Kanlı Zeytin 42

39 4 7
                                    


Şimdi sıra eşya ayarlama gelmişti. 

Ankara'nın Ulus semtinde eski eşyalar satan bir yerin olduğunu öğrendiler. Hafta sonu erkenden oraya gittiler. Birkaç saat dolaştıktan sonra ev için ufak tefek eşyalar aldılar. 

Bitpazarının altında ki spot mağazalarından iki kanepe ve eski bir buzdolabı aldılar. Eşyaları eve taşıdılar. 


Eve taşınalı bir ay oldu. Yavaş yavaş komşuları ile tanışmaya başladılar. Önceleri komşuları onlara ev verilmesine karşı çıksalar da onları tanıdıkça bu kararda ne kadar haksız olduklarını anladılar. 

Karşı komşuları  önceleri çok soğuk davranmıştı. 

Bir gün sabah açık kapıdan küçük kızları Fatma dışarı çıkmış ama onlar bunu fark etmemişlerdi. Elif bakkaldan ekmek alıp gelirken tam merdivenin başında yakalamıştı. Tutmuş elinden zillerini çalmış:

- Merhaba. Merdivenden aşağı inerken yakaladım. Tam adım atarken elinden tutup size getirdim. Yakalamasam sanırım dışarı çıkacaktı eğer merdivenlerden düşmezse.

Komşusu sessizce çocuğunu içeri aldı. Ağzının içinde teşekkür edip kapıyı kapattı. Bu tepki Elif'in beklediği tepki değildi. Ama bu konuda yapacak fazla da bir şeyi yoktu. 

Bir gün sonra karşı komşusuyla bakkalda karşılaştılar. Bakkalda ayaküstü biraz sohbet ettiler. Aynı günün akşamı kapı çaldı. Elif kapıyı açınca karşısında karşı kapı komşusu elinde iki tabak yemek kapının önündeydi:

- Buyurun, ben mantı yapmıştım. İki tabakta size getirdim, afiyet olsun diyerek elindeki tepsiyi uzattı.

Elif tabakları alarak çok teşekkür etti. Elif elindeki tepsiyi gülümseyerek Tahir'e gösterdi. Tahir heyecan içinde oturduğu yerden kalkarak Elif'in yanına geldi.

 Tepsideki yemekleri koklamaya başladı. Mis gibi kokuyordu. Elif hemen mutfaktan iki kaşık getirdi. Her bir kaşık mantı zevk içinde midelerine iniyordu. 

Tahir ve Elif'in uzun zamandır yedikleri en güzel yemekti. Sıcak ev yemeklerini çok özlemişlerdi. Kendileri de yemek yapmaya çalışsalar da hiç birisi bu kadar lezzetli olmuyordu. 

Tabaklarında kalan yemeklerin sonunu da ekmekleri ile iyice temizlediler. Birer tabak daha olsa onu da yerlerdi. 

Tabakları dolu olarak iade etmek isteseler de bu mümkün olmadı. 

Kanlı ZeytinHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin