Fiica pierdută

48 4 1
                                    

V-ati intrebat vreodata cum ar fi daca am avea un almanah al sentimentelor?
Cele mai multe intrebari apar despre ceea ce simtim .
Speranta este o iluzie pe care ne-o creăm sa ne continuam supraviețuirea in aceasta lume plina de vise.
Dragostea este un risc ce creeaza un echilibrul emoțional. Poate fi supranumită "acidă" pentru ca vrand sa iti imparti trăirea puternica ajungi sa fii distrus de propiile cuvinte.
Singurătatea ( pe plan amoros)este momentul cand fericirea şi compania prietenilor nu este suficientă pentru propria implinire.Esti pierdut în negura propiilor sentimente.
Fericirea este o aparenta pentru propia persoana. Toata acea euforie se exteriorizeaza si creează o stare de bine ce o numi fericire. Dar fericirea este o aparenta sufletească.
Furia este o exteriorizare a nervozitatii.Este un sentiment trecător dar profund resimțit.
Ultimul sentiment este exact cel pe care îl simt eu in acest moment.Din cauza intensificării îl simt şi mai puternic. Nu pot sa cred că Allison m-a oprit din aceasta crimă perfectă. În acest moment îmi vine sa îi omor pe amândoi. Allison se uită în ochii mei şi încearcă să înțeleagă cine sunt .Încep sa zâmbesc şi spun:
-De ce sa ma opresc aici ?Lasă-mă să termin ce am început,spun eu hotărât.
În acel moment vreau sa ma desprind de ea şi sa merg spre Liviu care se uită la Allison ca la un înger .Allison ma izbește mai tare de perete spunând:
-Liviu , lasă-l odată în pace, urla ea autoritară.
-Crezi că sunt Liviu ? întreb eu zâmbind dezvăluindu-mi colții.
Se uita mai bine în ochii mei şi spune :
-Pardon?Tu ești Matt , nu pot sa cred.Asta înseamnă că...
Face o pauza şi râde întorcându-se spre Liviu , apoi continuă:
-Asta înseamnă că Liviu tu ți-ai luat bătaie de la Matt care e cu mult mai tânăr decât tine. Nu m-aş fi așteptat niciodată la asta.Totuşi cum ?se întreabă ea curioasă.
Liviu se uita cu o ura intensă la mine , dar si cu o doza de uimire. Înainte ca eu sa raspund la întrebarea lui Allison care e mai mult retorica , se întoarce, se uită puțin la chipul meu intensificat şi spune :
-Se pare ca simptomele tale de vampir nu se retrag.Asta înseamnă ca ai fost supus vrăjii intensificării. Nu ai mai multa putere ,dar ești mult mai rapid.Inteligent , îmi place, spune ea mândră.
-Foarte inteligent , spune Liviu ironic ridicându-se de la pământ.
-Nu cred ca te-am întrebat ceva , spun eu apărând în fața lui şi strângându-l de gât.
Imediat apare Allison între noi şi ne desparte, punand o mana pe pieptul meu şi una pe al lui.Se uită în ochii mei cu o doză de admirație şi spune:
-Ce rapid ai fost !Nici eu nu am observat. Se pare ca ești mai pregătit decât am crezut de războiul ce va veni.
-Noroc ca e Allison aici că altfel..., spun eu uitându-mă spre Liviu.
-Că altfel ce ?Allison , ai putea sa ne lași putin?întreaba el fara a întrerupe contactul vizual cu mine.
-Fără supărare Liviu , dar am văzut destule. Şi eu nu vreau să te umilești singur, spune ea amuzată întorcându-se spre el.
-Stai puțin, Allison.Tu ai crezut ca eu sunt Liviu deci m-ai fi salvat pe mine .Ai crezut ca Liviu vrea sa ma omoare.Deci ai incercat sa ma salvezi încă o dată. Așa cum ai făcut-o şi în pădure cu vraja acelui lup, spun eu sceptic.
-Bună observație, spune ea schițând un zâmbet.
-Tu ești cea care a spus atunci :"Nici nu știe cat de special este el ", spun eu realizand asta.
-Se pare ca revenirea umanității te-a făcut sa realizezi cam multe lucruri, spune ea zâmbind.
Liviu asculta discuția confuz şi din cand în cand mai imi arunca o privire plina de ura.
-Încă de pe atunci aveai nevoie de mine.Defapt , toți trei ați avut nevoie de sangele meu pentru o vrajă. Deaia m-ați şi prins atunci în acel subsol. Însă eu am evadat așa că Amara şi Sebastian au venit din nou sa ma captureze. Dar tu nu ai fost de acord cu acea vraja pentru ca eu aș fi murit iar vraja pe care voiai sa o faci cu sangele meu nu s-ar mai fi îndeplinit, spun eu parca citind în ochii ei.
-Puzzle complet.Puncte pentru dublura inteligenta, spune ea zâmbind.
-Deci care vraja pe care vrei sa o îndeplinești?întreb eu curios.
-Ce indiscret ai devenit , Matt , spune ea ușor pierdută.
-Realizezi că nu am de gând să îți dau nici o picătură din sangele meu daca nu aflu pentru ce ai nevoie.Macar la Liviu am aflat că vrea vraja imortalitații, spun eu uitându-mă spre Liviu.
-Ce vraja riscantă , Liviu , dar e mult mai simpla față de cea pe care vreau eu sa o realizez, spune ea neliniștită.
Liviu e prea curios pentru a mai răspunde. Aşa ca eu continui:
-Ai de gand sa spui care e vraja şi la ce anume iți folosește ?Nu uita Allison ca tu ai nevoie de mine , nu eu de tine .Daca nu ai de gând sa spui nimic , eu am plecat, spun eu rece.
Inchide ochii brusc, inspiră aer adânc în piept şi spune:
-Stai !Îți spun imediat doar ca nu este un lucru oarecare despre mine, e destul de personal, spune ea neliniștită.
-Nu cred ca sunt lucruri atât de personale pe care eu sau Liviu sa nu le fi vazut sau auzit .Deci , ascult , spun eu ușor ironic.
Pulsul lui Allison crește alarmant de repede .Inspira din nou puternic şi apoi spune :
-Știu deja ce părere aveți despre mine .Allison cea care și-a batut joc de noi , cea care și-a ascuns moartea , cea care mereu şi-a urmarit interesul şi cea căreia nu îi pasă de nimic in afară de propria persoană.Însa va înșelați cu un lucru.Eu nu m-am născut așa. Viața m-a determinat sa fiu așa in urma evenimentelor si actiunilor de care am avut parte. Eu nu sunt dintotdeauna vampir , m-am nascut om.Atunci a început totul, spune ea nostalgică.
Eu şi Liviu suntem prea şocati sa reacționăm.Ea închide ochii şi îi deschide brusc expirând  , apoi continuă:
-M-am născut într-un sat cu niște părinți simpli ce își doreau ca fata lor sa își găsească dragostea adevărată.Eu ca orice copilă m-am îndrăgostit de un om mai neobișnuit. Pe atunci defineam supernaturalul ca fiind neobișnuit.Practic m-am îndrăgostit de un vârcolac  fara sa știu identitatea lui supernaturală. Chiar daca eram mică, eu am facut o fetiță cu acesta.Pe timpul sarcinii , el nu a apărut nici măcar o zi .În ziua venirii pe lume, acesta mi-a luat copilul din fața ochilor şi s-a întors peste o săptămână cu el.El fiind vârcolac, gena de vârcolac s-a transmis şi la fetiță , însă nu îi afecta deloc creșterea .În seara cand mi-a adus fata, a omorât-o sub ochii mei şi a disparut apoi. Mi-a lasat trupul neînsuflețit al micuței mele fete , spune ea în timp ce multitudine de lacrimi coboară pe obrazul ei.
Noi suntem șocați atat de povestea ei cât şi de aceasta latură umana pe care nu am mai întâlnit-o pana acum.Ne uitam unul la altul uimiți. Allison își înlătură cu mana lacrimile şi continuă :
-Apoi , dupa ceva timp am devenit vampir şi m-am asigurat că prima persoana pe care îl omor este băiețașul acela .Faptul că am devenit vampir a fost briliant pentru mine .M-a ajutat sa trec într-o oarecare măsură peste acest eveniment dureros.Mereu am iubit sa fiu vampir pentru ca dețin controlul şi nu imi este frica de nimic.Mă rog , dupa un timp am tot cautat la fel de fel de vrajitoare o cale sa îmi recapăt fiica.Însa toate mi-au spus ca este imposibil. Nu mi-am pierdut speranța, iar în perioada cand multa lume credea ca sunt moartă, eu am tot cautat o modalitate. Până cand am dat peste o vrajitoare care mi-a spus ca exista o cale .Tot ce am nevoie este o vrajitoare puternica , cateva picături din samgele dublurii şi pot deschide poarta lumii de dincolo.Cum am aflat ca tu ești dublura , am revenit în oraș plină de speranță, spune ea parca revenindu-şi.
-Tu stii ce înseamnă acea vraja ?o întreb eu curios.
-Da , normal , m-am interesat, spune ea plină de speranță.
-Privești asa simpla deschiderea lumii de dincolo.Tu chiar nu cunosti riscul?Odată cu ea poti readuce şi alti varcolaci, cum ar fi tatal ei .Nu cred ca ti-ar conveni,spun eu serios.
-L-aş omori încă o dată.Nu e un risc aşa mare, spune ea intrigata.
-Realizezi ca daca se întoarce, va veni si cu o doză mare de ură .E un risc pe care nu ni-l putem asuma , spun eu hotărât.
-Te rog mai gândește-te, spune ea blând.
Pentru prima oară o vad pe Allison atât de vulnerabilă şi atât de perseverentă.E o parte a ei pe care eu o credeam inexistenta.
Simt cum mi-a vibrat telefonul in buzunar şi încerc sa il verific cat de subtil pot.Liviu se uita nistalgic la Allison şi întreabă:
-Cum o cheamă pe fetiță ?
-Jessie , spune ea gânditoare.
În timpul ăsta citesc mesajul de la Inna :"Vino urgent la pădurea din marginea orașului ".Cum îl citesc , îl prind pe Liviu de ceafa şi îi izbesc fața de cel mai apropiat geam. Ma uit la el cu ură şi zic :
-Te omor eu într-o zi cand nu te vei astepta , spun eu.
-Stai , țipă Allison pentru a mă opri.
Mă uit odată în ochii ei şi dispar. Pe drum ma tot  gândesc ce ar putea fi .Sigur îi este dor de mine şi mi-a pregătit o surpriză. Cand ajung la fața locului realizez ca ipoteza mea e falsă. Am ajuns exact la locul unde era sa mor eu.Dar de aceasta data nu puteam trece in mijlocul acțiunii unde niste vrajitoare faceau o vrajă . Vrajitoarele de data aceasta sunt conduse de un vrăjitor.
În mijlocul acestor vrăjitoare se afla un cerc iar înăuntru sunt o haită de lupi printre care se află şi Alex.Sunt toți speriați de moarte.Alaturi de mine sunt Inna , Clau , Sof şi Diana.Ei de asemenea imi aruncă priviri îngrijorate. Încerc sa intervin dar bariera magica ce împiedică orice fiinta supernaturală sa intre nu îmi permite.O observ pe Diana cum încearcă sa spargă bariera.Deodata , tot cercul plin de varcolaci începe sa ardă de vii inclusiv Alex. Acesta se uită la noi cu speranță plângând şi urlând de durere.Începe sa îi arda toata pielea .Vrajitorul a urlat un ultim cuvant al vrăjii, iar flama s-a marit şi nu l-am mai putut vedea pe Alex.Îmi pare atât de rau de el căci m-a învățat despre autocontrol şi era prietenul nostru.Sof a început sa planga.Eu i-am numărat pe varcolaci şi am observat ca sunt 10.E un număr par înseamnă ca vrajitoarele  au facut un sacrificiu pentru a face o alta vraja mai periculoasă. Dupa ce au ars toate trupurile ,vrăjitorul  se întoarce spre mine şi spune:
-Pregătește-te, spune el cu ură.
Apoi ea se alatura celeorlalte şi se pierd prin padure.Eu ma întorc odata cu ceilalți vrand să ne îndreptăm spre casa.Spre socul nostru , o haita de 8 lupi a apărut in calea noastră. Unul dintre ei cum ma vede spune:
-Înconjurați-i.Ce ușor am gasit dublura , spune el uitându-se in ochii mei ca la un diamant într-o vitrină.

Dragoste nesfârșităUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum