Yeni Başlayanlar İçin Çizgi Roman Seçenekleri | Marvel Rehberi

1.2K 23 24
                                    

Selamlar arkadaşlar, bu bölümde sizler için Marvel'ın Türkçe Çizgi Roman Dünyası'na giriş yaparken neler okumanız gerektiğini anlatacağım. Bunu yapıp yapamayacağımdan çok emin değilim aslında.

Böyle düşünmemdeki temel sebep ise, benim ilk okuduğum çizgi romanların, panini yayın evinden çıkan aylık çocuk dergilerindeki çizgi romanlar olması, ben oralardan başladım okumaya ancak günümüzde kimseye öyle dergilerden başlamasını tavsiye edemeyeceğim.

Böyle düşünmemdeki temel sebep ise, benim ilk okuduğum çizgi romanların, panini yayın evinden çıkan aylık çocuk dergilerindeki çizgi romanlar olması, ben oralardan başladım okumaya ancak günümüzde kimseye öyle dergilerden başlamasını tavsiye edeme...

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Şu yukarıdaki resimdeki derginin Türkçesi bende vardı, anılarım canlandı. Ben köşe de ağlayıp geliyorum. 

Ağladım ve geldim. Neyse, bu Panini dergileri hakkında da detaylı bir bölüm hazırlayacağım ama önceliğimiz çizgi romana giriş.

Şimdi, benden direk bir isim beklemeyin. Yani, "Çizgi Roman okumaya başlayacak olan herkes şunu okumalı!" diyemem asla. Çünkü her insan aynı değil, Hawkeye sevmeyen adama ben Marvel Now Hawkeye'ı öneremem asla, nasıl yapabilirim bunu. Vejetaryen biri sence ne yemeliyim dediğinde siz Adana Kebap diyor musunuz? Hiç sanmıyorum.

Ama, size bir kaç önerim olacak. Hadi, isterseniz önerilere başlayalım

Ciddi Ciddi Bir Seriye Başlamak İsteyenler

Ciddi Ciddi Bir Seriye Başlamak İsteyenler

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bu yukarıda ki liste. Marvel'ın belki de en iyi döneminde yazılıp çizilmiş çizgi romanları içeren bir liste. Otuz bir tane çizgi romanın barındığı, otuzuncu hikayenin bile, Avengers Dağıldı ile bağlantısı olması gibi harika bir olayı olan bir seri. Marvel'ın Marvel Now olmadan önceki zamanında basılmış olan bütün Avengers ciltleridir.

Eğer bunların hepsini okursanız, Marvel'ın Marvel Now öncesi gerçekleşen olayların hepsini bilebilirsiniz. Ben bile bunların hepsini tamamlayamadım. Zaten buradaki bir çok kişinin bunların hepsini toplayabileceğini düşünmüyorum. Buradaki çizgi romanların sıfırları en az yirmi lira. Otuz kitap, toplamda altı yüz lira gibi bir fiyat değerinde oluyor.

Bu da demek ki, bendekileri satsam bilgisayar alabilirim.

Dediğim gibi, eğer çizgi roman konusunda ciddi bir girişimde bulunmak istiyorsanız, bu listede bulunanları alın. Bunlar bittikten sonra da Marvel Now Avengers'ların okuma sırası var, onu da artık Gerekli Şeylerin Facebook sayfasından alabilirsiniz.

Marvel AhaliHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin