Agents of Shield 4x4 | Dizi Yorumlama

135 17 11
                                    

Selamlar arkadaşlar. Kusura bakmayın yorumlamayı geciktirdim ama iki gündür hiçbir şey yazamadım. Aklıma fikir gelmemesinden değil. Akşamları işim çıktığı için bilgisayara oturamadım diyelim.

Neyse bahaneleri bir kenera bırakırsak, bakalım Agents of Shield'ın yeni bölümü nasıl olmuş!

Ben beğendim. Tamam bu çok sıradan bir yorum oldu ama demek istediğim bir önceki bölümden daha iyiydi.

Bunun en büyük sebebi de aslında Ghost Rider'ı görebilmiş olmamız. O sahneden birazdan bahsedeceğim. Şimdilik sırayla gitmesek bile, bahsetmek istediğim başkabir kaç sahne var.

Öncelikle bu bölüm galiba Director yoktu. Eğer yanlış hatırlamıyorsam kendisi bu bölüm rol almamış. Pek sorun değil ama dikkatimi çekti.

Geçen bölümlerde karşımıza çıkan kitap ve hayalet olayı hakkında iyice bilgi sahibi olduk. Konu olarak Flash'a benzeyen hayalet hikayesi "parçacık hızlandırıcı" deneyi kazası sonucu grubun hayalete dönmüş olmasından ibaret

Dizilerden anladık ki, parçaçık hızlandırıcı iyi bir alet değil. Kim yaparsa yapsın bir sorun çıkarıp patlıyor.

O yüzden siz siz olun. Asla bir parçaçık hızlandırıcı yapmayın.

Bu bilgileri de Robbie'nin amcasından öğrendik. Robbie'nin amcası olan Elias'ın ben ölü olmasıni bekliyordum. O hayattayken Robbie'nin ona rağmen güçlere sahip olması beni şaşırttı.

Sanırım karakter originini değiştirmişler. Daha çok Blaze'in originine benzemiş.

Böyle düşünmemin sebebi ise Eli'nin, aslında Robbie'ye güçlerini veren satanist ruhun ta kendisi olması.

Fakat bu çok sorun değil.

Sonunda Robbie ile Coulson'in yolları kesişti. İki taraf birbirinin farkına varınca herhalde dizide daha önce izlemediğimiz bir kovalamaca sahnesi izlemiş olduk. Daha önceki bölümlerde ben böyle bir kovalamaca sahnesine tanık olmamıştım.

Oldukca uzun süren ve izlemesi keyif veren bir sahneydi. Lola'yı aksiyon anında bir kez daha izlememise vesile oldu. Kendisini uzun zamandır görmüyorduk.

Uzun kovalamacadan sonra Robbie yakalandı. Ben yakalanmasın istiyordum ama fragmanlardan belliydi yakalanacağı. Fakat karşısına Quinjeyt koyup da ona vurdurtarak durdurmalarını hiç beklemiyordum.

Benim aklımdan görünmez bir duvar yaratan değişik bir alet olduğu geçti fakat Quinjetmiş. Bu da oldukça farklı bir durdurma yöntemi.

Ardından Robbie'i kapattılar da şimdi doğru konuşalım. Lash'i orada tutmuş olmaları, Robbie'nin orada duracağı anlamına gelmiyor.

Robbie rahatlıkla oradan kaçabilir. Coulson da bunu anlamış olacak ki kendisini serbest bıraktı ve bir anlaşma sundu.

Böylece Robbie #teamshield oldu. Bu fikirden memnun kaldım ama dördüncü bölümden böyle olması bana biraz hızlı gibi geldi. Sanırım bu dizinin temposuna hala alışamadım.

Öbür sahnelere geçecek olursak. Jemma, Daisy ile teamup oldu ama orada da işi batırdılar.

O kısımlarda iyiydi. Jemma'nın Daisy ile beraber olduğu sahnelerde keyif aldım.

İkisi James'in yanına gittikten sonra ihanete uğramalarını beklemiyordum. Tamam James pek iyilik karakteri değil ama Hive'dan sonra kendine çekidüzen verdiğini düşünmüştüm. Meğerse yanılmışım.

Kendisi yine ihanet etti. Fakat ben James'in mal olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendisi geçen sezon İnhuman olmak için çabalarken şimdi pişmanlık duyuyor ve bütün kendi gibi olanları öldürmek istiyor falan.

Ama James hiçbir zaman düzgün bir karakter olmadı ki.

James'in inahetinden sonra bizim takım yetişti ve belki de bölümün en güzel anını gördük.

Hellfire'ın zincirini yakalayan Robbie, olaya müdahele etti ve ikisi karşı karşıya geldi.

Ghost Rider ve Hellfire kapışmasıni daha heybetli bekliyordum. İstediğimi alamamış olsam da bu, bölümün en iyi sahnesini izlemediğim anlamına gelmiyor.

Orada tek üzüldüğüm yan, Ghost Rider'ın kefarer bakışı yapmamış olması oldu. James'in yüzüne dik dik bakınca ben kefaret bakışı geliyor sandım.

Kefaret bakışıni yapmadı ama onu yakalamayı başardı. Hemde canli yakalamayı başardı. Onu takıma teslim ettikten sonra zinciri boynuna dolaması detayı gözümden kaçmadı.

Acaba bundan sonraki bölümlerde kendisini savaş esnasında zinciri kuşanmış şekilde izleyebilir miyiz?

Umarım izleriz diyelim. Bölümün diğer kısmına geçecek olursak. Aida'nın varlığını Jemma öğrendi ama bu hiç onun yararına olmadı.

Aida malı yalan söyleyemediği için kendi kendini ifşa etti. Keşke doktor onu yalan söyleyebilecek bir şekilde programlasaydı.

Yine de robot akıllı lan. Robot olduğunu hiç çaktırmıyor. Tıpki bir insan gibi.

Aslında insan da çaktırmayın.

Aida'lı kısım da gergin ve eğlenceliydi.

Son olarak da Robbie ve Daisy Shield'a yardım edecek. Bu da demek oluyor ki daha fazla Ghost Rider göreceğiz. Umarım daha çok kendisini görürüz.

---------
Bu bölümlük benden bu kadar arkadaşlar. Siz bölum hakkındaki düşüncelerinizi yorumlara yazabilirsiniz. Şimdilik kendinize iyi bakın, oy atmayı unutmayın ve hoşça kalın.

Marvel AhaliWhere stories live. Discover now