Skottie Young'u Tanıyalım | Marvel Biyografileri

169 20 13
                                    

Bir ara soru/cevap bölümlerine çok takılmıştım. Şimdi ise bilgi verdiğim bölümlere takılmış durumdayım. Sanırım hiçbirini dengeleyemeyeceğim. Bu bölümde size tanıtmak istediğim bir çizer var.

Neden bu çizeri tanıtıyorum size. Çünkü kendisi çok spesifik çizim tarzı ile tanınıyor. Siz de internette o çizimleri görünce "Bu Skottie Young çizimi" diyebilin diye size burada bilgi aşılamaya geldim. Ayrıca Marvel'ın bir çok ünlü çizeri var ve Skottie bunlardan biri.

Bir çizgi romanı bilmek kadar, çizerlerini ve yazarlarını da bilmek önemli. Çünkü bir çizgi romanı çizgi roman yapan şey hikayesi değil çizimleri. Bazı çizgi romanlar hikayesinden daha çok çizimleriyle öne çıkıyor. Skottie'nin çizdikleri genellikle varyant kapaklar olsa da, piyasa da bu kapaklar oldukça yüksek fiyatlara satılıyor.

Bakalım bizim Skottie nasıl bir kariyer geçirmiş.

Bu arada, başlamadan önce, sadece çizgi roman çizerleri değil, yazarların veya film yönetmenlerinde hayatlarını bölümlere konu etmek istiyorum

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bu arada, başlamadan önce, sadece çizgi roman çizerleri değil, yazarların veya film yönetmenlerinde hayatlarını bölümlere konu etmek istiyorum. Çok ilginç şeyler çıkacağına eminim. 

Skottie Young, 3 Nisan 1978 doğumlu çizgi roman yazarı ve çizeri. En iyi işleri genellikle Marvel karakterleri ile olmuştur.

Young, 2000 yılında Tenesse'den Chicago'ya taşındı ve orada Marvel için çalışmaya başladı. İlk projelerinden biri "Spider-Man: Legend of the Spider Clan" olmuştur.

Young'un ilk zamanlarındaki önemli işleri arasında, 2005 yılında çizdiği altı sayılık New Warriors mini serisi de vardır.

Cable&Deadpool, Spider-Man ve İron Man gibi bir çok kahramanın çizgi romanlarına kapak yapmasının dışında ayrıcana Bebek varyant kapakları ile de tanınır. Bebek varyant kapaklarının sayısı neredeyse düzinelercedir.

Kariyerindeki en önemli başarılarından biri  New York Time Best Sellig ve Eisner ödüllü, Marvel tarafından yayınlanmış "Wonderful Wizard of Oz" serisi oldu. Onun peşinden gelen "Marvelous Land of Oz"un da çizerliğini yapmıştır. İki tane Oz serisi çizmiş olan Skottie, yazar kişi olan Eric Shanower ile Oz'un üçüncü ve dördüncü kitabını da adapte ettiler.

Şubat 2014'te MTV, Skottie Young ile özel bir röportaj gerçekleştirdi ve gerçekleşen programda, Young hem yazarlığını hemde çizerliğini üstlendiği ilk seri olan Rocket Racoon solo serisini açıkladı.

Şu anda Dunlap, Illionis'de eşi, Casey McCauley ve iki çocuğu ile yaşamakta.

İnternette anca bu kadar bilgi bulabildim özür dilerim. Şimdi, size adamın çizdiği resimleri göstereceğim. Elbet birini internette görmüşsünüzdür. Görmemeniz mümkün değil. O kadar popüler ki.

 O kadar popüler ki

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
Marvel AhaliHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin