Horúca stolička

327 28 0
                                    

Neveriacky som sledovala ako Eleanor dotrepala jednu z našich jedálenských stoličiek do stredu haly. Keď bola spokojná s jej polohou, posadila ma na ňu a do ľavej ruky mi vtisla pohár bieleho vína. Nebyť cukríkov po zemi, svetla zo stropu a Noly spiacej vo vedľajšej izbe, pripadala by som si ako v nejakej show. Eleanor sedela na gauči priamo oproti mne a medzi prstami držala svoj vlastný pohár vína. Na tvári mala zamyslený výraz.

,,Idem ťa spovedať." zažmurkala. Našla ma sedieť na zemi opretú o dvere bytu len pár chvíľ po Harryho odchode divoko krútiac hlavou a prstami si prehrabujúc vlasy. Nemusela som jej nič vysvetľovať, pretože to vedela. Vedela to už celé týždne. Dlhšie ako ja. Je to frustrujúce.

Vyplašene som sa na ňu dívala. Harry by mal byť na pódiu, v centre pozornosti, ale aspoň robil niečo, čo ho robilo šťastným. Zdvihla som jednu ruku k svojej tvári a bruškami prstov som si jemne prechádzala po lícnej kosti presne tam, kde ma Harry pobozkal. Bolo to zvláštne. Nebol to bežný bozk na rozlúčku. Som si istá, že v tom bolo niečo viac, no pravdepodobne to je len moje zbožné prianie. Keď som si to uvedomila, moja ruka zamrzla v strede pohybu.

Som rovnaká ako ich fanúšičky. Bože...

,,Prestaň sa hrať so svojou tvárou a dávaj pozor!" vynadala mi Eleanor.

,,Na čo presne mám dávať pozor?" zavrčala som a napila som sa zo svojho vína, jasne pociťujúc horúčavu z toho, ako ma zahrialo. Eleanor zopakovala môj pohyb a oprela sa o opierku gauča natáčajúc si na prst prameň svojich vlasov.

,,Moje otázky." usmiala sa na mňa uličnícky a  jazykom si prešla cez pery.

,,Oh, radosť." zamrmlala som a dala som si ďalší hlt vína aby som mala väčšiu odvahu. Veľká guráž mi pomôže dostať sa cez všetko, čo si pripravila.

,,Prestaň sa hrať na Drama kráľovnú." pretočila na mňa očami.

,,No tak začni." odsekla som prerušujúc tak jej mrazivý postoj. Eleanor sa posadila spriama a pozrela sa mi priamo do očí.

,,Cítiš niečo k Harrymu?"

Vyschlo mi v ústach a pozrela som sa do svojho pohára. Mám? Nemám? Je to záhada pre mňa, tak ako to mám vysvetliť iným. Viem, že cítim niečo, ale čo to je? Asi to ale pramení z jeho vzťahu s našou dcérou. Možno ma len priťahuje fakt, že tak dobre vychádza s deťmi.

,,Zem volá Marnie?" mávala mi Eleanor pred očami svojou voľnou rukou, keď som sa prestala venovať jej výsluchu.

,,Ja neviem." povzdychla som si. Prekvapene nadvihla obočie.

,,Ty nevieš? Ono to ale vyzerá, že tie pocity máš, veď si si dala pod pyžamo aj podprsenku!"

,,Prestaň to stále vyťahovať." zamumlala som. Stále mi pripomína to moje sexy pyžamko. Bolo mi to nepríjemné, pretože som sa cítila z toho trápne.

,,OK, inak. Ako by si sa cítila, keby si Harry našiel priateľku?" zabodla svoje oči do tých mojich a moje srdce spadlo až kdesi k žalúdku. Obrázky Harryho a iných dievčat sa mi točili okolo hlavy, premietali sa mi pred očami a dookola som myslela len na to, ako médiá dokumentujú každý jeden vzácny moment.

,,Alebo čo keby sa oženil a Nola by mala nevlastnú mamu?" stisla som k sebe oči pri predstave Noly v jeho dome. Ako ju obskakuje nejaká žena so žiariacim sa prsteňom na prste pchajúc Nole svoje veľké, naduté brucho popod nos a oznamuje jej, že bude mať súrodenca. Pri tej predstave mi začala vrieť žlč a zasiahla ma vlna žiarlivosti. Nechcem aby mala Nola aj inú mamu. Nechcem aby bol v našej rovnici ešte niekto ďalší. Napriek všetkému tomu zložitému chcem, aby boli veci také, aké sú teraz. Nechcem aby bol s Harrym niekto iný.

OURS (Harry Styles)On viuen les histories. Descobreix ara