32. Bölüm ''Pofuduk''

169K 5.6K 2.4K
                                    

Yeni bölümler bazı kişilerde gözükmüyormuş. Bunun için hikâyeyi kütüphanenizden çıkarıp tekrar ekleyin, düzeliyor sanırım.

Bölümü sla_doan14, BaakAydodu9, SevdenurAkta, RabiaFirdevs adlı kullanıcılara ithaf ediyoruz.

RÜYA

''Durun durun! Kıvrak zekamla olayı çözüyorum. '' dedikten sonra beni dikkatle dinleyen Vuslat abla ve Yalın abi, baygın bakışlarla bana bakan Masal'da göz gezdirirken devam ettim.

''Hepimizin sevgililerimizle evli olduğunu varsayalım. Şimdi kim kimin neyi anlatıyorum. Masal görümcem, Vuslat abla da yengem oluyor. ''

Masal direk konuşmaya dahil oldu. ''Kıvrak zeka bu mu Rüya? Dediğinin tam tersi olmalı. Ben yengen, Vuslat da görümcen oluyor. ''

Aklım iyice karışırken Vuslat abla ''Anlamadım. '' dediğinde Masal gözlerini devirirken konuştu.

''Hiç şaşırmadım. ''

Oturduğum yerde dikleşirken kucağımdaki yastığı kenara koydum. ''Buldum galiba. Anlatıyorum. Masal benim yengem oluyorsa oradan giriyorum, iyi dinleyin. Yengemin abisinin karısı benim görümcem oluyorken, onun kardeşi de kocam olmuş oluyor. Şimdi bunu tersten anlatayım. Benim kocamın ablasının kocasının kardeşi benim yengem oluyorken, onun da kocası benim abim olmuş oluyor. ''

Odada herkes dediklerimi anlamaya çalışır gibi yüzüme bakarken aradaki ilişkiyi doğru bir şekilde anlattığım için kendimi kutluyordum.

Yanımdaki Yalın abi sırıtırken ''Yani Masal benim eniştem mi oluyor? '' dediğinde kahkahalara boğulurken koltuktan düşmüştüm. Yerde kıvranarak gülmeye devam ederken yatakta, Masal'ın yanında oturan Vuslat abla da bana eşlik ettiğinde Masal ellerini birbirine çırptı.

''Seni en içten dileklerimle kutluyor, bana da sabır diliyorum abi. ''

''Yalnız bizimki de akraba evliliği gibi bir şey olacak. '' dedim gülmeye devam edip, yerden kalkmayı başarırken. Yalın abi de gülerken beni kolunun altına aldığında ''Anlattığını anlamadım ama herhalde öyle oluyor cimcime. '' dediğinde kıkırdadım.

''Vallahi benim devrelerde yandı. '' dedi kolundaki bilezikler oynayan Vuslat abla.

Vuslat ablanın sabah ki halleri aklıma geldiğinde gülmemek için kendimi zor tuttum. Kiraladığı evin sözleşmesine uymayıp, sözleşme dışında kiradan çıkmak isteyince ev sahibi de haliyle sorun çıkarmıştı. Araf amca da nasıl olduysa olayı iki dakika da halletmişti. Bu sabahta Vuslat abla eve geri dönmesinin ve kiradan kurtulmasının şerefine ne bulduysa kendisine takmış takıştırmış. Bir de buraya gelirken yolun ortasında 'Eski Vuslat sahalara geri döndü' diye bağırması yok muydu? Tam anlamıyla rezaletti.

''Aman boşverin. '' diyen Masal'a bakışlarımı çevirdikten sonra ''Uzansana sen Masal. '' dedim.

Yatakta kollarını göğsünün altında birleştirirken ''Bir hafta geçti ve siz hala uzan deyip duruyorsunuz. İyiyim, diyorum. Kendimi camdan atacağım artık. '' dedi.

Bu sırada Vuslat abla yüzüne muzip bir ifade yerleştirirken hemen yanındaki Masal'a yavaşça omuz attığında Masal dik dik Vuslat ablaya baktı.

''Sizin ilişkiyi ailelerde öğrendi. Eh, artık siz buradan yürürsünüz. '' dedi Vuslat abla. Sevinçle gözlerim parlarken ''Ay evet! '' dedim.

''Yürürsek yürürüz. Her şeye maydanoz olmayın. '' dedi Masal ters bir şekilde.

''Biz maydanoz olmayalım da kim olsun kızım? Bu çocuk seni alacak değil mi? Baştan anlaşmıştık, sonradan cayarsa tazminat davası açarım. Donuna kadar alırım. '' diyen Yalın abinin göğsüne yüzümü gömüp, ayaklarımı yere vurarak gülmeye başladım. Komik olan Yalın abinin sözleriyle birlikte Masal'ın yüz ifadesiydi.

ORMANTİK MAFYAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin