20. Bölüm

325K 12.5K 1K
                                    

GÜNEŞ

"Hala inanmıyorum ya Eslem. Araf'la öpüşmüş mü oluyorum ben şimdi? Herkesin içinde hele Aras'ın yanında ne kadar utandım bilsen. Araf'ın yüzüne nasıl bakacağım bilmiyorum."

"Bak, Güneş. Birincisi sen isteyerek Araf 'la bu olayı yaşamadın. İkincisi neden yüzüne bakamayacakmışsın? Büyütülecek bir olay yok ki bunda. Normal normal devam edeceksiniz tabi ki. Esat ve muzurlukları işte. Araf da bunun farkında sen merak etme. Zaten olay unutulur gider." 

Minnetle gülümsedim. "Daha tanışalı bir gün oldu ama tuhaf bir şekilde bana çok iyi geldin. Kimseye bu kadar çabuk ısınmamıştım. Sidal için de aynı şekilde. "

Tebessüm etti. "Aynısını ben de düşünüyordum. İkinizde çok tatlı, sıcakkanlısınız. Esat'ın ilk kez bana yararı dokundu diyebilirim. "

İkimizde gülmüştük.

" Evet kızlar, içecekleriniz de geldi. " dedi annem odama girerken.

Eslem gülümseyerek "Teşekkür ederim Günay teyze. Neden zahmet ettin? " dedi.

" Ne zahmeti kızım. Güneş kırk yılın başı beni bir arkadaşıyla tanıştırdı. " Anneme güldüm. Doğruyu söylüyordu. Öyle çok arkadaşım yoktu. Annemle tanıştıracak samimiyette değillerdi. Ama şu kısacık zamanda hem Eslem'i hem Sidal'ı gerçekten sevmiştim.

" Hadi bakalım afiyet olsun. "

" Teşekkür ederiz. "

" Hadi anne artık çık. Bizim konuşacaklarımız var. " dedim.

" Bak görüyor musun Eslem? Beni nasıl da kovuyor. "

" Ne kovması Günay teyze. Biz biraz konuşacağız. Sonra ben senin yanına gelirim biraz dedikodu yaparız. " dedi Eslem kıkırdayarak. Bu kız her yaşa uyum sağlayabiliyor. Helal olsun.

"Tamam o zaman ben salondayım. " dedi annem ve odadan çıktı.

" Kızım sen de herkese uyum sağlayabiliyorsun. " Eslem hafifçe güldü.

" Biraz kafamız dağılsın. Anlat bakalım birileri var mı? "

" Piknikte söylemiştim yok ama... "

"Ama? "

" Hoşlandığım biri var. "

" Vay. Kim bu şanslı çocuk? "

" Bizim okuldan. Ceyhun. "

"Peki senin ondan hoşlandığını biliyor mu?" Sorusunun yanıtsız kalmasıyla kaşlarını kaldırdı. "Neden söylemiyorsun ona peki?"

"Neden söyleyeyim ki? O bana bakmaz. " Eslem bana hayretle baktı.

"Güneş sen kendinde misin? Kalk bir aynaya bak. Güzelliğinin farkına var. Ne demek bana bakmaz? Bulmuş senin gibisini.. Ayrıca tek kriter güzellik mi yani? Önce senin kalbinin güzelliğine aşık olsun o. " 

"Ya.. Teşekkür ederim. " dedim iltifatlarına karşılık.

"Hem Araf ' ın ilgisini çekebildiğine göre Ceyhun 'un ilgisini kesin çekersin. " dedi kıkırdayarak.

Ne?

SİDAL

Sahile geldiğimizde her zaman olduğu gibi kendime çiçek alacaktım. Evet, rengarenk çiçekleri görünce dayanamıyordum. Bir kıza çiçek alınması, bununla mutlu olması için karşı cinse ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. İsteyen herkes kendine çiçek alabilir. Yine öyle yapacaktım ama hiç beklemediğim bir şekilde Rüzgar aldı çiçekleri. 

ORMANTİK MAFYAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin