Agents of Shield 4x8 | Dizi Yorumlama

104 10 20
                                    

Agents of Shield kış arasına girdi. Nalet olmasın! 

Peki o arada ne yapacağım ben?!

Neyse, ondan önce yapmam gereken bir şey var. O da bu bölüm üzerine konuşmak. Açıkçası bölümü izlemeden önce İnstagram yorumlarına baktım -bu sefer spoiler yemedim mutluyum- yorumlardaki herkes çok harika bir bölüm olduğundan bahsediyordu.

Evet, harika, muhteşem bir bölüm. Ama o kadar da göklere çıkartamadım ben. Bunun iki sebebi var aslında. Sırayla o sebeplerden bahsedeceğim.

Direk bölüme dalalım bakalım neler ile karşılaşacağız.

Bölümün büyük bir kısmı aksiyondu. Sürekli bir hareketlilik ve bir gerginlik hakimdi. Öncelikle bölümün artılarından ve eksilerinden biri bu. Önceki bölümün hemen ardından devam etmesini sevmedim ama konuyu başka şekilde bağlayamayacakları içinde bir şey diyemiyorum. Yine de bölümün hoşuma gitmeyen taraflarında önceki haftanın direk o saniyesinden devamı olması durumu var. 

Bunun iyi yanı ise direk aksiyona girdiler ve kırk dakika boyunca gerilimle izledik bütün olanları. Bölüm direk Robbie, Elena ve Daisy'nin mekana giriş yapmayı denemesiyle başlıyor. Elena olmasa Daisy ölecekti yalnız farkında mısınız?

Elena orayı taramamış olsa Daisy ve Robbie oraya girecek ve sadece Robbie sağ çıkacaktı. Neyse, o detayı atlayıp bölümün geri kalanına bakmaya devam edelim.

Bölüm boyunca şu soru üzerine duruldu ve MCU yine MCU'luğunu yaptı. Eli'nin madde yaratamayacağını kanıtlamaya çalıştı Fitz, bu da MCU'nun bilim sevgisinden geliyor. Ne olursa olsun sürekli bir mantık ile açıklama peşindeler ve bu Ultimate Çizgi romanlarından gelme bir alışkanlık Marvel için.

Doctor Strange'de bile büyüyü bilimle açıklar gibi yaptılar. Aynı şekilde burada da adamın bir tanrı olmadığı bize kanıtlanmaya çalışıldı bütün bölüm süresince. Şahsen ben açıklanamıyor olmasını ve adamın gerçekten yoktan var ettiğini düşünmek isterdim.

Ancak Fitz ve Simmons buna izin vermedi tabi ki. Çünkü onlar bilim insanları ve yıllarını bilime adamış şahıslar. Simmons büyü olmasına olasılık verebilirken Fitz o konuda çok ciddiydi. Ancak iyi açıkladılar Eli'nin numarasını o konuda da başarılı oldular.

Yine de Eli'nin o kadar iyi bir bilim insanı olmasına rağmen nasıl yoktan var etmediğini anlamadığını anlayamadım. Yoktan var etmediğini bir şekilde anlaması gerekmiyor muydu? Adam bu konu üzerine yıllarını vermiş.

Bir de kitabı kullanırken kitapta da geçmez mi ki bu yaptığı şeyin ona neyi sağlayacağını. Eli yoktan madde var etmek istemiş olsa da kitapta yazmış olmalı yapacağı şeyin sonucunda maddeyi yoktan var etmeyeceği. 

Böyle şeyler var yine de adamın egosu, kibri ve güç isteği yüzünden göz ardı etmiş diyerek geçiştirebileceğimiz bir kusur. O yüzden bunu eksi olarak sayamıyorum.

Başta bahsetmeyi unuttum. Elena'nın en başta ki olan koşması ve ondan sonraki yavaş çekimde koşması oldukça iyiydi. Dizi bütçesi kısıtlı olsa bile yavaş çekim olarak göstermişler koşuşunu. Karakterin koştuktan sonra yo-yo misali olduğu yere dönmesi dizi bütçesini kurtaran bir numara ancak bu bölümde işi zorlaştırmışlar.

Yalnız, Yo-yo bu bölümde diğer bölümlere oranla daha mı hızlı koştu. Kağıt üstünde bir kalp atışından öbür kalp atışı arasındaki sürede hızlı koşmuyor muydu? Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa?

Elana'nın kolu yanmasının ardından Mack'in onu korumaya çalışması çok güzeldi. Mack'in ona değer verdiğini vurgulamak için adamı resmen kadının bakıcısı kılığına soktular. Bunlar güzel şeyler. Robbie ve Daisy kavuşamadığı için artık umudu bunlarda arıyorum.

Marvel AhaliHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin