Telefonát

449 24 0
                                    

,,Dobrý, som rada, že ste sa mi ozvali tak rýchlo," nemám absolútne tušenie o tom, čo by som mala povedať.

,,To samozrejme nie je problém. Neviem, či si viete predstaviť, koľko dostávame podobných e-mailov. Viete si predstaviť, koľko žien vyhlasuje, že je matkou dieťaťa Harryho Stylesa?" Vyhlasuje. Pravdepodobne mi neverí.

,,Samozrejme," môj hlas bol nízky. Počula som kroky a otočila som sa, aby som našla Eleanor, ktorá stále na druhej strane izby. Jej oči žiarili od očakávania.

,,Teraz som si istý, že ma pochopíte, keď sa vás opýtam: Ste si tým istá?" Ako zvýrazňoval posledné slová, mala som sto chutí mu povedať, že to bol iba žart. Že kamaráti ma donútili to poslať. Časť mňa si želala, aby niečo z toho bola pravda.

,,Samozrejme, že som si istá!" vyštekla som. ,,Stačí sa na ňu pozrieť a ste si tým istý!" Možno som mala pripojiť tú fotku.

,,Dobre, tak možno sú si podobní. Ale viete koľko mladých mužov sa na Harryho podobá?" Richard Griffiths začínal byť nervózny rovnako ako ja. 

,,Chcete mi tým naznačiť, že som štetka, pane?" cítila som, ako mi v žilách vrie krv. Ako si vôbec dovolil predpokladať, že som spala s 'kopami mladých chalanov', ktorí vyzerajú ako Harry Styles. ,,Určite to bol Harry, pokiaľ teda viacerí mladí chlapci nemajú na hrudi tetovanie gigantického motýľa a štyri bradavky." Eleanor vyprskla do smiechu a zvalila sa do kresla.

,,Ospravedlňujem sa, nechcel som aby sa to uberalo touto cestou. Pre svojich klientov si prajem len to najlepšie a dal by som im aj srdce, preto nechcem, aby boli zmätení. Informácie o Harryho vzhľade a anatómii je ľahké nájsť na internete."

,,Pozrite sa," povzdychla som si a voľnou rukou som si začala trieť čelo. ,,Neviem, či si viete predstaviť, koľko odvahy ma to stálo, poslať ten e-mail. Jednoducho som žiadala, aby sa Harry dozvedel, že jeho malé dievčatko existuje a ak sa bude chcieť akokoľvek zaradiť do jej života, je vítaný. Nežiadam jeho slávu ani jeho peniaze. Vychovávala som ju bez týchto vecí doteraz a zvládnem to znova. Želám si, aby ste túto informáciu posunuli Harrymu."

Richard si nepohodlne odkašľal. ,,Myslím si, že najlepšie čo môžem teraz spraviť je vyslať od nás niekoho, aby sa stretol s vami a vašou dcérou a spravil test otcovstva."

,,Avšak aby ste mohli urobiť test otcovstva, musíte o tom povedať Harrymu!" vykríkla som a pretočila očami, zatiaľ čo Eleanor ukazovala telefónu neslušné gestá.

,,Sú spôsoby, ako sa vyhnúť dráme." oznámil mi. ,,Blíži sa turné a my preto chalanov podrobíme lekárskej prehliadke, aby sme sa uistili, že sú v poriadku. Môžeme mu vziať vzorku krvi a nemusíme ho do tohto zaťahovať."

Nenávidím ako hovorí o Harryho dieťati. Akoby to bolo nič alebo dokonca obtiaž. Arogancia Richarda Griffithsa mi dáva pocit, že by som sa mala vzdať nádejí. Nemala som Eleanor počúvať a už vôbec nie poslať ten blbý e-mail.

,,Ak sa naozaj potvrdí, že Harry je otcom vášho dieťaťa, zorganizujeme vám stretnutie." pokračoval Richard. ,,Toto je vážne tvrdenie, slečna Owens. Musíme zvoliť správny postup. Harry Styles je pracovne veľmi vyťažený mladý muž."

,,Dobre," povedala som nakoniec. ,,Ako skoro budete môcť poslať niekoho, aby sa s nami stretol?"

,,Zajtra ráno, ak vám to samozrejme vyhovuje." prehltla som. Zajtra ráno? Tak skoro?

,,Um, áno. Samozrejme. To by bolo super. Kto presne príde?" Pohľadom som preskenovala byt a moje oči sa zastavovali na smetiach, zmätku a neuveriteľnom neporiadku. A čo ak jeden z návštevníkov bude chcieť čaj alebo sušienky?

,,Niekto z nášho tímu a niekto, kto s vaším súhlasom vezme vašej dcére vzorku krvi."

Nepáči sa mi predstava, že by mal niekto brať Nole krv, pokiaľ nejde o jej zdravie, avšak vyzerá to tak, že je to jediný spôsob ako získať do jej života aj otca. Zaujímalo by ma, ako sa bude Harry cítiť, keď sa o tom všetkom dozvie. Bude s tým súhlasiť?

,,Dobre, súhlasím." Eleanor opäť stála na nohách a naznačovala mi, že chce vysvetlenie. Otočila som sa jej chrbtom.

,,V tom prípade sa s niekým od nás zajtra stretnete, slečna Owens. Pekný zvyšok dňa." Telefonát sa skončil a ja som preglgla. Richard Griffiths nevyzeral, že by bol zrovna nadšený tým, že jeden z jeho dobre zarábajúcich klientov sa stal súčasťou jednorázovej nočnej zábavky, z ktorej môže vzniknúť škandál s dieťaťom. Nedokážem si predstaviť, čo sa stane, keď sa potvrdí, že Harry jej Nolyným otcom. Čo je.

,,Prestaň ma ignorovať a povedz mi čo chcel!" vyštekla Eleanor, ktorá ma nasledovala cez izbu a strkala ma do chrbta.

,,Dobre, samozrejme mi neverili." zvalila som sa na jednu z jedálenských stoličiek. ,,Niekto zajtra príde, aby Nole zobral krv na test otcovstva."

,,Ale prečo?" Eleanorine oči sa rozšírili. ,,Však ona je v podstate jeho miniatúrna verzia!"

,,Áno, ale to oni asi nevedia. Predpokladám, že to robia podľa procedúry. Nie je tu iná cesta." Detský monitor, položený na stole začal vydávať šušťavé zvuky.

,,Minimálne máš nádej," chytila ma Eleanor za rameno. ,,Keď test ukáže 100% zhodu, ty budeš mať otca pre svoje dieťa a ja budem mať rande s Niallom Horanom."

,,Perfektné! Ty vyťažíš úplne zo všetkého!" zasmiala som sa, prechádzajúc z kuchyne do spálne, kde už v postieľke stála Nola.

,,Mama!" Fňukla, keď ma hľadala. Chytila som ju pod pazuchami a zdvihla ju do náručia. Pozrela sa na mňa ako keby očakávala nejaké veľké oznámenie.

,,Nie teraz, Nola." presunula som ju na moju posteľ. ,,Ale zajtra budeme mať návštevu a preto musíš byť poslušné dievčatko, nie taká protivná ako dnes ráno. Z nočného stolíka som zobrala hrebeň a začala rozčesávať jej neposlušné vlásky.

Zachichotala sa a skrútila sa mi do objatia.

OURS (Harry Styles)Where stories live. Discover now