X Men Filmleri İzleme Sırası | Marvel Rehberi

654 30 18
                                    

Selamlar, bu gün X Men filmleri üzerinde durmaya karar verdim. Biliyorsunuzdur ki X Men filmleri de birer Marvel filmi, her ne kadar onlar MCU'ya dahil olmasa da onlara da üvey evlat muamelesi yapmamak lazım.

Aranızda bir çok kişi belki bu filmleri izlemiştir fakat, bunları bilen olduğu kadar, hiç X Men filmi izlememiş ve nasıl izleyeceğini bilmeyen de var. Bir çok kişi bana türlü yerlerden mesaj atıp sorunca, bende bir bölüm yazmaya karar verdim.

X Men filmleri en başta gayet normal bir zaman çizgisine sahipmiş gibi görünse de, aslında hiç öyle değil. Tıpkı Star Wars'da yaşandığı gibi bir durum var bu film serisinde. 

İlk çıkan üç film 2000'lerde geçerken, sonraki çıkan yeni üçleme geçmişi anlatıyor. Star Wars'da da aynen böyleydi. Star Wars yedi film ve izleme sırası tartışılırken, X-Men neredeyse on film ve bunu tartışan pek insan yok. 

Hikaye içindeki zaman göre izlemek pek sizin yararınıza olmaz, ilk çıkanları sonra izlerseniz Days of Future Past size garip gelebilir. O yüzden konunun geçtiği tarihleri değil, yayınlanma tarihlerini baz alarak konuşacağım.

Hadi bakalım başlayalım ve izleme sırasını hep beraber görelim.

X-Men

İlk X-Men filmi ve 2000 tarihinde vizyona girdi

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

İlk X-Men filmi ve 2000 tarihinde vizyona girdi. Bütün efsanenin başladığı nokta burası. Hatta, şu anda izlediğimiz ve bayıldığımız Süper Kahraman Filmlerinin bu kadar yaygınlaşmasının sebebi de bu film. Çünkü bu film vizyona girdi ve müthiş bir gişe yaptı ve diğer stüdyoları yapmaları için gaza getirdi. Ardından Blade çıktı, Spider-Man çıktı, Hulk çıktı ve bu böyle devam etti. Eğer X-Men çıkmasaydı Süper Kahraman filmlerinin patlaması biraz daha sürecekti.

Onun haricinde, efsane olarak nitelendirilen oyuncu Hugh Jackman ve diğer bir çok Cast'i ilk gördüğümüz film.

X-Men 2

Herhalde X-Men severler için serinin en iyi filmi budur

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Herhalde X-Men severler için serinin en iyi filmi budur. Şahsen benim için bu film değil ama en iyi ikinci film diyebiliriz. İlk filmin büyük bir başarı elde etmesinin ardından, ikinci film ilk filme oranla çok daha iyiydi. Konuyu Rogue üstünden kurtarıp genel olarak Mutant'ların klasik sorunu olan dışlanmanın daha fazla üstüne gitmeleri, Stryker'ın devreye girmesi, Wolverine'in geçmişi ilk bu filmde ortaya çıktı.  Ayrıca Nightcrawler'ın olduğu belki de Süper kahraman filmlerinin en efsanevi açılışlarından birine sahiptir film.

Marvel AhaliHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin