Vestea neașteptată

146 17 0
                                    

Mă trezesc cu gândul la Cătălina cu care nu am mai vorbit de mult.Având în vedere cele întâmplate ieri.Apar lângă telefon sperând că am primit un mesaj de la Cătălina. Văzând că nu am primit nimic mă duc să fac duș. Când ies, un miros parfumat îmi captează atenția , cobor la bucatarie şi le găsesc pe Andreea şi Diana.Andreea nu ma vede bine şi începe:
-În sfârșit te-ai trezit , cu ce vrei clatitele ?mă intreabă parcă entuziasmată .
Atunci înțeleg a ce mirosea atât de bine , ele s-au trezit mai dimineață şi au inceput da pregătesca clatite.Mă uit la farfuria plină cu clătite apetisante.Apoi mă uit în ochii Andreei şi ii spun:
-Nu mănânc dimineața!spun destul de serios.
Totuși ma simțeam foarte bine .De mult nu m-am mai trezit simțindu-mă așa. Simțeam că suntem o familie, că aparțin unui grup, că contez pentru unele persoane .Gândurile astea dispar când îmi îndrept privirea catre Diana care parcă șoptea ceva .Ochii Dianei sunt foarte patrunzatori şi foarte serioși. Simt din nou o seriozitate în privirea ei şi îmi transmite acea stare.Dar de data asta e diferit , simt că se creează o conexiune.Aud tot ce spune şi parcă le spune tot mai repede.Închide ochii şi își ridica mână spre mine spunând tot mai repede acele cuvinte șoptite. Un fior mă zguduie şi îmi dau seama că face o vrajă asupra mea. Ea deschide ochii şi nu mai spune nimic semn ca vraja este finalizată.Deodată simt cum ochii mei caprui închiși sunt invadați ușor de o culoare roșie aprinsă care imi tot macină irisul schimbând culoarea.Acei ochii caprui ai mei se transformă într-un roșu aprins.Simt apoi cum venele din jurul ochiului devin tot mai proeminente si pulseaza mai mult.Din instinct pun mâna pipăind ușor acele vine.Nu înțelegeam ce a declanșat acest lucru. Simt cum dantura de modifică. Îmi ridic privirea confuză catre Diana, iar ea începe sa îmi spună :
-Am făcut o vrajă ca să potolesc foamea, în cazul tău dorința de a te hrăni cu sânge.Vraja asupra inelului a mers , Andreea poate suporta razele soarelui ,spune Diana foarte tacticoasă.
-In carte zicea ceva de vampir? Pentru că probabil are alt efect la vampiri,spun eu pe un ton autoritar.
-Pai credeam că merge oricum,zice ea.
-Diana , nu mai face vrăji așa cand vrei tu , orice vrajă presupun că are o consecință, trebuie să mai studiezi cu bunica ta,urlu eu la ea nervos.
Andreea analizându-mă cat timp noi vorbeam , acum intervine :
-Ce nu pot înțelege este de ce nu dispar simptomele? întreabă foarte curioasă
-Nu știu,spun eu si Diana în cor.
-Presupun ca a intesificat simptomele ,zic eu.
Atunci îmi suna telefonul in cameră, ma duc îl iau şi apar din nou jos în câteva secunde.Era Cătălina, răspund imediat:
-Buna , Inna!spun eu
-Vino imediat in fața casei tale , trebuie sa vorbim neapărat ceva.
Şi telefonul îmi arată ca conversația s-a încheiat.
Simptomele tot nu dispar şi parca aud totul .Nu o pot lăsa pe Cătălina să mă vadă așa, dar trebuie să vorbesc cu ea.Mă uit la Diana care îi parea foarte rău şi se simțea foarte prost , cauta innebunita un remediu in cartea ei.Andreea încă se uita la mine , dar era foarte gânditoare probabil căutând şi ea un remediu.Atunci îmi vine o idee așa că mă duc in camera me iau ochelarii de soare de pe noptieră apoi cobor cu ei puși şi le spun fetelor :
-Vedem mai tarziu cum rezolvăm. Ies puțin să vorbesc cu Inna , sper că maschează acești ochelari, spun eu ca să le mai liniștesc.
Ele se uita la mine cu o privire îngrijorătoare. Apoi ies şi apar in fața Innei parcă fără să mă controlez. Ea reacționează imediat:
-Wow, de unde ai aparut așa repede şi frumoși ochelari, spune ea puțin amuzată.
