55. Bölüm ''Sensiz yapamam''

102K 3.8K 1.3K
                                    

YALIN UHUD

''Ay! Ay heyecandan öleceğim! ''

Masal'ın yanında oturup, heyecanla derin nefes alıp-veren Vuslat'a Masal ters ters baktı.

''Kızım sanki sen doğuruyormuşsun gibi iki saattir kulağımın dibinde bağırıyorsun. Bir sus! ''

Kaşlarım çatılırken hastane koridorundaki yaslandığım duvardan kendimi çektikten sonra karşı duvara bitişik olan sandalyelerden birinde oturan Masal'ın yanına birkaç büyük adımla ulaştığımda onu hep sinir eden şeyi yaparak saçlarını karıştırdım.

''Yengenle düzgün konuşmayı öğren, tavuk. ''

Masal sinirle kafasını elimden kurtarmaya çalışırken gülerek saçlarını daha çok karıştırıyordum. Masal'ın diğer tarafındaki sandalyede oturan annem ''Yalın!'' dediğinde sırıtarak elimi kendime kendime çektim.

Gözlerimi teker teker doğumhanenin önünde duran bizimkilerde gezdirdim.

Birkaç saat öncesine kadar Rüya'nın doğumu başlayınca zaten onlarla beraber olan biz, toplaşıp hastaneye gitmiştik. Daha sonra büyüklere de hemen haber verdiğimizde çok geçmeden tüm kadro buraya gelmişti.

Şimdi ise hanımlar sandalyelerde oturuyor, Ömür ve ben yan yana duvara yaslanmış bir şekilde bekliyor, babamlar merakla gelecek olan haberi bekliyor, Mirza ise panikle oradan oraya yürüyordu.

-Birkaç saat önce-

İsminin karlı pekmez olduğunu öğrenip, ilk kez gördüğüm elimde bulunan tabaktaki yiyeceğe garip bakışlar atarken yanımda oturan Rüya güldü.

''Ay Yalın abi neden nimete öyle bakıyorsun? ''

Gözlerimi tabağındaki karlı pekmezin yarısından çoğunu bitirmiş olan Rüya'ya çevirdiğimde ''Kız bu nasıl bir şey? '' diye sordum.

''Karlı pekmez aşkım. '' dedi, pencerenin kenarında dikilirken aynı Rüya gibi iştahla karlı pekmezi yiyen Vuslat.

''Şimdi kar yiyeceğim yani? ''

Karşıdaki koltukta Mirza'yla oturmuş Ömür bana gülerken ağzındaki lokmayı yuttuktan sonra konuştu. ''Abi cidden tadı çok güzel. ''

Kendine de bir tabak karlı pekmez alan Masal, salona girerken gözü birkaç saniye Rüya'da oyalandı. ''Baksanıza, Rüya dördüncü tabağı yiyor. ''

''Hasta olacaksın Rüya. Başıma çıkarma. '' dedi az önce.karlı pekmezin sadece tadına bakıp, köşeye çekilen Mirza.

ORMANTİK MAFYAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin