Kanlı Zeytin 3

225 34 10
                                    


- Konuşmamı onu ne olursa olsun kesmenizi istemiyorum. Bu gece bizim için ayrılık zamanı olacak. Daha doğrusu ben aranızdan ayrılacağım. Benim arkamdan ağlamanızı istemiyorum arkamdan. Siz bensiz yaşamınıza devam edeceksiniz. Lütfen kendinizi üzülerek çok fazla yormayın. Ben ezan okununca abdest alıp sabah namazını kılacağım. Sen hastasın yat olmaz demek yok bu Konuda anlaşmış olalım. Namazım bitince bildiğim tek şey Sizin de vedalaştıktan sonra ... derken Bir öksürük tuttu.

Herkes o kadar panikledi ki olduğu yerden Ali Bey'in üzerine fırladılar. Ali Bey bir iki yudum su içtikten sonra konuşmasına devam ediyordu ama odadakiler  iki gözü  iki çeşme ağlamaya başladılar. Zekiye, Ali Bey'in eline sarılıp öpüyor, kokluyor, yüzüne koyuyor. 'Sana kıyamam, sen ölme ben olurum. Allah'ın onun değil benim canımı al., Diye ağlamaklı şekilde mırıldanırken  Cemal Fatma  da hıçkıra hıçkıra ağlıyorlardı.

Ali Bey:

- Ağlamayın, arkamdan da yanımda da ağlamanızı istemiyorum. Bu bir

yolculuk ve ben bu yolculuğa sizden önce çıkıyorum. Gittiğim yerde de sizi bekleyeceğim. Gelmek için acele etmenize gerek yok. Benim orada bol bol zamanım olacak.

Zekiye Eşinin anlattıklarına fazlasıyla duygulandı. Elindeki mendil gözyaşları ile dolup taşarak sırılsıklam oldu. Mendilden nerdeyse su damlacıkları damlamaya başlayacaktı.

Ali Bey Konuşmaya devam ederek:

- Lütfen ağlamayı bırakın gelin son defa sarılıp vedalaşalım. Belki bir kaç saat sonra bu fırsatı da bulamayız, dedi.

Önce Zekiye Hanım kalktı Esine sarıldı. Esine yıllarca ayrı kalmış yeni kavuşmuş gibi sımsıkı sarıldı. Yanağından gözlerinden, alnından onu yerinden öptü öptü öptü. Gözyaşları ile ıslattığı yüzünü sildi.

Ali Bey:

- Hakkını helal et hanım, seni çok üzdüğüm günler oldu. Biliyorum özür dilemekte çok geç kaldım. Belki de özürüm bile kabul görmeyecek ama ben yine de senden özür dilemeden, helallik almadan buradan ayrılmak istemiyorum.

Zekiye Hanım:

- Helal olsun. Helal olsun. Helal olsun. Sen bana her zaman anlayışlı davrandın. bunca yıllık evliliğimizde bir iki kez birbirimizi kırdıysak o da çok normaldir. Ben ona zaman evliliğimizden dolayı çok mutlu oldum. Bu Konuda şanslı olduğumu düşündüm. Kendimi yalnız hissettiğim hiçbir an olmadı. Her zaman yanımda oldun. Bana harika bir eş çocuklara da mükemmel bir baba oldun.


Kanlı ZeytinWhere stories live. Discover now