Ms Marvel | Çizgi Roman Yorumlama

280 25 19
                                    

Uzun zamandır çizgi roman yorumlamamıştım. Köye gittiğim zaman okumuş olduğum, ama çıktığında aldığım, alalı da uzun zaman geçtiği sevgili Ms Marvel'ın birinci cildinin yorumlamasına hoş geldiniz.

Cilt, Marvel Now döneminde Ms Marvel adlı karakterin yaşadığı olayları anlatan fasiküllerin toplandığı cildin birincisi.

Tarih olarak uzun zaman önce, tam hatırlamadığım bir tarihte çevrildi. Çeviren yayın evi ise Arka Bahçe yayıncılık.

Cilt olarak biraz ince bir cilt olduğunu söylemem lazım. Bu, fiyat anlamında onu ucuz yapıyor olsa da, sayfa sayısı bakımından az olduğunu söyleyebilirim. Tek okuyuşta bitirdiğim ciltlerden biri oldu kendisi, gerçi bunun sebebi aslında sayfa sayısının kalınlığı değildi.

Şimdi, tam olarak yorumlamaya başlamadan önce, karakteri anlatmam gerektiğini düşünüyorum. 

Kitabın ismi Ms Marvel Olsa da, bu Ms Marvel, yıllardır bildiğimiz Carol Danvers değil. Belkide en değişik karakterlerden birisi, Ms Marvel ismini kullanıyor bu seri içerisinde

 Belkide en değişik karakterlerden birisi, Ms Marvel ismini kullanıyor bu seri içerisinde

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bu yeni Ms Marvel'ın adı Kamala Khan, kendisinin en büyük özelliği, Müslüman olması. Evet, karakter bir Müslüman. Ailesi ile beraber Amerika'ya taşınmış ve oradaki yaşama uyum sağlamaya çalışan bir genç kız.

Bu genç Müslüman kızımız, bir çok Marvel karakterinin aksine, aslında tam olarak bizden biri. Yani Avengers ile alakalı hayran kurgusu yazması, kahramanlara hayranlık duyması, onları sahiplenmiş olması gibi çeşitli karakteristik özellikler karakterin iyi yazılmış olduğunu belli ediyor.

 Yani Avengers ile alakalı hayran kurgusu yazması, kahramanlara hayranlık duyması, onları sahiplenmiş olması gibi çeşitli karakteristik özellikler karakterin iyi yazılmış olduğunu belli ediyor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Belki de gördüğüm en iyi karakterlerden biri olduğunu söyleyebilirim. Tabi ki, özünde "uyum sağlayamayan içine kapalı kız" klişesi taşısa da, diğer faktörler bu klişeyi bile olduğundan çok daha yüksek bir seviyeye çıkartıyor.

Karakterimizden bahsettiğimize göre. Birazda cildin sahip olduğu genel konudan bahsedelim.

Cildimiz, serinin ilk fasiküllerini içerdiğinden dolayı, konu olarak bir origin işlenmesi söz konusu. Kamala, New Jersey'de yaşayan Khan ailesinin küçük kızıdır. Genel olarak yaşadığı ortamda, arkadaş bulamaması ve dini inançları yüzünden dalga geçilen bir tip olmuştur her zaman, arkadaş bulamaması konusunda en büyük sebeplerden birisi, kuralcı annesi ve baskıcı babası söz konusudur.

Marvel AhaliWhere stories live. Discover now