Bandana

505 28 3
                                    

Toto je veľký deň, no nie tak ako pre ostatné ženy, v bielych šatách a s kyticou v rukách. Moja dcéra sa konečne stretne so svojím otcom. Mužom, ktorého som mimo jej života držala skoro dva roky. S mužom, ktorý je populárny po celom svete a vlastní srdcia mnohých mladých žien. S mužom, ktorý je Harry Styles.

,,Bude to fajn!" zaplakala Eleanor, zatiaľ čo si pri vchodových dverách obliekala kabát. ,,Len nechaj Nolu aby urobila čo musí."

,,O môj bože, Ele. Čo to robím? Čo som si myslela?" prechádzala som sa po chodbe rozhadzujúc okolo seba rukami akoby som bola šialená. Zažívam niečo čo by sa dalo opísať ako nervy pred skúškou, nervozita. Samozrejme, že je napínavé, že sa Harry s Nolou konečne stretnú tvárou v tvár, no doteraz sme s Harrym robili iba jednu spoločnú vec a to pod opojením kvantity alkoholu. Teraz som už nemala toľko odvahy.

,,Pre boha živého, dievča – dýchaj!" Ele preletela ku mne a na ramená mi položila ruky. ,,Nemáš sa čoho obávať."

,,Mám sa o čo obávať a je toho dosť!" vypískla som. ,,Harry neskutočný Styles príde za pol hodiny ku nám do bytu a ja som od presnidávky." Obidve sme sa pozreli dole na moje špinavé tričko.

,,Yeah, myslím si, že by si si ho mala vymeniť skôr, ako prejde tá pol hodina." Zahryzla si Eleanor do pery. ,,A možno vyčistiť zuby." Očervenela som a prekryla som si ústa rukou. Keď sa staráte o malé dieťa, stane sa to vašou prioritou číslo jedna a starostlivosť o váš zovňajšok letí von oknom. A to ani nespomínam fakt, že nemám priateľa a nikoho, koho by som potrebovala okúzliť. Eleanor videla moje dobré aj zlé stránky a nikdy mi ich nevyhadzovala na oči. V tejto situácii som sa cítila tak pohodlne, že som sa ani neusilovala o zmenu.

,,Prinajmenšom vypadáš ako tehotná." Povedala, zasmiala sa a ťukla ma do žalúdku, aby svoje slová potvrdila. ,,Nechceme aby si pomyslel, že ideš rodiť, však?" Spojila som obočie do čiarky a začala na ňu zízať.

,,Prosím, choď do práce. Skôr ma to znervózňuje ako upokojuje. Toľko k tomu, aká dobrá najlepšia kamarátka si, Eleanor."

,,Vážne neznášam, keď ma voláš Eleanor." Povzdychla si.

,,A ja vážne neznášam, keď poukazuješ na to, že mi smrdí z úst." Odvrkla som, pokúšajúc sa rozprávať bez dychu. Zízali sme na seba a v jeden moment sme vybuchli do smiechu. Vtiahla ma do tesného objatia.

,,Budeš úžasná, pretože si úžasná! Takže teraz si choď umyť zuby a vidíme sa v noci." Po rýchlom bozku na líce vyletela z dverí a zmizla.

,,Do riti." Povedala som nahlas. ,,Toto sa deje. Ono sa to sakra deje." Pozrela som sa na hodiny. ,,ZA DVADSAŤ MINÚT!"

Pozrela som sa na svoju úplne pokojnú dcéru, preletela do svojej izby, vyzliekla si tričko a vybrala som si ďalšie z kôpky čistých vecí. Minimálne som vyriešila problém s presnidávkou. Fáza dva ma zaviedla do kúpeľne, kde som si drhla zuby až tak, že mi začali krvácať ďasná. Atraktívne. Rýchly pohľad do zrkadla ma utvrdil v tom, že môj vzhľad je vhodný na stretnutie s Harrym Stylesom. Ale ja nie som jediná, ktorú bude chcieť vidieť.

Nola bola – samozrejme – úplne dokonalá ako vždy. Vysvetlila som jej, že dnes nás príde navštíviť veľmi dôležitý človek. Nevedela som, ako jej vysvetliť, že bude mať ešte jedného rodiča. Časť mňa vedela, že už dávno som jej mala o vzťahu otec/dcéra povedať v spojení s Harrym, ale nie ju zaťahovať do tohto šialeného plánu, ktorý ju bude nasledovať. Aby očarila, obliekla som jej úzke jeansy a tričko Prasiatko Peppa.

Dvadsať minút rýchlo ubehlo a skôr ako som sa spamätala a na predných dverách ozvalo zaklopanie. Zamrzla som v kresle a zostala zízať na svoju dcéru, čo sa dalo opísať iba ako čistý strach. Toto bol skutočný moment pravdy. Čokoľvek sa dnes stane, zmení to Nolyn pokojný život. Miesto jedného rodiča bude mať dvoch. Donútila som sa postaviť a s divoko búšiacim srdcom ísť otvoriť dvere skôr, ako si Harry pomyslí, že klope na dvere nesprávneho domu. Je smiešne v akom stave som bola. Keď sa moje prsty obkrútili okolo kľučky dverí, zhlboka som sa nadýchla.

OURS (Harry Styles)Where stories live. Discover now