Povinnosť

267 28 2
                                    

,,Povedal som ustúpte!" zareval opäť Harry. Zostala som tam kde som bola s rukami stále prilepenými na stranách mojej hlavy. Bála som sa pozrieť, tak veľmi som sa bála, že ma zavalia ich vytrvalými otázkami. Harryho hlas a kroky sa stále približovali a ľudia okolo mňa boli podľa všetkého donútení odstúpiť, pretože ich odhodilo do strany. Veľká silná ruka sa dotkla môjho ľavého ramena a zdvihla ma zo zeme. Nedokázala som stáť, pretože sa so mnou točil celý svet. Bez Harryho opory by som sa na nohách neudržala.

,,Myslím to vážne." povedal varovným hlasom. ,,Odíďte. Potrebuje priestor." Keď novinári ustúpili, pľúca sa mi opäť naplnili vzduchom.  Vymanila som sa z Harryho objatia a ustúpila som od neho pri spomienke na to, ako ma zradil. 

,,Ty!" vyštekla som a jasne som v hlave cítila zlosť. Roztraseným prstom som na neho ukázala. ,,Ako si mohol?!"

Harry urobil bez varovania krok ku mne pokúšajúc sa ma chytiť za ruku, ktorou som na neho ukazovala. ,,Marnie, bol to nejaký druh panického záchvatu? Si v poriadku?" potriasla som hlavou a zúrila som z toho, ako ma ignoroval.

,,Odpovedz mi!" skríkol som na neho. Horúce slzy padali v pramienkoch dolu mojimi lícami. ,,Ako si to mohol urobiť? Ako si nám to mohol urobiť? Zničil si všetko!"

Harryho oči sa rozšírili a sebecky sa poobzeral okolo seba aby sa uistil, že sme nezaujali pozornosť novinárov. ,,Marnie, prosím, upokoj sa a poď dnu. Myslím si, že by si mala vidieť lekára." opäť sa po mňa natiahol, no ja som ho odbila. ,,Prosím, Marnie. Desíš ma."

Jeho hlas bol tichý a smutný, čo ho robilo neuveriteľne zraniteľným oproti tomu, akým hrdým otcom bol na pódiu. Chcela som na neho kričať, povedať mu aby sa prestal hrať na obeť v tomto celom. Predhodil Nolu svetu a potvrdil tak všetky reči, ktoré kolovali po novinách. Všetko na čom sme tak pilne pracovali sa rozpadlo v priebehu minút, pár sekúnd.

,,Mohol si ma minimálne varovať!" skríkla som a dramaticky som vyhodila rukami do vzduchu. ,,Prečo si niečo takéto spravil poza môj chrbát? Prečo, Harry?" predtým ako odpovedal si prebehol rukou cez vlasy.

,,Pretože som čakal takúto reakciu!" opatrne sa na mňa pozrel a očakával moju reakciu. Srdce mi bilo v hrudnom koši tak rýchlo, až to bolo bolestivé. Cítila som ako na mňa opäť ide ťažoba, tak som v pästiach zovrela svoj cardigan a prosila som svet aby som vydržala pokojná aspoň kým nedohovorím.

,,Myslela som si, že sme v tom spolu." vzlykla som pateticky a môj hlas bol odrazu tak malý ako pred chvíľou Harryho. ,,Aké to medzi nami bude keď mi budeš tajiť veci ohľadom Noly?" v Harryho očiach som zazrela záblesk zlosti len chvíľu predtým ako som ho aj počula.  Spravil krok ku mne a jeho sánka bola napnutá.

,,Mňa nepoučuj o tajomstvách okolo našej dcéry!" vyštekol na mňa. ,,Ty si držala jej najväčšie tajomstvo zo všetkých - jej existenciu!" prekvapená jeho slovami som cúvla.

,,Budeš to proti mne používať stále, však?" zrevala som na neho. ,,Toto je tvoj herný plán na každú chvíľu, keď niečo medzi nami nepôjde podľa plánu; budeš mi hádzať na oči moju najväčšiu chybu?" divoko som triasla hlavou a rukávom som si utierala slzy.  ,,Chcem ísť domov. Teraz."

Harry ma ignoroval a i naďalej sa mi zdôveroval so svojimi pocitmi na parkovisku arény. ,,Ak má byť Nola v mojom živote, musí byť vo všetkých jeho častiach. Mám povinnosť byť k fanúšikom úprimný. Boli len naštvaní, pretože to bolo zverejnené ako špinavé tajomstvo alebo lož. Potrebovali to len pochopiť, rozumieš tomu?"

Keď som si uvedomila, že jeho slová majú logiku, zlomilo ma to.

Kolenami som klesla na zem, boli slabé a nepoužiteľné. Bolo to akoby sa všetky emócie, ktoré som v sebe posledné dva roky držala dostávali na povrch a sťahovali ma na asfaltový povrch parkoviska. Chcela som aby chyboval. Nechcela som sa o ňu deliť s fanúšikmi, je moja. Je jeho. Je naša. Nechcem aby si o mne mysleli, že som bezcitná suka. Dievča, ktoré bránilo Harrymu dva roky naviazať kontakt s jeho dieťaťom. Len nechcem pozornosť. Preboha, veď som nikto. Bývam v ošumelom byte s mojou najlepšou priateľkou. Robím palacinky z fľaše. V podstate som sa rodičom odcudzila a žijem bez výhod. Nemám ambície, ciele, sny. Môj život sa zameriava na Nolu a ja nechcem byť pod drobnohľadom. Nechcem aby bola každá jej chyba zverejnená v online časopisoch. Nechcem aby ju sledovali kamery. Nechcem aby bol každý jej moment s Harrym na celom internete. Nechcem to.

,,Prečo si prišiel do môjho života?" vzlykla som. ,,Nenávidím ťa, Harry."

,,Oh, naozaj?" odpovedal ironicky. ,,Pretože ja ťa mám rád. Mám ťa rád, Marnie. Veľmi."   


OURS (Harry Styles)Where stories live. Discover now