Narodená pod zlým znamením

496 27 3
                                    

Na piatu som si nastavila budík a do siedmej upratovala. Práve vtedy sa zobudila Nola. Všetko musí byť perfektné. Bola som presvedčená, že poriadok v byte dokáže ovplyvniť názor manažmentu na Harryho prítomnosť v Nolynom živote. Zakázala som Eleanor nosiť v byte topánky a jesť kdekoľvek inde ako v kuchyni. A aj tam môže jesť iba ak je jedlo v miske alebo na tanieri. Do práce išla skôr, pretože si myslíme, že jej správanie by nebolo moc vhodné, keď tu bude návšteva. Preto dúfam, že keď sa vráti domov vykrikujúc o mužovi, ktorý ju na konci zmeny zase sledoval, tu už z manažmentu nebudú.

Všetko bolo tak čisté, že som sa bála pohybovať po byte. Po špičkách som prešla cez spálňu kontrolujúc, či je všetko na svojom mieste a nič nespadlo. Neprekvapilo ma, keď som si všimla Nolu, ktorá ma zvedavo pozorovala s jej vláskami odstávajúcimi na každú svetovú stranu. Zatiaľ nevyzerala byť ani unavená ani nahnevaná, čo bolo dobré znamenie. Máme pred sebou veľký deň.

,,Dobré ráno, zlatíčko!" povedala som veselo, zatiaľ čo som ju zdvihla na ruky a položila na moju posteľ. Pästičkami si utrela očká a usmiala sa na mňa. ,,Nezabudni, že dnes budeme mať návštevu." Prestala si pretierať očká a nechala svoje ruky s ľahkým placnutím spadnúť na bruško.

Dúfam a prajem si, aby ten, ktorý nás má navštíviť nebol ako Richard Griffiths. Ak pracujú v tesnej blízkosti, moje prosby nebudú vypočuté. Na druhej strane, ktokoľvek bude robiť test otcovstva mi môže prejaviť sympatie a zachrániť moje nádeje v ľudskosť. Kým som rozmýšľala nad odpoveďou, vymenila som Nole plienku.

Zatiaľ čo sa Nola hrala vo svojej ohrádke, ja som sa rozhodla pre opätovnú kontrolu poriadku v kuchyni. Samozrejme, všetko vyzeralo tak, ako keď som to upratala prvýkrát, no ja som hľadala niečo, čokoľvek, čo by dokázalo zamestnať moju myseľ. Stále som nebola zmierená s faktom, že Harry emá ani poňatia o tom, že nás jeho manažment dnes navštívi a ani o tom, že bude podrobený testu otcovstva s dieťaťom, o ktorého existencii nemá ani tušenie. Dúfam, že tento postup nejako neovplyvní jeho rozhodnutie ohľadom stretnutia s Nolou. Po rozmýšľaní o tomto všetkom si myslím, že Harry bude rešpektovať fakt, že je jej otcom no stále sa nebude chcieť stať súčasťou jej života. Prestala som pochodovať po kuchyni a zhlboka sa nadýchla. Potrebujem sa zbaviť myšlienok medzi čo a keď. Nebol čas sa ohľadom toho stresovať, pretože mám pred sebou ešte celý deň.

Klopanie na dvere spôsobilo, že moje srdce začalo biť ako šialené. Stalo sa to. Detsky som zapišťala a pozrela som sa na detskú ohrádku, odkiaľ Nola upierala svoje oči na vchodové dvere. Otočila sa tvárou na mňa a v očiach mala otázniky. Pobozkala som ju na čelo a spotené ruky som si utrela do jeansov, zatiaľ čo som zhlboka dýchala aby sa mi podarilo dostať svoje srdce pod kontrolu. Cez zarosené okno som videla siluety dvoch postáv. Vysokého muža držiaceho pracovný kufrík a trošku zaoblenú pani s vysoko vypnutými vlasmi. Možno by mi mohla prejaviť nejaké sympatie. Predsa len, ženy predsa milujú deti.

Rýchlo som otvorila dvere a nasadila svoj najlepší falošný úsmev, zarazená tým, že neviem, čo povedať.

,,Slečna Owens?" opýtala sa žena vracajúc mi úsmev.

,,Prosím, hovorte mi Marnie." tieto slová vyleteli z mojich úst ako vietor.

,,Som Julie Hughes. Pracujem pre Modest a som rada, že vás spoznávam." obaja si so mnou potriasli ruky.

,,Som doktor Robert Stevens," predstavil sa muž a ja som im rukou naznačila aby vstúpili. ,,Som tu aby som vzal vzorky krvi na test otcovstva." Neschopná slova som prikývla na odpoveď.

Viedla som ich priamo k ohrádke, kde sa Nola stále hrala so svojimi hračkami. Keď naši hostia prišli do izby a vystrašene si ju pozerali, nevšímala si ich.

OURS (Harry Styles)Where stories live. Discover now