28. Remus J. Lupin

1.7K 100 2
                                    

Zenuwachtig plukte ik aan mijn colbert. Mijn ring begon me pijn te doen. Zilver was misschien toch nog niet zo'n goed idee. Maar het stond El zo goed.. 

'Moony! De meiden zien we op het bal, ga je mee?' riep James. Ik liep nerveus naar beneden. Peter stond te trillen en ook Prongs en Padfoot stonden te shaken. De grootste pranksters, en de meest zenuwachtige. Ik glimlachte een beetje. 

'Moony, jij kunt tenminste dansen!' riep Prongs toen we naar de Zaal liepen. 'Dit is mijn kans met Evans, ik mag het niet verpesten.. Als jij iets fout doet lacht El waarschijnlijk gewoon. Maar Lily..' 

De Grote Zaal was omgetoverd tot een danszaal en er stond een bandje te spelen. De meiden waren nergens te wachten. Mijn ring begon te branden. Ik deed hem af, mijn vinger was verbrand. Ik zuchtte, het was ook een kwestie van tijd. Ik stopte hem voor nu in mijn zak. 

Eloise had pas inspiratie gekregen voor een jurk toen ze bij haar overgrootvader langs was gegaan. Ze maakte me steeds ongelofelijk nieuwsgierig. Iedere keer zei ze er gekke dingen over: 'Oh, hij is zo betoverend dat mensen zullen genezen. Misschien ik ook, zelfs!'

'Daar zijn ze!' riep Prongs. Ik keek richting de ingang van de Zaal. En ja, daar stonden ze. Mary en Marlene droegen allebei een rode jurk, die van Mary was wat zachter. Lily droeg een groene, die perfect stond bij haar ogen. En Eloise... ik bekeek haar goed, terwijl ze naar me toe liep. 

Ze draaide een rondje. 'Wat vind je? Kun je raden op wie hij gebaseerd is?' 

Haar jurk leek op de veren van een feniks. Het had een zeemeerminnenvorm en eindigde in sprankelend goud. Haar haar was opgestoken en in haar haren zat een gouden veertje. Haar kettinkje was omgetoverd naar een goude. Ze hield haar staf vast. 

'Felix,' grinnikte ik, en ze knikte tevreden. Ze straalde en glimlachte breed. Ze hield haar hand omhoog. En fluisterde in mijn oor: 'Zo, dom weerwolfje, en geef nu dan maar je ring. Denk je nu echt dat ik het niet door had? Het is echt zilver. Ik dacht eerst dat het nep was.' 

Ik grijnsde breed en gaf haar mijn ring. 'Natuurlijk niet.' 

Ze tikte er vier keer op en hij veranderde in goud. Ze gaf hem weer terug aan me en ik trok haar mee naar de dansvloer. Ook haar overgrootvader was aan het danste. Ik liet haar een rondje draaien. 

De hele avond dansten we, tot de laatste. Een langzame dans, El leunde tegen me aan. Ik sloeg mijn armen om haar middel. Uiteindelijk stopte de muziek en liepen we de dansvloer af, de zaal uit. Ik nam de leiding en trok haar mee naar haar oude kamer. 

Ik maakte de rits van haar jurk los en keek haar indringend aan. Uiteindelijk knikte ze en begon me te kussen. Al snel belandden we op het bed, zonder de jurk of mijn colbert. Het enige wat overbleef was mijn witte blouse. De rest kun je wel raden... 

The Marauders And The Hogwarts Child #Netties2017Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα