Efterlyst

1K 38 2
                                    

Innan jag han seja någon var han försvunnen bland husen. Jag satt kvar på muren och funderade på hur jag skulle ta mig ner. Jag försökte hitta ett hus som var tillräcklit nära men såg inget. Jag antog att jag skulle bli tvungen att hoppa. Det tog ett tag att överväga och välja rätt beslut. Tillslut bestämde jag mig för att hoppa. Jag satt kvar ett tag och sen hoppade jag. Det var ett högt fall och även om jag landade på fötterna föll jag ihop på marken och tappade andan. Under några sekunder låg jag där och kipade efter luft. När det var över reste jag mig upp och började gå. När jag kom ut på torget var det full fart som vanligt. Jag gick längst några hus väggar då jag såg en affisch. På affischen stod det med stora bokstäver EFTERLYST. Under texten var det en bild på Jack. Jag började bli lite nervös. Tänk om någon hade sett oss tillsammans på andra sidan. Eller om väktarna hade fått tag på honom. Inte för att jag brydde mig om han men han skulle hjälpa mig. Jag fortsatte att läsa.

5000 shling till den som tar honom vid liv till väktarna!!?

Har de blivigt galna 5000 shling. Alla kommer att försöka fånga honom. Jag hoppas att han klarar sig. Jag slet blicken från affischen och började gå hemåt. När jag kom hem till skulet var dörren på vid gavel. Jag hade ju stängt dörren när jag gick. Jag öppnade dörren och allt var en enda röra. Det mesta var utdraget och låg på golvet. Men det som verkligen var konstigt var att mamma var borta. Vem har gjort det här och varför. Men set kan ju ha varigt väktarna som upptäckte det. Jag steg in och la ner ryggsäcken. Hur skulle jag kunna gotta mina saker i den här röran. Jag gick fram och ställde mig på knä och började leta.

Efter ett tag började jag höra något. Det lät som en stor folkmassa som skrek och ropade av ilska. Jag reste mig upp och öppnade dörren. Från början såg jag inget. Men sen på taket några hus ifrån stod en gestalt helt klädd i svart med en säck över axeln. Det var Jack. Jag försökte få hans uppmärksamhet genom att stå och vinka u dörröppningen. Han såg mig och hoppade ner från hustaket och landade i skuggan av huset. Sen var det som om han bara försvan. Jag gnuggade mig i ögonen men han var inte där. Någon la en hand på min axel och jag vände mig om. Där stod Jack i mörkret inuti skulet. Utan att tänka öppnade jag munnen för att skrika. Men Jack han he handen framför min mun samtidigt som han drog in mig och stängde dörren. Jag såg chockerat på honom och väntade på en förklaring. Men han var alldeles tyst. Sedan kom jag på det där som stod på affischen.

- Du är efterlyst, sa jag tillslut.

- Jag vet men kan du vara lite tystare folkmassan är snart här, viskade han åt mig.

Vi var tysta och folkmassan drog förbi oss som om det lilla skulet inte existerade. Jack vände sig om och kollade på mig. Han såg lättad ut över att de inte upptäckte oss.

- Jag berättar allt imorgon, sa han.

- Varför inte nu? Frågade jag nyfiket.

- Jag har en plan som vi måste diskutera, svarade han och satte sig ner på golvet en bit bort från dörren.

Jag satte mig bredvid och vi började diskutera planen. Vi satt där resten av dagen och ganska långt in på kvällen. När vi var klara var vi 100% på att vi skulle lyckas. Jack satte sig i ett hörn av huset för att sova medan jag la mig mitt på golvet. Det var riktigt sent och Jack hade somnat. Jag ville dra mig ur planen och gå en änklare väg. Jack skulle bli skit förbannad på mig men åt andra sidan behövde jag ju verkligen pengarna.

På andra sidan murenDär berättelser lever. Upptäck nu