Potrebujem ťa

340 27 0
                                    

,,MARNIE!" skríkla Eleanor a preletela od vchodových dverí do kuchyne, kde som pripravovala Nole večeru.

,,Čo?" odpovedala som. Otočila som sa tvárou k dverám do haly, no nevidela som tam iba Eleanor. Sledovala som svoju a Nolynu na prednej strane novín. ,,TY MUSÍŠ ŽARTOVAŤ!" zajačala som a vytrhla som jej ten papier z rúk. Fotku sprevádzal nadpis:

"MATKA ODHALENÁ: STARÁ MATKA PREZRADILA NEČISTÉ TAJOMSTVO SVOJEJ DCÉRY S HARRYM STYLESOM."

,,Kurva, kurva, kurva." oči sa mi plnili slzami zatiaľ čo som hľadala dvojstranu s článkom. Z horného rohu na mňa priamo volala usmievavá tvár mojej matky. ,,Neuveriteľné! Vedela som, že je niečo zle."

,,Toto nie je dobré, Marnie." Eleanor si zahryzla do pery a opäť sa oprela o rám dverí. ,,Všetky pubertiačky si kupovali výtlačky novín a skontrolovala som Twitter, je to zlé. Spôsobili ste, že sa fandom vymyká kontrole."

,,Seriem na fandom!" zaplakala som. ,,Čo ja? Čo Nola? Moja vlastná matka nás predala do novín akoby mi vyčítala to, že som jej neukázala jej vnučku!" Rýchlo som prebehla text s divoko rozšírenými očami. "Dovolila mi to dieťa vidieť iba raz odkedy sa malá narodila. Som úplne sklamaná." Suka."

,,Vždy som vedela, že je to diabol, ale nevedela som, že má takéto dve tváre." povzdychla si Eleanor a začala si sama pre seba čítať článok. ,,Pozri sem - Aj s jej otcom sme ju podporovali potom, čo zistila, že je tehotná a on ju opustil a ona sa nám to teraz snaží nahradiť. Takto sme ju nevychovali."

,,Oni ma vychovali? Ťažko!" uškrnula som sa a spustila som ruky s papierom späť k telu a v očiach som opäť cítila horúce slzy plné hnevu.  ,,Nemôžem uveriť tomu, že sa to deje... znovu!"

,,Ty a Nola ste teraz prakticky slávne. Dva novinové články o vás v priebehu týždňa!" nevedela som, či sa ma Eleanor snažila rozveseliť alebo vážne verila tomu, že je to dobrá vec, no naplno som sa rozplakala.

O pár chvíľ neskôr už Nola zaklonila hlavu a začala kňučať. Eleanor medzi nami skákala šialeným pohľadom. ,,Bože."

Vytiahla som z tašky telefón a vytočila som postupne číslo na moju mamu, otca a napokon domáce číslo, no všetko ma automaticky hodilo do hlasovej schránky. Novinári im zjavne zaplatili za tie fotky nemalé peniaze tak sa zobrali a zdrhli do zahraničia. A to ani nepotrebovali peniaze.

,,Harry bude tak naštvaný." vzlykla som. ,,Strany sa nám teraz obracajú." Zdesila som sa pri predstave Harryho reakcie pri objavení článku. Ochutnám svoju vlastnú medicínu.

,,Alice Owens to teraz už naozaj pokašľala." zamumlala Eleanor jemne ma hľadiac po chrbte. ,,Nikdy som nemala rada tú ženu."

,,Ani ja." vyštekla som. Viem, že je hrozné toto povedať o vlastnej matke, no ak vezmete na vedomie udalosti za posledný čas, mám na do skurvené právo. ,,Čo mám do pekla robiť? Zohnať si agenta alebo niečo?"

,,Nie si až tak slávna Marn." zažmurkala mávajúc hračkami pred Nolynou tvárou v snahe upokojiť ju. ,,Myslíš si, že to Harry vie? Mimochodom, kde to vlastne teraz je?"

,,Amsterdam." utrela som si oči rukávom od svetra. ,,A nemám tušenie. Ale ešte sa mi neozval, tak si myslím, že nie."

,,Skvelé, myslím si, že bude lepšie ak mu zavoláš. Postrážim malú." vytiahla si rukávy po lakte a už ma s vážnym výrazom na tvári dotlačila do mojej spálne. Po minúte osamoteného státia v izbe som sa opäť rozplakala.

Nikdy doteraz som nebola tak sklamaná ničím, čo moji rodičia urobili. Ani keď so mnou prerušili kontakty som nebola takto rozrušená. Teraz to bolo pravdepodobne spôsobené tým, že obeťou bude aj moja pätnásť mesačná dcéra a taktiež to ovplyvní aj Harryho. Vytočila som Harryho číslo a priložila som si telefón k uchu, zatiaľ čo po lícach mi v stálych prúdoch tiekli slzy.

OURS (Harry Styles)Where stories live. Discover now