Bölüm 19

9.2K 270 1
                                    

1 AY SONRA

''Emir hadi ama kahvaltı için bizi bekliyorlar. acele et çık artık şu banyodan''

''şampuanla mı çıkıyım eda beklesene biraz''

of ömrüm beklemekle geçiyo zaten beklemek üzerine felsefe kitabi oldum. 1 ay sonra normaldik ara sıra tartışmalarımız olsada evli çiftler gibiydik işte.. sıradan. alışmıştık birbirimize huylarımızıda çözmüştük ben onun dengesizliklerini kabalığını soğukluğunu bazı zamanlar dışında idare edebiliyordum mesela. Oda bana eskisinden daha az gıcıklık yapıyordu. düzelmiş gibiydik ama mutlu birbirine aşkla bakan evli çiftler gibi değildik ama. çünkü aşık değildik. bazen benden hoşlanıyor düşüncelerine dalıp gidiyorum ama sonunda bana gıcıklık ve haksızlık yaptıgında hemen vazgeçiyordum. yok bu adam aşık olama diyordum. ama, belkide ketun duygularını bana belli etmek istemiyordu. mesela benim gibi ondan birazda olsa hoşlanıyordum ama bunu ona belli etmiyordum çünkü belli edersem beni daha çok kırıp üzeceğinden korkuyordum. Dalmıştım yine hapsolmuştum düşüncelerime insanı boğmak için kendi düşünceleri yetiyor zaten..

düşünürken birden midem ağzıma geldi. hemen elimi ağzıma kapatarak banyoya koştum.. ve lavaboya eğildim.

'' eda kocanı çokmu özledin sen bakıyım ? geceyi bekleyemedin demek. öyle mi ?''

kelimelerin ağzımdan çıktıgı kadarıyla şunları söyledim;

'' Ne diyosun ya kusuyorum görmüyomusun!''

''Ne kusuyomusun niyeki noldu üşüttünmü acaba ''

''öğğk. Ya bilmiyorum hadi yıkandıysan çık sen.''

'' iyi tamam.''

aradan bir kaç dakika sonra kusmayı bırakıp kendime gelmiştim sifonu çekip kafamı kaldırıp aynaya baktım yüzüm kireç gibi olmuş başım dönüyordu. Ne oluyrdu bana ? dünde aynı şeyi yaşamıştım. üşüttüm mü acaba ? yada midemi falan mı bozdum. bilmiyorum ama benim için en iyisi kahvaltıya inip sıcak bir süt istemek olacaktı..

*********

kahvaltı kalkmış herkes çardağa geçiyordu bende çayları alıp çardağa götürüyordum. tam çardağa yaklaşmışken sanki yer ayaklarımın altından kaydı ve yere düştüm gerisi karanlık. ama duyduğum tek şey telaşlı sesle ''Eda!'' diyen emir ve ev halkıydı.

Gözlerimi açtığımda odadaki loş ışıkla ve kendine has kokusuyla hastanede oldugumuzu farkettim. gözümü bir kaç kez kırparak daha iyi görmemi sağladım etrafımda emir kaynanam ve baran vardı. doğrulup noldu bana derken karnımdan kasıklarıma doğru gelen bir sancıyla oldugum yerde kaldım.

''korkuttun bizi yenge..'' dedi baran

''iyimisin kızım nasıl hissediyosun'' diye devam etti kaynanam..

''sancın falan varmı'' diye ekledi emir

''İyiyim, biraz sancım var o kadar'' diye cevap verdim.

sonrada doktorun kapıyı açıp asistanıyla girip ''geçmiş olsun Eda Hanım'' demesiyle doktora dönüp gülümsedim.

''Önemli birşeyiniz yok eda hanım. Hamilelik döneminde normal böyle şeyler.. taburcu olabilirsiniz '' diyerek odadan çıktı. Ne!? hamilelikmi hamilemiyim ! şimdi bizim bi bebeğimizmi olucak. baran ve emirin gülümsemesi ve kaynanamında allahım emirimin çocugunu görücem 2. defa torun sahibi olucam çok sükür sana Ya Rabbim! demesiyle gözüm onlara kaydı. Benim bebeğim olucaktı.. emir ve benim bebeğim bizim bebeğimiz..

******

akşam eve geldiğimizde kayınbabam haberi duyunca çok sevindi İnşallah emirimin koç gibi bir oğlu olur demeyide eksik etmedi tabii. benim için hayırlısı olsunda ne olursa olsundu. cinsiyet farketmezdi. ister kız ister erkek hiç önemli değildi.

düşüncelerimden kapının açılmasyla sıyrıldım gece olmuştu emir gelmişti. üstünü değişip yataga yanıma geldi. ve ellerini belimden sarıp karnıma götürdü ve karnımı hafif okşayarak

''Oğluma iyi bak annesi. oda babası gibi ağa olucak.. Korkusuz , Özgüvenli ve yiğit.,''

''emir daha cinsiyetini öğrenmemize var.. Neden erkek dedinki kızda olabilir. ve bundan rahatsızlık duymam seninde duymanı istemem açıkçası..''

''rahasızlık duymam eda ama bizim yaşadığımız bir yerde erkek çocuk şart. ilkimiz erkek olsunki arkası uzamasın.''

''kız olsada bişe olmaz. üzülürmüsün emir? istemezmisin kız olsa''

''İsterim eda . saçmalama! erkek olması senin açındanda iyi olur ama en azından anam 2. kadın diye tutturmaz. gelini tek sen olursun. Şimdi uyuyalım.''

''tek çocuk diye bir kural yok ki 2. olmaz 3. olur 3. olmaz 4. olur''

''Neyse eda biliyosun aşirette erkek çocuk şart. benimde aslan gibi oğum olucak diperi kız olura olsun ben senin ve aşiret için soyumuzun devamı için Erkek diyorum . kız olursa atacak hakim yok herhalde. Neyse şimdi kapat gözlerini . hadi iyi geceler'' diyip karnımı okşadı

gözümü kapatıp düşünceye daldım Benim çocugum kız da olsa erkek kadar kıymetli olucak kız doğdu diye ezdirmem yavrumu. erkek olursa da anasına sahip çıkar ve sadık olur. Ben yavrularımı Vatana millete hayırlı , dürüst ve adaletli yetiştiririm..

YENİ BÖLÜM GELDİİ!!!! BOL BOL YORUMDA YAPIN NOLUR YA HEVESLENDİRİn

TÖRE SONUCU EVLİLİKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin