortfarande.

- Vad är botemedlet? Frågade Rex argt.

- Jag trodde att du visste, sa Loke med ett leende på läpparna.

- Vad menar du med det? Frågade Rex.

- Jag har ju trots allt andvänt samma gift på Jack för tre år sedan, men han är ju inte här så jag antar att du inte hittade botemedlet i tid, sa Loke hånfullt.

Rex slog till Loke hårt i huvudet igen. Loke låg nockad kvar på golvet. Rex reste sig hastigt upp och gick ut ur rummet. Jag och Spirit följde efter i fullständig tystnad. Vi gick ut ur kasinot och bara någon minut efter vandrande kom Malkon. Rex tog fram en karta och visade den för Malkon. Malkon satte sin långa, vassa klo på kartan. Rex vek ihop kartan igen och la den i ryggsäcken och Malkon flög iväg.

- Vart är han? Frågade jag lite nervöst.

- På mentalsjukhuset, svarade Rex med en suck.

Vi var helt tysta några sekunder. Rex reste sig upp och började gå.

- Vad var det för gift egentligen och hur kunde Loke få in det i Alex? Frågade jag.

- Loke är en typ av orm. Han har huggtänder som han biter sina offer med och förgiftar dem. Han kan använda olika typer av gift. Just det han gav Alex mixtrar till hjärnan och gör folk galna tills giftet slår ut hjärnan, svarade Rex.

- Men han sa att du visste botemedlet och att han hade förgiftat Jack också, sa jag.

- För tre år sedan träffade jag och Jack Loke och hans gäng. Vi hamnade i slagsmål och Jack blev biten. Men jag han hitta botemedlet i tid, svarade Rex.

Sedan fortsatte vi att gå i tystnad. Vi kom ut ur staden och fortsatte att gå efter en stig. Tillslut kom vi fram till något som såg ut som ett gammalt, övergivet sjukhus. Det var stort med flera våningar. Det var byggt av en typ av vit sten som under åren har blivit smutsig. Det var galler för alla fönster och två vakter stod och vaktade dörren in. När jag tänkte efter såg det ut som ett fängelse. Vi fortsatte fram till vakterna som stoppade oss. Rex tog upp ett pass ur fickan och sa att vi var besökare till en nyanländ. Vakterna såg på varandra och sedan släppte de in oss.

På andra sidan murenDär berättelser lever. Upptäck nu