Skum och Läskig

368 21 1
                                    

Vi blev genast stressade och började gå fortare. Tänk om det var Death smoke som hade hittat oss. Stegen ökade farten och närmade sig. En skepnad började synas lite längre bort i dimman. Spirit morrade lågt och reste ragg.

Alla förutom jag och Tanja gjorde sig redo för strid. När figuren kom närmare kunde man urskilja ett par öron. Inte vanliga öron utan katt öron.

Tillslut var personen så nära att man kunde se de röda glödande ögonen.  Personen verkade ha väldigt bråttom och sprang förbi Draken som var längst bak i ledet. Sedan sprang hon rätt in i mig och vi föll omkull. Jag reste mig upp men hon som hade sprungit in i mig var borta.

- Hjälp!! Skrek någon.

Vi såg oss omkring men det var som om hon hade gott upp i rök.

- Här nere!! Ropade samma röst.

Jag tittade ner i ravinen och där hängde hon. Hon höll i sig i kanten av bron. Jag sträckte ner min hand för att dra upp henne. Hon tog tag i min arm och jag försökte dra upp henne. Det var tungt och jag gled närmare kanten. Jack tog tag i mig och jag slutade glida.

Tooby och Skott hjälpe oss att dra upp henne.

- Tack så mycket, sa hon och log.

Hon hadde rött hår precis som hennes ögon. Hennes hy var vit
Och i stället för en nästa hade hon en nos. Hennes naglar var som klor och tänderna var vassare en dom skulle. Hon var helt klädd i svart. En huvtröja, ett linne och en svart kort skol. Hon hade läderarmband ett nithalsband och ett vanligt halsband.

- Varför hade du så brottom?  Frågade Tooby.

- Jag har inte brott, svarade hon kort.

- Varför sprang du då? Frågade Rex.

- Åh jag såg en kille som såg skum och läskig ut så jag började springa, sa hon och log.

- Föresten jag är Maja,  sa hon och skakade Tanjas hand överdrivet fort.

- Okej hej men såg den där killen ut? Frågade Rex.

- Jag kommer inte ihåg, svarade Maja.

Vi tittade förvirrat på henne sen fortsatte vi gå. Maja pratade hela vägen. Ibland trodde jag att hon skulle kvävas för att hon tog in för lite syre. Hon var nog den mäst energi fyllda person jag har träffat. Men hon var rolig.

När vi hade gått ett tag till kom vi till slutet av bron men tunneln tog slut.

- Nu är det min tur, sa Rex allvarligt.

- Jag kan hålla andan längre, sa Jack och tittade på Rex.

- Har du dödsönskan eller!? Frågade Tanja.

- Nej jag har redan "dött"  en gång och det var inte kul, svarade Jack.

- Så låt mig göra det, sa Tanja.

Innan någon han protestera var Tanja långt ute i dimman och letade efter bjällran. Varför hade hon gott ut hon kommer att dö! Men ingenting hände. Tanja hittade bjällran och ringde i den. Hon gick tillbaka till oss som om det inte var något speciellt.

- Varför är du inte död?! Frågade jag.

- Jag är hälften dimm bändare jag klarar mig, svarade Tanja.

Efter ett tag dök Amelia upp. Hon såg att det var vi och öppnade gången till oss. När vi kom ut ur tunneln flög draken iväg och försvann bland molnen.

Det blev mörkare och vi var snart tvungna att söka skydd för natten.  Regnet öste ner och alla var genomblöta. Maja valde att följa med oss för att se till att vi hittade en bra plats att sova på. Efter ett tag av letande hittade vi en grotta som vi kröp in i.

Det var ganska mörkt men ögonen vändje sig. Vi la oss ner för att sova och för att hålla värmen låg vi ganska tätt intill varandra. Spirit låg åvanåp mig medan jag hade Jack till vänster om mig och Tanja till höger. Det var ganska mysigt. Regnet smattrade på grottan tak. Det sista jag kände innan jag somnade var doften av rök.

På andra sidan murenWhere stories live. Discover now