Chrápanie v autobuse

291 31 0
                                    

HARRYHO POHĽAD

Jednoducho povedané, bol som vyčerpaný. Moja bunka v tour buse bola síce uspokojivá, no neposkytovala mi také uspokojenie, aké by som teraz potreboval. V hlave mi trhalo kvôli kombinácii hlasnej hudby a tepla na pódiu, ale jediné ticho a pokoj, na ktorý som sa mohol spoľahnúť, som mal zaistený práve tu, vo svojej bunke oddelenej od zvyšku autobusu len obyčajným kusom látky. Niall podo mnou strašne chrápal. Každé tri sekundy som jeho smerom sykol, no vlastne som mu aj závidel. Liam, Louis a Zayn sa medzi sebou rozprávali, ale každú chvíľu to jeden z nich prerušil zívnutím.

Let do a z Londýna kombinovaný s koncertami a hrozným spánkom na gauči u Marnie ma úplne odrovnal. Celú noc som strávil rozoberaním obáv ohľadne toho, čo mi Marnie povedala a toho, ako sa to týka Nolynej budúcnosti. Vtedy sa skončilo moje rozmýšľanie o pestúnkach. Ľutujem ale, že som tam išiel, jej srdce lámajúce rozprávanie o tom, čo sa stalo s jej rodičmi, vo mne zanechalo ohromujúcu túžbu sa o ňu postarať a rozosmiať ju. V skorých ranných hodinách som skončil u nej v posteli, s rukami obmotanými okolo jej tela, avšak vtedy to vyzeralo normálne, teraz neviem ako to cítim. Bolo to prirodzené. Príliš prirodzené pre dvoch ľudí, ktorých jediným spojením je dieťa, ktorému dala život nehoda.

Bolo to zvláštne zatúženie po rodine, keď som uspal Nolu a upokojil Marnie. Pôvodne som neplánoval ujsť do obývačky. Chcel som tam zostať s ňou, no to všetko čo opustilo jej pery ma vydesilo. Moja práca nie je zábava. Čokoľvek urobím alebo poviem ovplyvní aj život mojej dcéry.

,,Harry." ozval sa zrazu Liam.

,,Áno, Liam?"

,,Cítiš niečo k Marnie?" prudko som otvoril oči, vystrčil som hlavu spoza závesu a nejako ma neprekvapilo to, že ostatní chalani tam boli tiež. Dokonca aj Niallove chrápanie prestalo, takže pravdepodobne načúval.

,,Prečo sa na to pýtaš?" opýtal som sa opatrne. Bolo to akoby mi čítali myšlienky a snažili sa dať tomu chaosu čo mám v hlave nejaký význam.

,,Len si myslíme, že je zvláštne ako si bol hneď pripravený letieť spať do Anglicka, len by si sa uistil, že je v poriadku." mykol plecami Louis.

,,A?" srdce mi v hrudi divoko pumpovalo a ja som vedel, že ignorovaním nikoho neoklamem.

,,Tak ako by si opísal svoj vzťah voči nej?" predniesol Zayn s lenivým úškrnom na tvári. Želal som si len zmiznúť späť vo svojej bunke, prajúc si aby boli závesy vyrobené z niečoho hrubšieho ako látky a ja by som potom mohol spať. Avšak nejako som vedel, že z tohoto výsluchu sa nevyvlečiem.

,,Je to komplikované." povzdychol som si a jednou rukou som si prebehol cez vlasy. Po odchode z pódia som bol až príliš unavený na to, aby som sa osprchoval a preto sa mi prsty v mastných vlasoch zamotali. Rýchlo som to vzdal a nechal som svoje ruky dopadnúť späť na tenký matrac.

,,Dobre, tak inak." povedal Liam. ,,Ako by si sa cítil, keby mala Nola priateľa a Nola by tak získala nevlastného otca?"

Myslím, že som až zbledol.

Premietal som si to v hlave; ako Marnie upokojuje niekto iný, ako v jej posteli niekto iný trávi celú noc. Pristihol som sám seba ako sa mračím nad predstavou jeho rúk obmotaných okolo Marnienho tela, zatiaľ čo ona mu rozpráva, čo sa jej a Nole stalo. Jej kecy aj mňa vystrašili tak, že som odišiel do obývačky, neviem prijať fakt, že by to niekto iný s nimi mal vydržať až do konca. A Nola, myšlienka na to, že by mala iného otca, iný mužský idol ako vzor - to už na mňa bolo priveľa. Chcelo sa mi vracať.

,,Opováž sa vracať." varoval ma Niall zo svojej spodnej bunky. Zavrel som oči a po celom tele mi naskočila husia koža. Marnie a Nola v rodine, ktorej súčasťou nie som ja, to nie je správne. Ale aké sú moje pocity k nej?

,,Si v pohode, kámo?" opýtal sa ma starostlivo Louis. Keď som otvoril oči, tie jeho boli plné znepokojenia.

,,Neviem si predstaviť nič horšie ako to, že by mali Marnie s Nolou vo svojich životoch iného muža." zašepkal som. ,,Ale neviem, čo robiť. Som príliš sebecký na to, aby som ich nechal niekomu inému, zároveň si ale myslím, že ja s Marnie byť nemôžem. Mohol by som zničiť všetko, čo sme si medzi sebou doteraz vybudovali."

,,Aspoň niečo sme z neho dostali." povedal ospalo Niall.

,,Sklapni Niall, v podstate si to celé prespal!" uškrnul sa Zayn.

Zvesil som hlavu cez okraj svojej bunky a snažil som sa nejako pochopiť to, že k Marnie niečo cítim. Mala pravdu, keď našu situáciu nazvala zmätkom. Pochybujem, že cíti to isté ako ja. Nola bola u nej na prvom mieste a ja si nie som istý tým, že má v srdci miesto aj pre niekoho iného. Na malý moment sa mi cez hlavu prehnal iný problém.

,,Čo by som mal urobiť pre Nolyno súkromie? Myslím, mám ju držať v tajnosti navždy alebo čo?" Marniine obavy mi nechali v mysli akoby malú poznámku.

,,Myslím si, že by si ju mal predstaviť fanúšikom." mykol plecami Zayn. ,,Keď budú poznať pravdu, budú jej súkromie rešpektovať."

,,Nie som si istý, či s tým bude Marnie súhlasiť." povzdychol som si. Samozrejme, že som vedel, čo si o tom bude myslieť - bude úplne proti. Opäť mi začalo pulzovať v hlave, tak isto ako celý večer. Chcel som si len pospať a napokon som skončil ako obeť výsluchu. Rozhodol som sa zmeniť objekt záujmu.

,,Tak, Niall. Čo si myslíš o Eleanor?" všetky oči sa otočili priamo k jeho bunke.

,,Uh..."


OURS (Harry Styles)Where stories live. Discover now