Bölüm 23 ALINTI

396 17 2
                                    




Herkes kendi aleminde sohbet ederken nezarethanenin giriş kapısı açıldı. İçeri bir polis memuruyla Mert in babası gelmişti. Parmaklıkların önünde durup baktı birkaç saatte yüzü gözü çöken adam. Mert kötü bişeyler olduğunu seziyor ama neler döndüğünü anlamlandıramıyordu.

"Baba noldu?" Merak ve korkuyla sorulan sorunun cevabı biraz geç geleceğe benziyordu.

"Turgut amca?" Dedi Ercan dayanamayarak.

"Ne duymak istiyorsunuz?" Dedi hepsinin yüzüne tek tek bakarken. Kimseden ses çıkmıyor söylenecek sözleri bekliyorlardı. "Ne diyeyim ben şimdi size? Adam yoğun bakımda, her an ölebilir mi?" Bir kaç saniye sessizlik oldu. "Hepinizin başı belada, hiç birinizin doğru düzgün açıklaması yok"

"Baba o adam benim karıma olmayacak laflar etmiş. Oturup kabullenmeli miydim?" Mert hala sinirli olduğunu çok güzel vurgulamıştı yine.

"Aferin sana. Çok güzel bişey yaptın. Hem bana göre insan sayılmasa da kanunlar insan olduğunu savunsa da neyse o ayrı konu birini öldürmeye çalıştın, hem de..." diyerek sustu yine. Hem de nin arkasındaki cümlelere kilitlenmişti herkes.

"Evet baba hem de?" Dedi Mert. Babası 'ben şimdi bu deli oğlana ne diyeceğim düşüncesindeyken meraklı gözleri ve heyecanlı kalpleri bekletmek istemedi.

"Hem de karını çok korkuttun. Korktuğu için de kanaması olmuş. Kızlar zar zor hastaneye yetiştirmiş"

Babasının biraz suçlayan çoğunlukla da üzülerek söylediği sözlerden sonra Mert parmaklıklara yapıştı. Gözler şaşkınlık ve korkuyla açılmış bakıyordu babasına.

"Ka..karıma ço...çocuğuma bişey oldu mu?" Konuşamıyor, nefes alamıyordu. Gözleri akmaya hazır bekleyen yaşlarla doldu. Turgut amca oğlunu öyle görünce ne yapacağını ne söyleyeceğini bilemedi. Kocaman adam gözleri yaşlı bekliyordu karşısında.

"Zamanınız doldu" polis memurunun içeri girmesiyle bütün gözler ona çevrilmişti. Bir tek Mert hala babasına bakıyor vereceği bir umut ışığı için dua ediyordu. 'Allahım' diyordu 'Allahım nolur onlara bişey olmasın' diye yalvarıyordu.

"Baba nasıllar?" Sesi zoraki ve korktuğunu iyice belli etmişti. Polis yanına gelince kapıya doğru yöneldi Turgut amca. Mert bir an cevap alamayacak diye ölesiyle korkmuştu.


ARKADAŞLAR BİRAZ DAHA MERAKTA BIRAKMAK İSTEDİM SİZİ:)

ŞAKA ŞAKA SADECE YENİ BÖLÜME AZ KALDI DİYE HABER VERMEK İSTEDİM BİR DE BENİ HER KİTABIMDA TAKİP EDEN SEVGİLİ OKURUM Ayssucuk  UN KİTAP İÇİN HAZIRLADIĞI AMA BENİM KAPAK YAPMAYI UNUTTUĞUM RESMİ PAYLAŞMAK İSTEDİM.

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CANIM.

Seviyorum İşteKde žijí příběhy. Začni objevovat