TV Spot ve Klip Spam'lemek Günah Mı?| Açıklama

262 27 9
                                    

Merhaba arkadaşlar, yine bir açıklama bölümü ile karşınızdayım. Bu bölümde size TV Spot nedir, ne değildir, neden stüdyolar bu TV Spot denilen şeyi art arda yayınlayıp filmi açık ederler.

Öncelikle, Tv Spot nedir? Onu açıklayıp yorumuma devam edeyim.

Tv Spot denilen şey, bildiğimiz bizim televizyonda da çıkan reklamlardan farksızdır aslında. Kamu spot'u dediğimiz görüntülerde aslında Tv Spot. Sadece biz Amerika'da yaşamadığımız için bu yayınlanan Marvel Tv Spotlarını televizyonda görme şansınız olmuyor.

Bir çok arkadaşımız bu Tv Spot denilen şeyi fragman sanıyor olabilir. Ama fragman ile Tv Spot arasında fark vardır. En bariz fark ise, fragmanların aşağı yukarı iki dakika ile dört dakika arasında olması ama Tv Spot'un en fazla bir dakika, en az ise on saniye olmasıdır.

Zaten eğer youtube'dan izliyorsanız, video isminde Trailer veya TV Spot yazmasından anlayabilirsiniz. Bu ikisinin tek farkı sadece süre olmuyor, içerdikleri görüntülerde, TV Spot daha gaza getirmeyi amaçlarken, fragman bizi bilgilendirmek amacıyla yapılır. Yanı fragman bize normal bir şekilde tanıtım broşürünü uzatırken, TV Spot bize tezahürat yapıyor gibi düşünebilirsiniz.

Ama bir çok stüdyonun bence düştüğü bir hata var, o da şudur ki,

Adamlar çok fazla TV Spot yayınlıyor. Mesela geçen sene ki Age of Ultron'u hatırlarsak, 

Örneklerimi Age of Ultron üzerinden vereceğim. Çünkü Civil War TV Spotlarını paylaşıp izlemek istemeyen arkadaşları rahatsız etmek istemem.

Yukarıda görmüş olduğunuz videoda Avengers Age of Ultron için yayınlamış olan kırk iki (!!) Tv Spot'un hepsini içermektedir. Bazıları otuz saniye, bazıları on saniye olmak üzere kırk iki TV Spot toplamda on beş dakika.

Bu kadar TV Spot yayınlamaya gerek var mı? Bunun bence iki zararı var.

Sürekli TV Spot yayınlamak için birbirlerine benzememesi gerek. O yüzden de bütün TV Spot'lara ayrı bir yeni sahne koymaları gerekiyor bu yüzden de filmin bir çok sahnesini bize sunuyorlar.

Diğeri ise bir çok TV Spot'u izleyerek, bir çok sahneyi tekrar tekrar görmek sinemada bize hissettireceği etkiyi azaltıyor.

Kırk iki tane Tv Spot yayınlanmış, Age of Ultron için.

Peki Tv Spot denen şeye döneceğim ama o Tv Spotlardan daha kötü bir olay var.

O ise "Clip" denilen, Türkçe'de klip olarak hayata geçmiş olan şey. Bu nedir peki? Bu da Tv Spot'dan daha kötü bir şey, çünkü filmin direk bir veya iki dakikasını, kesme veya düzeltme yapılmadan direk yayınlanması.

Civil War içinde bir çok klip yayınlanmış olsa da, ben size örnek olarak Age of Ultron'u göstereceğim. Bu dediklerim bütün filmler için geçerlidir bu arada. Ben sadece örnekleri Ultron üstünden göstereceğim

Şimdi aşağıdaki kliplere bakmadan önce filmdeki en önemli sahneleri gözünüzden geçirin. Sonra aşağıya bakın. 

Age of Ultron'da ekibin Hawkeye'ın evine ziyaret yapma sahnesinin en başındaki kısmı, film çıkmadan önce yayınlanmıştı. Bunu izleyen bir adamın filmde o sahnede etkilenmesi mümkün mü? Pek de değil.

Marvel AhaliWhere stories live. Discover now