Bölüm 20

1K 33 8
                                    



Aşk bu sevgi bu kalbe bir girdiği zaman söz dinletilmezdi. Kendini dışarıya kapatır bir daha başkasını almazdı işte. Fikrette öyle olmuştu. Aşıktı Yaren e. Aklın da ve gönlünde başka kimse olsun istemiyordu. Annesine ismi söyledikten sonra kadının yüzünden düşen bin parçaya baktı tek tek. Ne olmuştu ki? Neden böyle bakıyordu annesi?

"Anne bir sorun mu var?" Meral teyze elindeki çayı tabağına koyup bozulmuş bir yüzle baktı oğluna.

"Yaren mi dedin sen?" Fikret te İsmet te şaşkındı. Osman amca zaten iptaldi o sırada.

"Evet anne Yaren dedim" Fikret in kaşları çatılmıştı merakla bakıyordu annesine. Böyle bir tepki vermesi şaşırtmıştı. Yaren çok akıllı ve sakin bir kızdı. Her annenin oğluna almak isteyeceği türdü biriydi.

"Olmaz" kestirip atmıştı Meral teyze. Önüne dönüp kahvaltısına devam etti. Herkes kendine gelmişti son söylenen sözden sonra. Fikret şaşkınlıkla açılmış gözlerle annesine bakıyordu.

"Ne demek olmaz? Buna sen mi karar vereceksin anne? Benim evlenmek için kimi seçtiğime sen karar vereceksin öyle mi?" Meral teyze aynı kararlı bakışlarla döndü Fikret e.

"Evet ben karar vereceğim. Sen benim oğlumsun ve mutlu olman tek dileyim. O yüzden seni yıllardır kafamda hayalini kurduğum, gelin olarak almak istediğim kişiyle evlendireceğim" Fikret sinirle kahkaha attı.

"Ne demek kafamda kurduğum kişi? Anne sen evlenmiyorsun ben evleniyorum. Senin değil benim istediğim kişi olmalı. Ayrıca sen kimi istiyormuşsun bakalım?" Meral teyzenin yüzünde bir gülümseme oluştu.

"Dayının kızı Aslı"

"Hayır!!" Fikret sinirle ayağı kalktı. Sandaliyesi düşecekti neredeyse. İsmet bile gözleri faltaşı gibi açık bakıyordu annesine.

"Anne ne diyorsun sen? O kızı bu eve gelin mi getireceksin? Bütün aileyi birbirine katar" Meral teyze İsmet e sinirle baktı.

"Aslı öyle bir kız değil"

"Ne demek değil anne? Mert le İpek in arasındakilere bin katıp bütün mahalleye o yaymadı mı? Sonra Ali yle Çağla nın aralarında geçmeyen konuşmaları bile varmış gibi gösterip rezil etti çocuğu mahalleye. Daha karısına bile alışamayan Ali için kısır diyip durmadı mı ortalıkta? Sen şimdi bu kızı gelin olarak bu eve kadın olarakta bana mı getireceksin?"

"Hanım çocuk doğru söylüyor. Aslı kızımı severim bilirsin ama Fikret e almam o kızı" babasının da kendi yanında olduğunu bilmek Fikret in içini rahatlatmıştı.

"Osman sen karışma. Onlar iftira atıyorlar benim güzel gelinime. Yapmaz Aslı kızım öyle bişey"

"Anne gelinin falan değil o senin. İstemiyorum ben o kızı. Ya Yaren i istersiniz ya da hayatımın sonuna kadar bekar kalırım" sinirle çıktı evden Fikret. Annesinin böyle bişey söyleyeceğini hiç ama hiç düşünmemişti.

Ne demek Aslı ya? diye merdivenlerden inene kadar sordu kendine. İstemiyordu sevdiğinden başkası karısı olsun. Yaren in ne diyeceğini bilmiyordu ama içinde bir umut oluyordu bu olayı düşündükçe. Sanki gidip 'seni seviyorum' dese Yaren 'bende seni seviyorum' diye boynuna atlayacaktı.

Annesi de kendi gibi kararlı görünüyordu. Nasıl vazgeçirecekti ki bu işten onu? Ne yapması gerekti? Bir iki gün içinde buna bir çözüm bulmalıydı kesinlikle. Yoksa annesi kendisine haber veremeden gidip isterdi Aslı yı Fikret e.

~~~~~~~~

"Günaydın" Mert bütün gece karısını görmediği için özlemişti. Sabah kalkınca ilk yaptığı şey pastaneden kahvaltılık bişeyler alıp yanına gitmek oldu. İpek kapıda ellerinde poşetlerle gelen kocasını görünce yüzü aydınlandı. Hemen gidip yanağından bir tane öptü.

Seviyorum İşteWhere stories live. Discover now