22. Bölüm "Acı gerçekler"

146K 6.1K 2.1K
                                    

Playist: Manga- Cevapsız Sorular

VUSLAT

Kırmızı balonu da şişirirken Masal iki dakika önce ki gibi yine yanımda bitip telaşlı telaşlı, ellerini bir o yana bir bu yana sallayarak konuşmaya başladı.

"Ya kızım hala balonlar bitmedi mi? Bir türlü şişiremedin! Rüya nerede? O da en son balon şişirmeyi bitirip, son düzenlemelere bakıyordu. Yine kaçtı mı? Çıldıracağım! Ömür şimdi gelecek ama daha hiçbir şey tam değil. "

Masal'ın tepkisine bir anda şişirdiğim balon ağzımdan kaçınca Masal kafama vurdu.

"Bravo ya! Tabii türlü salakla bir işe başlarsam böyle olur. "

Masal sinirle söylenirken gözlerimi devirdim ve bir başka kırmızı balon şişirmeye başladım. Masal da beş dakika önce küçük masanın üstüne koyduğu çantasının içini açıp bir şey aramaya başladı.

"İnanmıyorum!"

Masal'ın bir anda bağırmasıyla şişirmeye devam ettiğim balon elimden kaçtı ve havada uçarak sönmeye başladı.

"Ne oldu?" dedim gözlerimi yere düşen balondan çekip, ayağındaki topuklu ayakkabının topuğunu yere vuran Masal'a çevirdim.

"Hediyeyi evde unutmuşum! Hiçbir şey düzgün gitmiyor. Ömür geldi, gelecek! Ağlayacağım şimdi."

"Ay!" diye bir cırlama duymanın hemen ardından Rüya yanımıza geldi.

"Sakın ağlayayım deme Masal. O makyajı yapana kadar canım çıktı. Makyajın akarsa kendimi parçalarım! Bak harikasın, bozma. " dedi Rüya işaret parmağını Masal'a sallarken.

Masal'a meydan okumak zordu. Ama söz konusu Rüya ve makyaj ise susardım.

Masal'ın siyah, kadife, pileli eteğine, beyaz, bol, askılı tişörtüne ve bir de üstündeki dirseğine kadar kıvırdığı siyah cekete göz gezdirirken son olarak göğsünün biraz altına gelen altın rengindeki uzun kolyeye baktım. Rüya'nın yaptığı efsana makyaj ve benim yarım saatimi alan dağınık topuzuyla cidden harika gözüküyordu.

Doğum günü çocuğunun sevgilisi olarak güzel olmayı hak ediyordu.

"Ya hiçbir şey yolunda gitmiyor! " dedi Masal sinirle.

"Şöyle yapalım, sen Yalın abiyi ara. Sonuçta o daha evden çıkmadı, hediyeyi, getirsin. Ben de Mirza'yı arayayım, abimi biraz daha oyalasın. Vuslat abla da kalan balonları şişirir. Zaten diğer hazırlıklar tamam. Yani sorun kalmadı." dedi Rüya el çırparken.

"Çok mantıklı. Hemen uygulamaya geçelim!" dedim neşeyle.

Masal ve Rüya hemen telefona sarılırken ben de dizimin bir karış üstündeki açık mavi eteğimi elimle düzelttikten sonra yuvarlak masanın üzerindeki balonları hızla şişirmeye devam ettim. O kadar çok balon şişirmişim ki artık başım dönüyordu.

Elimdeki birkaç balonla masanın yanındaki sandalyeye oturup derin bir nefes aldıktan sonra sarı balonu ağzıma götürdüm.

Yarın Ömür'ün doğum günüydü. Aslında yarın kutlamamız gereken doğum gününü bu akşam kutluyorduk. Nedeni ise Yalın ve bendi. Geçen hafta Yalın ve ben bir iş almıştık. İşi biz aldığımız için sevgili patronlarımız gerisini de bizim getirmemizi istedi. Yarın görüşme, toplantı yapılacaktı. Bu toplantı da şehir dışındaydı. Yarın sabah erkenden günü birlik Yalın'la yola çıkacağımız için Ömür'ün doğum gününü de bugün bizim aramızda kutlamaya karar verdik. Tabii Ömür böyle bir şeyi kesinlikle beklemiyordu. Ona da sürpriz olacaktı.

ORMANTİK MAFYAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin