39. New stuff

78 11 0
                                    

Pohľad Harry:

"Vstávaj, kurva!" začul som dosť ostrý dievčenský hlas. "Čo do pič-" "Nechaj si tie nadávky, pirát, ideš so mnou!" rozkázala a ja som so zabručaním vstal. "Už vstá- preboha! Teba odkiaľ vzali? Z cirkusu?!" zajačal som. Biele vlasy zafarbené tonou divných farieb, tvár oplieskaná ďalšími farbami a ten desivý úškrn nedostanem z hlavy už nikdy v živote. Normálne som sa zľakol. "Čo si zač? Prachy nemám a na šukačku si príliš divná a desivá," zamračil som sa. "Ale čoo," nahodila tie najdivnejšie psie oči, aké som kedy videl, "taký tvrdý gangster a zľakne sa mňa?" zasmiala sa a vystrčila na mňa svoj dlhý jazyk. Vstal som a celú si ju obzrel. Nie je väzenkyňa, tie si nemôžu nechávať svoje oblečenie oblečené. Všetci máme uniformy hnusnej oranžovej farby, okrem tejto tu. "Čo si zač?" prižmúril som obe oči. "Som Hayley, čáu," nastavila mi cez mreže bledú ruku s náramkami a špinavými nechtami. "Harry," s nedôverou som jej ruku podal. Prikývla, usmiala sa, prežúvala žuvačku a našpúlila pery. "Ustúp, kámo," žmurkla na mňa a ja som doslova ustúpil až k zadnej stene cely. Odniekiaľ zo zadku vytiahla asi meter dlhý kovový meč, ustúpila od zámky cely a celou silou do nej švihla. Meč sa zlomil a zámka tiež. Dvere sa bez problému otvorili. "No poď, čaká nás práca," uškrnula sa. 

Obaja sme sa bez povšimnutia dostali až k vrátnici. "A teraz čo?" spýtal som sa. "Teraz pozeraj," žmurkla a vyšla smerom k vrátnikovi. "Otvor dvere a vypni ten systém," povedala akoby sa bavila so svojim kamošom. Hlavou mi naznačila, aby som šiel za ňou. S veľkou neistotou som ju poslúchol. Z kabínky vrátnika na mňa vykukol Jack. "Čau, Harry," vyceril svoje biele zuby na mňa a mne oči len prechádzali z jedného na druhú. "Čo s tým máš spoločné?" prebodol som ho pohľadom. "Hay už asi poznáš," zasmial sa. Udivený som prikývol. "Toto je moja frajerka, brácho, ďalšie info dodám až keď budeme odtiaľto vonku," povedal a obaja sme prikývli. Po tom ako Jack vyradil systém v celej budove sme bez povšimnutia vyšli von a nenápadne sme sa vytratili z areálu ohradeného ostnatým drôtom. Ubehli sme asi dvesto metrov pod tieňami stromov v okolí a potom sme už bez problémov šli ďalej. 

