1. Eloise Williamson

3.2K 164 81
                                    

Mijn hoofd bonkte. Langzaam opende ik mijn ogen. Ik keek recht in de ogen van de vier populairste jongens van de school: James Potter, Sirius Black, Peter Pettigrew en Remus Lupin. 'Gaat het?'

Verward keek ik om me heen. Ik lag op de ziekenzaal. 'Wat is er precies gebeurd?'

Sirius wendde zijn blik af. 'Er, eh, ik..'

'Je viel doordat Pads tegen je op botste, en je hoofd kwam op de punt van een voetstuk van een standbeeld terecht,' legde James uit. 'Het spijt me heel erg, Eloise!' riep Sirius.

Ik glimlachte. 'Volgens mij kwam ik juist tegen jou aan. Ik was op zoek naar iemand en rende de hoek om.'

Madam Plijster kwam aanhollen. 'Ah! Je bent wakker! Ik zal je even nakijken en dan kun je gaan.' Madam was al snel klaar en samen met de jongens liep ik terug naar de leerlingenkamer van Gryffindor. Sirius bleef maar zijn excuses aanbieden.

'Ze weet het nu wel,' zei Remus uiteindelijk. Ik glimlachte naar hem, hij glimlachte verlegen terug. Even dacht ik ging blozen, maar gelukkig niet. Ik vind Remus al een tijdje leuk..

Zodra we in de leerlingenkamer waren ploften James, Sirius en Peter op de bank. Remus liep meteen naar boven. Een beetje verbaasd bleef ik staan. Wat had hij nu?

Grinnikend keek James me aan. 'Valt het op?'

Sirius schoof op, waardoor er een plekje vrij kwam tussen hem en James. Hij klopte uitnodigend op de plek. 'Kom.' Hij keek ondeugend en had een kleine twinkeling in zijn ogen. Aarzelend ging ik tussen hen in zitten.

Sirius schoof dichter naar me toe, zodat zijn been het mijne raakte. Hij bracht zijn gezicht naar mijn oor, en fluisterde: 'Remus vindt je heel erg...'

'Leuk!' riep James. Ik werd helemaal rood. 'Echt?'

Plotseling stond Remus onderaan de trap, met een schaakbord in zijn handen. 'Hebben jullie..?' Zijn gezicht werd rood van schaamte en hij rende weer naar boven. Ik wilde opstaan om hem achterna te gaan, maar Sirius duwde me terug. 'Laat hem maar even.'

The Marauders And The Hogwarts Child #Netties2017On viuen les histories. Descobreix ara