Správa pre Harryho

500 27 0
                                    

Nola kričala a to ma utvrdil v tom, že dnešok bude veľmi zlý.

Zobudila som sa s bolesťou hlavy a na koberci bol rozpučený banán, vysypané celozrnné sušienky a o kúsok ďalej Nolin rozbitý hrnček s motívom Disney princezien. Jej zlá nálada bola len ďalším dôvodom na zozname, prečo by som sa mala vrátiť do postele a zajtra začať odznova. Avšak je tu jedna vec, ktorú som si (a Eleanor) sľúbila, že urobím a je to úplne neodvratné.

Kontaktovať Harryho.

Samozrejme stretnúť sa s Harrym bolo úplne nemožné. Po jednej spoločne prežitej noci som sa chcela vyhnúť trápnym ahoj a vymieňaniu čísel. V tom čase som si myslela, že nebudem mať žiadny dôvod kontaktovať ho, no mýlila som sa. Nemôžem si len tak vygoogliť jeho meno a potom to vysvetľovať pomaly 140 ľuďom na twitteri. Eleanor mi navrhla kontaktovať jeho manažment. Keď už som chcela zmeniť svoj názor na celú vec (zase), doniesla mi e-mailovú a poštovú adresu Modestu.

,,Neposielaj to ale na poštovú adresu," povzdychla si. ,,Odpoveď ti nemusí prísť celé týždne a to ty aj päťkrát zmeníš svoj názor. Hanby, že nemajú telefónne číslo, no aj mail je dobrý."

Mail však tiež nevyzeral veľmi príťažlivo. Pohrávala som sa aj s myšlienkou priloženia Nolynej fotky, ale ak by to uniklo, nechcem aby tú fotku niekto našiel a dal ju na internet alebo do novín. Ako to mám urobiť tak, aby to nevyzeralo ako úbohý pokus šialenej fanúšičky o stretnutie s Harrym?

,,Teraz Nola," povedala som prísne a položila som ju pred box s jej hračkami. ,,Buď chvíľku na maminku dobrá. Robí pre teba niečo obzvlášť dôležité a tento hluk jej veľmi nepomáha."

Nolyne očká miesto odpovede zaiskrili a ona sa nosom obtrela o hlavu plyšového macka. Musím si zapamätať, že ho treba dať do práčky.

,,Hm," zamumlala som skladajúc laptop z knižnice. Položila som si ho na kolená. Netrpezlivo som prstami bubnovala po klávesoch a čakala, kým sa mi načíta email. Toto bol jeden z momentov, keď som si želala, aby bola Nola staršia a mohli sme sa spolu normálne porozprávať a ona by rozumela tomu, čo idem urobiť. Potom som sa však už zase obávala reakcie ich oboch na to, že som to tak dlho tajila. 

Prázdne miesto na novú správu bolo zastrašujúce. Čokoľvek tam napíšem, zmení to život mne, Nole aj Harrymu. Nič už nebude také ako predtým. Samozrejme ak si o mne v Modeste nebudú myslieť, že som šialená slobodná mamička, ktorá označila Harryho Stylesa za otca.

Drahý pán alebo pani,

Volám sa Marnie Owens. Pravdepodobne ste si už všimli, že obsah mailu bude neobvyklý, no prosím vás o to, aby ste to dočítali do konca.

 Zhruba pre dvoma rokmi som stretla Harryho Stylesa z One Direction v Londýnskom bare Soho. Obaja sme boli opití a preto si myslím, že nie je potrebné opisovať to, čo sa stalo potom. Krátko po našom stretnutí som zistila, že som tehotná a rozhodla som sa si to dieťa nechať. Jej meno je Nola. Má rok a tri mesiace. Už odkedy sa narodila je presnou Harryho kópiou. Spočiatku som bola rozhodnutá Harryho nekontaktovať, keďže bol aj s kapelou na vrchu kariéry a ja som ich úspech nechcela ohroziť. Pomaly sa však blížia Nolyne druhé narodeniny a ja som sa rozhodla, že by mal o jej existencii aspoň vedieť. Sám by sa mal rozhodnúť. či sa chce so svojou dcérou stretnúť alebo nie, no je to lepšie ako keby som o tom mala rozhodovať ja.

Ak je tu možnosť aby ste mi akokoľvek pomohli, bola by som vám veľmi vďačná.

S priateľským pozdravom, Marnie Owens.

Uviedla som svoje telefónne číslo a stlačila tlačidlo POSLAŤ. Potom čo som prezradila svoje najlepšie strážené tajomstvo cez email sa cítim zmätená. Začínam pochybovať o tom, že poslať ten mail bolo správne. Keď už som začínala nepravideľne dýchať, Eleanor vletela dovnútra ako veľká voda.

