Çizgi Romanlarının Çevrilmesi Gereken 5 Marvel Karakteri | Liste

197 30 4
                                    

Selamlar, biliyorsunuz ülkemizde çizgi roman yayıncılığı günden güne büyüyor ve ilerliyor. Her ay, birden çok yabancı eser Türkçe'ye çevrilip ülkemizde yayınlanıyor. Her ne kadar fiyatlar pahalı gibi dursa da, aslında fiyatlar pahalı değil.

Fiyat konusunu geçersek, güncel çizgi roman akışının bir kaç yıl gerisinden geliyoruz. Ama genellikle çevrilen çizgi romanlar, ana akışı takip eden değilde, kendi başına seri olanlar oluyor çoğu zaman.

Demek istediğim, anlamak için başka çizgi romana ihtiyacınızın olmadığı kitaplar ağırlıkta. O yüzden de bazı karakterlerin kitaplarının artık basılması gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizdeki çizgi roman yayıncıları, genellikler filmler üstünden gidiyor.

Arka Bahçe ve Marmara Çizgi'nin, Civil War çıktığı zaman, Civil War Tie-in'lerini yayınlamış olması örnek verilebilir. 

Daredevil dizisi duyurulduğu zaman Daredevil ciltlerinin çevrilmeye başlanmış olması da bir örnek.

Neyse, hadi bakalım hangi Marvel karakterlerinin çizgi romanı Türkçe olarak basılsa sevinçten yerimizde duramayacağız. Burada yazanlar tamamen benim fikrim, kendi fikirlerinizi yorumlarda dile getirebilirsiniz. Başlayalım 

5-Jessica Jones

Biliyorsunuz, Jessica Jones, 2015 son bahar zamanlarında karşımıza çıkmıştı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Biliyorsunuz, Jessica Jones, 2015 son bahar zamanlarında karşımıza çıkmıştı. Süper Kahraman uyarlamaları konusunda en kanlı, en şiddet içerikli olan yapımlardan biri olmuştu kendisi. O gördüğümüz on üç bölümlük dizinin esinlenme kaynağı bu Alias adındaki çizgi roman serisi. Diziyi bu seriden uyarlamışlardı. Ama size söylemem gerekirse, dizinin içindeki kan, şiddet, cinsellik, çizgi romanların yanında bir hiç. Bu seride, diziye oranla çok daha fazla yetişkin içeriği var. Ne olursa olsun Alias'ı Türkçe okumak isterdim.

4-Moon Knight

Moon Knight, çizgi romanlardaki en sorunlu, en psikopat olan süper kahramanlardan bir tanesidir

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Moon Knight, çizgi romanlardaki en sorunlu, en psikopat olan süper kahramanlardan bir tanesidir. Kısa zaman öncesinde Netflix'in Moon Knight dizisi yapacağını  ortaya çıkınca, açıkçası çizgi roman yayın evlerinden bir atılım beklemiştim ama ne yazık ki olamadı. Yine de umudum hala var. Moon Knight karakteri Türkçe olarak elbet okuyacağız. Muhtemelen çevirirseler, Marvel Now serisini çevirirler. Her ne kadar internette Türkçe olarak okumuş olsam da, ben onu iki elimin arasında tutup sayfalarını koklamak istiyorum.

3-Winter Soldier

Fandom'ın en sevilen karakterlerinden biri olan Bucky Barnes'ın neden hala çizgi romanı yok anlamıyorum

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Fandom'ın en sevilen karakterlerinden biri olan Bucky Barnes'ın neden hala çizgi romanı yok anlamıyorum. Sonuç olarak ona bayılan bir çok hayran varken neden hiç bir yayın evi hala yayın haklarını satın almadı. Herhangi bir seriyi yayınlasalar, oldukça fazla satabilir. Eğer Türkçe'ye çevrilirse kesinlikle bende alıp okurum.

2-Black Widow

MCU'nun ilk filmlerinden beri beyaz ekranlarda boy gösteren karakter olan Black Widow, geçen yıllar içerisinde bir çok hayran kazandırdı kendine filmler sayesinde

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

MCU'nun ilk filmlerinden beri beyaz ekranlarda boy gösteren karakter olan Black Widow, geçen yıllar içerisinde bir çok hayran kazandırdı kendine filmler sayesinde. Dünya genelinde zaten kendine yetecek bir takipçi kitlesi olsa da, bu dediklerim Türkiye için geçerli. Hem oynayan oyuncu olan Scarlett sayesinde, hem de filmlerde ki karakterin mükemmelliği sayesinde, Türkiye'de Black Widow hayranı olan bir çok fandomdaşımız oldu. Durum böyleyken neden hala bir Black Widow serisi çevrilmiyor merak ediyorum. Yayın haklarının parasını çok kolay karşılayacağından eminim.

1-Magneto

Magneto belkide benim favori kötü adamlarımdan biridir

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Magneto belkide benim favori kötü adamlarımdan biridir. Hem sinema versiyonunda ki Michael Fassbender performansı sayesinde, hemde geçmişte okuduğum çizgi romanlar sayesinde duyduğum hayranlık gerçekten yüksek. Hem gücünün ilgi çekici olması, hem geçmişinin oldukça karanlık ve normalden farklı olması, hemde kendine ait serilerdeki hikayelerin de gayet iyi olması, aslında çizgi romanlarını çevrilmemesi için bir sebep bırakmıyor.

Benim listem bu, peki siz hangisine katılıyorsunuz? Sizce hangi kahramanların çizgi romanları artık Türkçe olarak basılmalı? Yorumlarda belirtirseniz çok sevinirim. Kendinize iyi bakın, oy atmayı, yorum yapmayı unutmayın. Marvel Ahalinin bir başka bölümünde daha görüşmek üzere.

Marvel AhaliWhere stories live. Discover now