"Čo si zač?" zamračil som sa. "Ja?" ozvali sa obaja naraz, načo si Jack s Hayley dali highfive. "Obaja," povedal som neisto. "Takže," začala Hayley, "ja som bývalá učiteľka..." zasmiala sa. Pozrel som sa na ňu pohľadom a. k. a. či si zo mňa robí srandu a ona len pokrútila hlavou. "Ale nie, mám len 17," žmurkla na mňa a Jack sa uškrnul. "To vieš, už mi v 16 nebolo pomoci s tým čo som so sebou robil tak ma školská poradkyňa poslala za psychologičkou, kde som našiel aj Hay. Bola celkom slušná, mala vtedy na sebe pekné džínsy no učiteľom asi vadilo že boli celé od farby a že bola príliš výrazne namaľovaná. V ten deň som zistil, že Hayley miluje farby a maľovanie a že nie je práve najbohatšia, takže si nemala dať na seba aké iné džínsy. Tiež bolo dosť zaujímavé vidieť 16-ročnú žiačku namaľovanú ako modelka z kozmetického časopisu, keďže mala neskutočne výrazné linky, takmer čierne oči, bledý make up s výraznými lícnymi kosťami a krvavočervené pery. Psychologička si nás oboch zavolala spolu k sebe a začala predo mnou vyťahovať jej problémy a pred ňou tie moje. Mne to rozhodne príjemné nebolo už len z toho dôvodu, že to bolo jej súkromie. Začala sa jej vypytovať či si je vedomá ako sa správa, či ju rodičia doma nevychovali, či ju doma niekto bije... proste úplne odveci otázky." "Hej," vložila sa do toho Hayley, "a predo mnou vyťahovala Jackovu rodinu, jeho otca ktorý sedel a jeho chorú sestru. Obaja sme sa zhodli na tom, že si urobíme lepšie poradenstvo navzájom a začali sme sa spolu baviť. Po pár mesiacoch sme spolu začali chodiť a Jack sa dostal do problémov. Hoci som nebola najbohatšia, dokázala som nahrabať peniaze pre mafiu zo svojich úspor a zo skrýš, kde si Jack odkladal peniaze na auto pre mňa. Uvedomila som si priority a dostala som ho z väčšiny jeho problémov. Prešlo ďalších pár mesiacov a Jacka chytila polícia. Interpol ho uväznil a ja som okamžite vymýšľala plán, ako ho odtiaľ dostať. Behom pár hodín som od neho zistila, že ti niekto umlátil priateľku a ty sa k nej nemôžeš dostať, tak sme sa dohodli že vezmeme aj teba," povedala a naše oči oslepilo vychádzajúce slnko. "Musí byť 8 hodín," konštatovala Hayley. "Máme necelú hodinu, než po nás začnú pátrať," povedal Jack, načo sme sa všetci rozbehli k mestu. Moja kondícia dosť zlyhávala, nakoľko som bol neskutočne hladný a unavený.           
"Ale čo tie handry?" ozval som sa, keď sme sa už blížili k nemocnici. "Myslím, že to čo tu mám by malo stačiť," povedala a z tašky vytiahla čierne rifle a biele tričko. Jackovi podala tmavomodré potrhané rifle, čierne tričko a koženú bundu. Obaja sme sa prezliekli a ona sama si vypýtala od Jacka odličovač. Vtedy som sa elegantne posadil a ostal na ňu pozerať. Jack sa zasmial. "Čo tak civíš?" spýtal sa a Hayley sa začala odličovať. "Ráno som sa jej kurevsky zľakol. Vyzerala ako moja moderná nočná mora, tak som neskutočne zvedavý ako vyzerá pod všetkými tými farbami," zamračil som sa a keď som sa na ňu pozrel, už bola odlíčená. Mala celkom peknú tvár, lenže potom vytiahla make up a ďalšie tie babské blbosti a namaľovala sa zas, tentokrát normálne. Vyzliekla sa do spodnej bielizne a sama si obliekla úzke čierne džínsy. Na vrch si obliekla tielko a na to natiahla čiernu mikinu. Rozpustila si vlasy a farebné ombré skryla v prísnom učiteľskom drdole. Zrazu vyzerala úplne inak. Všetky veci sme pobalili do tašky a spolu sme sa vybrali do nemocnice. Jack ostal strážiť vchod aby nás mohol varovať pred políciou. Hayley šla so mnou na JIS-ku a odviedla pozornosť strážnika. Ja som nebadane prekĺzol do izby a našiel tam bezmocne ležať Sophiu. Klamal by som ak by som povedal, źe som nemal chuť ju udusiť. Zaslúžila by si to, za to všetko, čím ma prinútila prejsť si. Na druhú stranu som ju stále miloval a ona bola stále tá pekná nevinná, ktorá mi učarovala už na prvý pohľad. Mal som o ňu strach.

Sexy, Naughty, InnocentWhere stories live. Discover now