-Ce vrei sa vorbim? o întreb ușor curios.
-Păi m-am tot gândit, şi la prima întâlnire cum te-ai întors când ne-am apropiat mai mult şi am crezut ca esti mai timid ,dar nu era asta.Apoi am auzit ca l-ai ajutat pe Claudiu şi nimeni nu știe cum .Cert e ca i-ai salvat viața .Şi la petrecere cand te-ai întors pentru câteva picături de sânge. Şi sa știi ca eu i-am dat vata şi spirt Dianei pentru ca ajunsesem la petrecere si am vazut-o disperată. Mi-a zis ca te-ai tăiat într-un ciob, iar cand ne-am întâlnit la petrecere nu mai aveai nimic.Sunt foarte multe întrebări, dar eu ma rezum doar la una : Ce ești? .Şi nu mai vreau scuze , nimic, fără ocolișuri, spune ea atât de serioasă.
Eu sunt efectiv șocat dar fara să vreau îi aud inima pulsând tot mai tare , parcă ar ieși din piept .Era foarte emoționată.Aud atâtea lucuri , simt tot , totul parcă se intesifică.Ce mi-a făcut Diana ?.Dar nu sunt pregătit sa afle , mai ales acum, mai ales in starea în care mă aflu.Nu pot , mă intorc şi am de gand să dispar.Imi prinde brațul şi mă trage brusc .Apoi trage de ochelari , iar eu inchid ochii simțind că ochelarii sunt înlăturați. Aud inima bătând şi mai tare, îi simt respirația sacadată semn ca a văzut venele proeminente şi e şi mai curioasă. Risc tot şi deschid ochii imediat apoi spunând :
-Sunt un vampir , spun fără să ma mai ascund.
Ea este șocată şi începe sa plângă de emoție apoi pleacă. Fuge şi nu se mai uită inapoi.Parcă simt o săgeată în inima şi parcă nu mai înțeleg de ce i-am spus, de ce am fost așa sigur.Apoi aud alți pași care se apropie de mine foarte rapid.Dar acea persoană se oprește exact în fața mea .Era Alex.Cum mă vede așa începe să mă întrebe :
-Ce s-a întâmplat?
Îi povestesc tot ce s-a întâmplat de azi dimineață până acum.
- Nu trebuia să ieși, trebuia sa o lași pe altădată. Eu acum vreau sa îi spun Andreei ca sunt vârcolac.
Imediat ce termină propoziția,fuge în casă. Eu intru in casă şi apar in cameră închizând ușa. Mă arunc în pat şi încerc să mă calmez. Imaginea momentului în care ea a aflat îmi tot apare în minte.Fața ei șocată împreună cu inima care pulsa foarte tare semn că îi era frică.Cea mai mare temere a mea s-a adeverit.Probabil mă crede un monstru , exact cum am crezut, iar eu pur şi simplu nu pot să o constrâng.M-am gândit de când am cunoscut-o că o voi lăsa sa aleagă dacă după ce va afla secretul , va rămâne cu mine sau va fugi.La ce m-am putut gândi când. ...dar nu am putu termina gândul că aud niște pași care se apropie de camera mea,inima ii pulseaza destul de repede.
Uşa este deschisă şi o văd pe Diana care intră şi imediat închide usa dupa ea.Se uită în ochii mei roși care nu îmi pot trăda sentimentele.Privirea ei este îngrijorătoare.Distrug această liniște mormântală şi spun :
-De ce ai venit la mine ? îi spun uitându-mă în jos
-Am venit să îți spun că nu am găsit nicio cale să opresc ceea ce ți-am făcut.Şi vreau să știu cum a rectionat.
-Am pierdut-o pe Cătălina pentru totdeauna.Când a aflat ,a fugit, spun eu cu o voce nepăsătoare
-Doamne , e numai vina mea .Iartă-mă,spune ea pe un ton lingușitor.
-Oricum afla odată şi odată, tu de ce ești așa emoționată că nu cred că e de la Cătălina, e sigur altceva,îi spun eu dupa ce îi aud inima pulsând nebunește.
-Ce?De unde stii?
Apar în fața ei şi o întreb :
-Ce este ?Spune-mi.
Inima ei bate tot mai tare.
-Clau este in spital ,a fost la dezintoxicare, s-a drogat şi voiam sa îl aduci aici ca azi poate pleca din spital.
-Bine, îl aduc aici.
