Kanlı Zeytin 7

119 26 2
                                    

Bir kız isteme olayı var. Her aşk her sevgi bu şekilde sonlanmıyor tabi ki...

Dileğimiz bütün sevenlerin kavuşması dileğiyle. :)

- Allah'ın emri Peygamber efendimizin kavli ile kızınız Zeynep'i oğlum Kemal'e istiyorum, dedi Zeynep Hanım.

Evdeki kısa bir sessizlikten sonra Hilmi Bey 'Ben önce kızıma sizin yanınızda sormak istiyorum' diyerek kızına sorar; 'Kızım ne diyorsun?' Kızı da 'Sen bilirsin babacığım' dedi. Hilmi Bey:

- Sen bilirsin olmaz kızım. Lütfen bu konuda daha açık davran bize. Ne düşünüyorsan açık açık konuş. Sende Kemal oğlumdan hoşlandın mı?

Bu sözler üzerine kızaran Zeynep başını önüne eğer. Biraz duraksadıktan sonra kısık bir ses tonuyla:

- Evet, babacığım ben de Kemal Bey ile evlenmek istiyorum.

Bu sözü duyan Kemal ile Zeynep Hanım o kadar rahatladılar ki...

Zeynep mutfaktan tatlıları getirdi, konuklara ikram etti.

Hilmi Bey:

- Tatlı yiyelim, tatlı kalalım. Umarım hayatları boyunca ağızlarındaki tatlı tadında yaşarlar.

Bu iyi dilekler odada ki herkesi daha da rahatlattı. Odada ki stres havası biranda dağılarak yerini mutluluk rüzgarlarına bıraktı. Sohbet devam ederken Zeynep ve Emel de mutfakta akşam için yemek hazırlamaya başladılar. Daha sonra yemekler yenilmeye başlandı. Yemekten sonra Kemal ve Zeynep'in daha rahat konuşabilmeleri için onlara içeride ki odalardan birisine gönderdiler. Zeynep ve Kemal biraz çekingen bir şekilde odaya geçtiler. Bir iki dakika süren sessizlikten ve bakışmalardan sonra Kemal titrek bir ses tonuyla:

- Ben seni ilk kapıda gördüğümde çok heyecanlandım. O an içime bir ateş düştü. Anlamını bilemediğim bu ateş beni yakmaya başladı.  İlk anlarda suçluluk hissetmeye başladım. Bu suçluluk duygusunu bastırmaya çalışsam da bastıramadım. İyi ki de bastırmamışım. Beni kabul ettiğin içinde çok mutlu oldum, dedi sesi titreyerek.

Zeynep:

- Ben seni ilk Serkan'ın gönderdiği resimlerden tanıdım. Hatta bu resimlerden bir tanesini dolabıma astım. Her gün seni görmek, gülümseyen gözlerinin içindeki sıcaklığı hissetmek beni her gün daha fazla mutlu etmeye başladı. Resimlerde bakışın çok sıcak çok candan geldi. Bu bakış insana bir samimiyet, bir güven hissi özel bir insanmışçasına karşındakilere rahatlık verdiği düşüncesi kafama yerleşmeye başlamıştı. Bu benim çok hoşuma gitti. Ayrıca gülmek sana çok yakışıyor. Umarım hayatın boyunca gülersin.


Okuduğunuz bu kısa parçadan ve diğer bölümlerden sonra yorum 

yazarsanız çok memnun olurum.

Olumlu ya da olumsuz eleştirilerinizi her zaman bekliyorum...

Kanlı ZeytinWhere stories live. Discover now