01

17.6K 835 921
                                    

De klassenopstelling

De klassenopstelling

Ops! Esta imagem não segue nossas diretrizes de conteúdo. Para continuar a publicação, tente removê-la ou carregar outra.

Simons p.o.v.

'Ik heb weer een plannetje bedacht,' zegt ze. De klas zucht en kreunt: niemand heeft er zin in. ik kijk rechts over mijn schouder naar Daan die drie tafels achter me zit. Hij maakt zijn ogen een keer groot en rolt met ze. Ik lach zacht. Dan kijk ik weer voor me om vervolgens mevrouw Friekman ongeduldig op de rest van de klas aan het wachten is te zien. Geroezemoes tussen de kinderen is te horen. Verschillende keren hoor ik mensen die zich afvragen wat ze nu weer van plan is.

'Kan ik?' Vraagt ze dan. De rest van de klas wordt stil. Ze knikt tevreden. 'Mooi. Zoals ik zei heb ik weer een plan. En deze keer is het niet alleen een plan,' zegt ze terwijl ze op het puntje van het bureau gaat zitten en de telefoonbak daar achter haar zet. 'Het is een sociaal experiment,' zegt ze. Ik kreun en laat mijn hoofd op de tafel vallen. Even blijf ik zo liggen maar haal dan mijn hoofd van de tafel af. Blijkbaar kon het dus nog erger. Voor een paar tellen is het stil. Niemand zegt iets.

'Mevrouw, wat voor een sociaal experiment is het dan?' Hoor ik Lars achter me vragen. Geïrriteerd kijk ik naar hem om. Als niemand nou interesse toont, ziet ze dat niemand er zin in heeft.

'Aha, ik dacht al dat iemand het zou vragen,' zegt ze dan. Duuh, nogal logisch als je iets vertelt en het daarna niet verder uitlegt. 'Het gaat over liefde en iedereen uit de klas moet er aan meedoen.'

Oké, alsjeblieft, vermoord me of zo.

'En..?' Klinkt Lars vragend, want met deze informatie zijn we niet echt opgeschoten.
'Oh, ja, natuurlijk. Kijk, jullie zijn met een even aantal in de klas, dus jullie kunnen allemaal een stelletje vormen...' zegt ze en kijkt even rond. Wat? 'Dus wilde ik kijken of dat als je mensen een relatie laat hebben met commando's, of dat dat dan uitwerkt,' legt ze uit. Oké, het is officieel, dit mens spoort niet. Ze ziet haar leerlingen als proefdieren of zo.

'Maar mevrouw, we zijn met elf jongens en negen meisjes,' zegt Lars dan.
'Precies, daarom koos ik jullie klas, omdat hier het verschil daarin het kleinste is,' legt ze uit alsof het de normaalste zaak ter wereld is. 'En iedereen moet er aan meedoen, anders werkt het niet.'
'Moet dan een jongen met een andere jongen gaan?' Vraagt Levi vervolgens verbaasd.
'Ja,' zegt ze snel.

What the fuck? Dit mens is echt geschift.

'Zoiets kunt u toch niet maken?' Brengt Dagmar er dan op tegenin.
'Het is een experiment,' zegt ze maar dat vind ik nog niet echt een reden om dit te doen.
'Niemand uit deze klas is homo!' Zegt Gijs verbluft.
'Wie weet wat er allemaal wel niet uit het experiment kan komen,' zegt Friekman dan met een grijns. Ergens vind ik deze vrouw nog enger dan alle horrorfilms bij elkaar.
'Maar..'
'Luister nou even,'
'Mogen we zelf de stelletjes maken?'
'Ja, jullie mogen ...'

Ik kan al niet meer horen wat er gezegd wordt door allerlei stoelen die naar achteren vliegen. De jongens schieten alle kanten van het lokaal op. Pas ik als doorheb wat er gebeurt, sta ik haastig op en kijk wanhopig om me heen. Alle meisjes hebben al een jongen op een of andere manier aan hen hangen. Met mijn handen op de rugleuning van mijn stoel leun ik er verward tegenaan. Fuck!

20 leerlingen in één klas (Netties2017)Onde histórias criam vida. Descubra agora