Wish

883 66 9
                                    

Ik had alles maanden van tevoren gepland, alles loopt precies op schema en de auto staat al voor de deur. Maar ik ben te laat! Ik ben nooit te laat!! In mijn trouwjurk ren ik door het huis, met moeite wurm ik mezelf door deuropeningen. Gelukkig is de chauffeur die ons gaat brengen heel vriendelijk en behulpzaam en wacht hij rustig op me.

"Alice! Je sluier!!" hoor ik Mary uit mijn slaapkamer schreeuwen.

O ja, mijn sluier! "Ik kom eraan!!" schreeuw ik terug.

Als ik hem heb, schuift Mary hem zorgvuldig in mijn helemaal gestylde haar en samen met de andere bruidsmeisjes stappen we in de wachtende limousine. Mijn hoofdbruidsmeisje is natuurlijk Mary. De andere bruidsmeisjes zijn Bdur, Merina, Jessica en Jane. Ook Chrissy is een bruidsmeisje. Speciaal voor de bruiloft zijn ze hier naartoe gevlogen. En Rose is dan ook onze ringendraagster.

Ondertussen zitten we in de limousine. De meiden willen toosten, maar ik heb besloten (omdat ik niet eens drink) na de ceremonie een glaasje champagne te nemen. Wel schenk ik een glaasje in en toost ik mee. De verdere rit is zo gezellig dat ik zelfs vergeet dat ik zo ga trouwen. Het voelt net alsof ik weer 14 ben, gewoon lekker kletsen met al mijn vriendinnen van vroeger.

"Neemt u, Alice Weln, Jason Wood tot uw wettige echtgenoot?"

"Ja, ik wil"

"En neemt u, Jason Wood, Alice Weln tot uw wettige echtgenoot?"

"Ja, ik wil"

"Dan zijn jullie nu man en vrouw, ik presenteer u, meneer en mevrouw Wood"

Rose komt oplopen met de ringen, die we om elkaars vinger schuiven. Iedereen staat op en begint te klappen, lachen, zelfs huilen. Jason tilt me op, Bridal Style, en samen lopen we het altaar af.

We zijn nu aan het dansen, ik heb mijn grote assepoesterjurk ingewisseld voor een wat korter en comfortabeler modelletje. Het is eigenlijk dezelfde jurk, ik kon alleen de rok eraf halen. Mijn eerste dans heb ik nog wel in de grote jurk gedanst. Nou ja, op de helft deed ik hem af en begonnen we opeens een hele andere stijl te dansen. Iedereen moest lachen en klapte mee op de muziek. Nu sta ik op de dansvloer met alle bruidsmeisjes behalve Mary, die is even naar de wc.

"Hebben jullie dat serieus gedaan!!" roept Jessica verontwaardigt.

"Ja, Mary heeft de helft van mijn bruidsjurken gepast. Ik kan eerder niet geloven dat jullie het niet doorhadden" zeg ik terug.

"Serieus!?" zegt Bdur nu.

"Ja, we hebben gewoon steeds omgewisseld" leg ik verder uit.

"Jullie twee zijn geniaal" zegt Bdur.

"Zou jij ook kunnen doen met Jessica" zeg ik voor de grap.

"Goed idee!!" roepen ze tegelijkertijd, waarna ze elkaar een high five geven.

Ik zit nu met Mary aan de bar, een beetje te lachen om helemaal niets. Het is wel lekker rustig, tot Jasons handen opeens op mijn schouders drukken. Even schrik ik. Ik hoor Jason, maar ook Bobby lachen. Mary, die blijkbaar hetzelfde had net, draait zich samen met mij om. Daar zien we Jason en Bobby die in een deuk liggen erom. Waarschijnlijk zijn ze of heel melig of ze hebben wat gedronken om los te komen. Ik heb zo het gevoel dat het een combinatie van beide is, want Jason drinkt eigenlijk ook nooit veel. Beiden nemen ze naast ons plaats.

Als de bartendster langsloopt, houd Jason haar even tegen.

"2 Sprite, 1 sinas voor de dame.." zegt Jason kijkend naar mij "En een Bloody Martini"

De Bloody Martini is eigenlijk een soort codenaam voor bloed voor Bobby, Jessica, Chrissy, Jake en Rose. Zo zal niemand iets merken. Alleen mijn ouders weten namelijk van ons, de rest van mijn familie niet. En de bartendster is een vriend van Bobby, dus snapt ze het gelijk.

Tegen twaalfen, nu iedereen weg is, zitten Jason en ik samen naar de maan te kijken. Die mooie, volle maan, omringd door duizenden sterren. We zien een vallende ster.

"Kom, doe een wens" zegt Jason enthousiast.

"Dat hoeft niet" zeg ik rustig.

"Waarom niet?" vraagt hij.

"Die van mij is vandaag al uitgekomen"

Hij lacht naar me, we transformeren en rennen samen een mooie toekomst tegemoet.

Einde♡

Bitten (Completed)Where stories live. Discover now