✞Part 10✞

355 54 14
                                    

' Имало един време един владетел той бил могъщ, властен... жесток. Управлявал цяла империя с желязна ръка. Армията му била толкова силна, че когато врага ги видел бягал с викове. Кралство след кралство пропадали и ставали част от неговата империя... велики владетели били изправени на колене пред него, молейки се за милост... той бил 'непобедимия'. Но годините минавали, а той бил все така самотен, скоро навършвал 40 години, все някой трябва да поведе тази империя след неговата смърт.

   Така един ден владетеля заповядал на своите подчинени да му доведат най - красивата девойка, независимо какво е потеклото й.

   Пратили стражи в близките области, за да огледат и да потърсят идеалната годеница за техния велик владетел, но така и не намерили подходящата.

   През това време в замъка настанала суматоха, всички жени и девойки се стекли в церемониалната зала, всяка от тях се надяваше да бъде избрана.

   Една жена на средна възраст, красива с кафяви очи и дълга кестенява коса стоеше в центъра на залата, изглеждаше объркана и едва ли знаеше какво се случва. Изглежда, че не е имала намерението да идва, но ето, че сега е тук. 

   Сред всички тези жени, тя единствена успя да привлече вниманието на великия император.

   Жената стояла там и се оглеждала, очаквайки някой да й каже какво става, но точно тогава за нея се повил императора в целия си блясък, без дори да очаква той коленичил пред нея и казал:

- Мадам... - за момент замлъкнал. - Бихте ли ме удостоили с честа да бъдете моя жена...

   Тя онемяла, дори не е и предполагала, че нещо такова може да се случи. Всички слуги започнали да викат, да крещят 'Кажи 'Да' . Естествено тя му казала 'да' какво се очаква да му каже 'не', та той е императора, само глупак би отказал.

   Така след предложението какво се и очаква се състояла прекрасна и пищна сватба, но няма нужда да изпадам в подробнос...

- Защо ми разказваш това по дяволите? - попитах го аз.

- Техюнг, искам да затвориш хубавата си устичка и да не ме прекъсваш, става ли?? До къде бях..., а да...

'  Императора бил лудо влюбен в съпругата си, но имало един проблем... тя не можела да има деца... Така тази новина стигнала и до най - големите врагове на императора. Жадни за мъст те съставили план, знаейки, че ако успеят да убият императора, няма кой да поеме контрол. Тогава щели да завземат земите им.

✖ЛУД ЗА ЕДИН ДЕН✖Where stories live. Discover now