,,Ten zakrvavený čudák, čo sedáva pred večierkou ma zase prenasledoval!" vykríkla s lícami čevenými od zimy. ,,Nabudúce už budem volať políciu. Krvavý stalker."

Zaujímalo by ma, čo si Harry pomyslí o tom, že mám s ním dcéru. Bývam v ošumelom byte s bláznom v podobe najlepšej kamarátky a bez akejkoľvek podpory rodičov. Pravdepodobne ma dá na sociálku.

,,Políciu si mala pravdepodobne volať hneď ako sa to stalo prvýkrát, Ele," vydýchla som, zatvorila laptop a vrátila ho späť na knižnicu.

,,Ele!" vyhŕkla Nola a kývajúc sa prešla až k Ele, ktorá sa stále pokúšala rozdýchať šok. Vzala moju dcéru na ruky a brnkla jej po nose.

,,Ahoj, malá Styles," veselo ju oslovila a žmurkla na mňa. Nola vyzerala zmätene. Zvraštila obočie a to spôsobilo, že sa začala podobať na bulldoga. Svoju tvár otočila na mňa, aby som jej to vysvetlila.

,,Pekne, Eleanor!" zamumlala som berúc Nolu z jej objatia sadajúc si späť na miesto. ,,Myslela to tak, že vyzeráš veľmi štýlovo, Nola. Páči sa jej tvoje oblečenie." Nola sa zamračila, no neskär začala svojimi malými rúčkami tlieskať.

,,Tak, poslala si email, Marn?" spýtala sa Eleanor, zatiaľ čo si pri dverách vyzúvala topánky.

,,Yep."

,,Odpísali?" vyhŕkla, zatiaľ čo prekladala Nolynho plyšového macka z koberca do boxu s hračkami. Rozhodla som sa ju napínať. Karma.

,,Však som to práve poslala!" zasmiala som sa utierajúc Nole zvyšky raňajok z tváre. Nahnevane zakrútila hlavou a položila ju na môj hrudník.

,,Ale predstav si, že sa s ňou bude chcieť stretnúť," omdlela. ,,Môže prísť do nášho bytu!"

,,Nechcem ničiť tvoje nádeje," pretočila som očami. ,,Mail s týmto obsahom bude pravdepodobne presunutý priamo do priečinku harabúrd."

,,Nebuď taká pesimistka!" vyštekla Ele. ,,Viem, že ho médiá označujú ako sukničkára, no vyzerá ako férový chlap. Pre vás to môže byť veľký skok a ak sa s ňou stretne, dúfam, že so sebou zoberie aj Nialla. On je taký rozkošný."

,,Niekto by si mohol pomyslieť, že využívaš moju situáciu na to, aby si mohla ísť na rande s Niallom Horanom, Ele." zavtipkovala som. Detinsky na mňa vyplazila jazyk.

,,Máš pracovať s tým, čo máš!" Zmyzla v kuchyni a mňa nechala samú s mojimi myšlienkami.

Čo ak sa naozaj rozhodol stretnúť s Nolou? Za ňu nadšená, no ako sa vyhnúť trápnym konverzáciám o jednej spoločne prežitej noci z pred dvoch rokov? Viem, že pravdepodobne zniem sebecky. Po tom všetkom to už nie je len o mne.

Deň som pokračovala upratovaním domu. upratovanie je jediná činnosť, ktorá dokáže udržať moju myseľ mimo myšlienok. Upratovala som, keď som zistila, že tehotenský test je pozitívny. Upratovala som aj vtedy, keď sa rodičia rozhodli, čo urobia, keďže si chcem dieťa nechať. Nola si zdriemla a ja som preto využila príležitosť na upratanie jej hračiek a všetkého neporiadku, č v byte narobila. Práve keď som ukladala bábiky, ktoré som našla v kúpeľni za záchodom do boxu s hračkami, zavibroval mi telefón.

Vymotala som ho z vrecka a zostala som civieť na obrazovku, kde sa ukazovalo neznáme číslo. Neviem kto by to mohol byť.

,,Hello?" zakoktala som sa do telefónu.

,,Je tam Marnie Owens?" povedal rýchlo mužský hlas.

,,Áno, kto je tam?" opýtala som sa nechápavo, predstierajúc, že nemám ani tušenie o tom, kto by to mohol byť.

,,Tu je Richard Griffiths z Modestu. Volám vám v mene Harryho Stylesa. Volám ohľadne emailu, ktorý ste nám dnes ráno poslali."


*****

Viem, že niektoré vety znejú, ako keby ich prekladal debil, ale bez toho aby som zmenila obsah vety sa to inak preložiť nedá. Dúfam, že príbeh sa vám aj napriek tomu páči.

Ily all

OURS (Harry Styles)Kde žijí příběhy. Začni objevovat