Se duce în camera ei şi îmi aduce niște ochelari de soare , apoi se uita in ochii mei şi imi spune:
-Uite ochelarii, sa nu te vadă nimeni ,e la spitalul județean.
Îmi pun ochelarii şi apar in fața unei asistente în spitalul județean. O costrâng imediat, având în vedere noua mea formă intesificată,pentru a afla unde e Claudiu . După ce aflu ma duc in camera respectivă. Îl găsesc încă adormit.Îl iau împreună cu rucsacul său şi îl aduc in patul din camera Dianei .Cum aude că am venit îmi spune:
-Mersi mult !şi apoi îmi sare în brațe.
Andreea apare lângă noi şi îl observă pe Clau .
-Cu plăcere ,Diana!
-Ce a pățit? întreabă Andreea
-A fost la dezintoxi....dar nu termina cuvântul Diana , că observam cum Clau se trezește iar ca un robot teleghidat desface rucsacul , ia o siringă şi se injectează cu o substanță .Totul s-a întâmplă într-o secundă, iar efectul acelei substanței a apărut tot la fel de repede.Imediat după ce s-a injectat cade in pat şi începe sa tremure din tot corpul din cauza vitezei circulației. Îi ascultam inima pulsând şi pulsa super rapid , anormal de rapid, parcă ar fi fost o bombă care trebuie să explodeze.Mă uit la Diana care este speriată şi nu stie ce să facă apoi îmi arunc privirea catre Andreea care îi asculta inima pulsând. Eu auzind totul mult mai profund , fiind într-o formă mai intesificată de vampir din cauza vrăjii, le spun :
-Va face stop cardiac!
Diana , se uită spre mine imediat cu o privire trista şi foarte speriată  apoi spune cu vocea tremurândă :
-Nu voi lăsa să se întâmple asta , nu îl las să moară, nu pot.
Imediat dupa ce spune asta se apropie de el şi pune mâna pe pieptul lui exact în dreptul inimii.Eu nu înțeleg ceea ce face şi o întreb :
-Ce faci , Diana ?
-Încerc să îi mențin pulsul aşa slab cum e .Este o vrajă care m-a învățat bunica ,însă e prima oară cand o fac.
Apar în aria ei vizuală şi observ că deja începe vraja pe care o spune foarte repede.Închide ochii şi observ ca la mâna, pe care o ține pe pieptul lui Claudiu, are venele proeminente semn ca e o vrajă destul de dificilă. Ritmul reparației se micșorează rapid.Ea nu deschide ochii , iar eu încep să îmi fac  griji.Ritmul repirației ei devine egal cu cel al ritmului cardiac a lui Claudiu.Atunci realizez, că defapt asta e vraja , conecteaza ritmul ei respirator cu al lui cardiac. Însă ea respira tot mai greu şi nici unul nu îsi îmbunătățește ritmul.Trebuie sa intervin altfel , vor muri amândoi.Nu pot sa cred ca fac din nou acest lucru, îmi fac o noua responsabilitate. În acest moment eu nu îl transform pe Claudiu , eu îi schimb cursul vieții. Daca ar rămâne om ar avea alt curs al vieții  , însă ca vampir ar avea unele avantaje dar nu stiu daca ar fi fericit.Nu stiu nici daca își va schimba imaginea despre sine . Urăsc sa iau decizii , niciodată nu știu daca o iau pe cea corectă. Şi în viata am luat foarte multe.Dar în timp ce ma gandesc la toate acestea , ritmul lui cardiac scade .În acelas timp, scade şi ritmul respirator al ei .Nu mai pot pierde nicio secundă altfel vor muri amândoi. Mă îndrept spre Claudiu şi îmi mușc incheietura .Îmi pun încheietura pe gura lui Claudiu.
Dupa ce mă asigur ca a înghițit, îmi retrag mâna . Ştiind acestea, îi înlătur mână Dianei de pe pieptul lui Claudiu cu viteza incredibilă. Claudiu începuse să se regenereze ,însa din cauza mișcării mele bruşti pe care am făcut-o întrerupând vraja , pulsul lui s-a oprit.
Diana respiră ușurată , iar Andreea spune :
-Nu îi mai aud inima pulsând,spune ea puțin speriată.
Aud sunetul unei notificari venind de la telefonul meu, ma uit sa vad ce e .Era un mesaj de la Alex: "Vino la coordonatele pe care ți le voi trimite.În seara asta e luna plina .Te rog ,vino!"

Dragoste nesfârșităWhere stories live. Discover now