Fienden

693 38 8
                                    

Jag rycktes ut ur min dröm och in i verkligheten. Jag låg på marken och hela kroppen värkte. Jag kunde inte andas från början men sen gick det över. De första sekunderna visste jag inte vart jag befann mig, jag hörde inget och allt var suddigt. När allt återgick till det normala och när jag kunde tänka så flög äno fler frågor omkring i mitt huvud. Jag satte mig upp och ser Jack och Rex som försöker fånga räven. Jag påmindes om min " dröm " och sa lågt nästan som en viskning.
- Spirit?
Räven stannade upp och kollade på mig. Det var tillräckligt med tid för Jack och Rex. De kastade ett nät över Spirit så att hon inte kunde ta sig upp.

- Nej!!! Skrek jag och Jack och Rex såg förvirrat på mig.

Jag kröp fram till Spirit och ryckte av hanne nätet. Hon klättrade upp i min famn och skickade mig i ansiktet. Jack och Rex stod helt stilla och såg ut som om de inte fattade någonting. Vilket de inte gjorde.

- Det här är Spirit, hon är en vän till mig, sa jag och såg upp på dem.

Det tog ett tag innan de sa något och de gav varandra märkliga blickar.

- Okej är hon din vän så hoppas jag att du kan lita på henne, sa Jack.

Jag log mot dem och reste mig upp. Spirit granskade Jack och Rex sedan tittade hin undrade på mig. Jag log mot henne och nickade.

Ett svagt ljus letade sig fram mellan träden i skogen. Solen höll på att gå upp. Det blev ljusare och vi gick fram till skogen. En smal överväxt stig ledde in och fortsatte djupare in i skogen. Jack började följa den slingriga stigen. Efter honom gick jag och Spirit och sist gick Rex. Det blev mörkare och stigen blev svårare att se men endå värkade Jack så säker på vart han skulle. Vi fortsatte att gå och solstrålar letade sig in mellan grenarna. Stigen blev tydligare och tjockare. Tillslut stannade Jack plötsligt mitt på stigen. Han såg sig omkring sedan ställde han sig snappt bakom en stor sten som om han gömde sig för något lägre fram. Jag riktade blicken åt det håll som Jack hade tittat åt. Längre ner på stigen stod en hel grupp fula, läskiga och stora varelser. Jack ryckte in mig bakom stenen men Rex och Spirit.

- Vad var det? Viskade jag så tyst jag kunde.

- Orcher. Svarade han kort och tittade upp från stenen.

Han ryckte snappt ner huvudet och kollade alvarligt på oss.

- Och de är på väg hitåt...

På andra sidan murenDär berättelser lever. Upptäck nu