Prietenie nemuritoare

150 13 0
                                    

Mă simt atât de gol. Mă simt ca o sticla care nu poate fi sparta şi care nu poate fi nici măcar zgâriată. Ma simt astfel pentru ca eu nu simt absolut nimic la intensitatea normala. Ma simt un nimeni în lumea asta mare. Dar stau și ma gândesc că de ce sa mai speri ?Eu mi-am pierdut speranța de mult.De ce sa sper la o dragoste care nu e reciprocă?De ce sa ma gândesc că poate va fi diferit în viitor?De ce sa ma gândesc că voi primi vreodată un "Te iubesc" sincer?De ce sa sper ca voi primi un sărut plin de sentiment? Viata e bazată pe speranțe. Speranța că ne vom descurca , ca vom fi acceptați, ca vom putea iubi , ca vom găsi o persoană care sa ne iubească .Dacă ne pierdem speranța, din punct de vedere spiritual suntem morți. Sufletul nostru își pierde strălucirea, se stinge. Aici ma încadrez eu , eu mi-am pierdut de mult speranța. De aceea am oprit umanitatea asta atat de mizerabilă. Am vrut sa dispară toată acea nesiguranță, toată acea frica de a continua , toată acea durere, toate acele sentimente.Eu am iubit , am ținut cat am putut de mult , am protejat acea dragoste, mi-am împărtășit acele sentimente.Tot ce am vrut a fost reciprocitate .Stii cum e sa iubesti atat de mult,sa pui atat de mult suflet,sa iti pui toata speranta intr-o persoana,sa aparti unei persoane,sa fii cu ea,sa fii mereu acolo pentru ea,sa o alinti,sa o iubesti,sa o saruti,sa te uiti in ochii ei si sa zâmbești,sa uiti de unele probleme cand privirea ei o întâlnește pe a ta. Atingerea ei sa vibreze in tot corpul tau.Sa o iubesti atat de mult,efectiv sa treci peste unele defecte,sa faci foarte multe compromisuri. Iar acea persoana sa iti spuna "te iubesc"ca pe o sintagmă cheie,ca pe un lucru atat de simplu,fara sa realizeze ce inteles au aceste cuvinte ,de complexitatea acestor doua cuvinte "te iubesc ". În spatele acestor cuvinte se afla incredere,intelegere,iubire constanta,compromisuri,pasiune,dorinta,placere. Sunt atat de multe lucruri in spatele acestor cuvinte, cum ar fi ca te poti pune in locul ei, problemele tale sunt pe locul 2 in fata problemelor persoanei careia ii spui acele cuvinte, sa fii efectiv un suport moral, sa asculți mereu si viata celuilalt sa fie la fel de importanta ca a ta. O relație din start este un compromis, fiecare trebuie sa se dedice numai celuilalt.Nu are voie sa acorde aceeași atenție şi dragoste altei persoane.
Iar persoana aceasta mult iubita sa nu te iubeasca la complexitatea sentimentului. Dar tu sa treci peste toate acestea, facand niste mari compromisuri, crezând ca aceasta persoana va simti la aceeasi intensitate cu tine un sentiment atat de puternic numit iubire. Si ca de obicei ții scai de acea persoana care te iubeste,care vede ca ieși din peisaj, care te vede mai special, care te vede diferit si o persoana dispusă sa iubeasca mult. Intr-o zi aceasta tipa vine in fata ta si spune ca nu te mai iubeste. Mai mult de atât, susține ca iubește o persoane pe care abia a cunoscut-o. Şi susține acest lucru chiar în aria ta vizuală. Deci tot ce a fost cu mine, a fost un joc, o minciuna, o dragoste neîmpartasita la intensitatea dorită. Aceste sentimente, aceasta dezamăgire le-am avut cu Cătălina și multe fete din trecut.
Si realizezi ca din nou pui suflet,din nou iubești atat de mult,din nou speri ca va fi reciproc la aceeasi intesitate. Din nou fraierul care asculta, care o înțelege, care e mereu acolo,care o face sa se simtă bine,care ii reda încrederea,care o stabilizează. ,care o iubeste in toata complexitatea cuvintelor.
Exista vreo persoana care va reface ruinele din inima mea sau va urma alta care le va distruge și pe acelea?
Mă bucur însă că acum ma gândesc la toate astea și nu simt vreo durere sau un alt sentiment. Aceasta umanitate e ca o inima care poate fi modelata de toți. Însă când îți oprești umanitatea, inima ta este protejată. Umanitatea te poate face să simți fiecare cuvânt, fiecare privire, fiecare atingere, fiecare sentiment. Pot spune ca oamenii sunt cele mai puternice ființe de pe acest pământ. Ei spre deosebire de vampiri , când trec printr-o perioada grea , prin vreo despărțire sau când durerea nu poate fi suportata , ei continuă să îndure aceasta durere.In schimb vampiri își opresc umanitatea.Oamenii poarta umanitatea cum un melc își poarta cochilia. Poate fi și un lucru pozitiv ca ei simt renumitele sentimente asa cum și melcului ii folosește cochilia drept casa . Dar poate avea și un efect negativ, ei fiind copleșiți de propriile emoții cum de asemenea pe melc îl încetinește acea cochilie. Ei nu au puteri supranaturale, ei nu se pot proteja cum o facem noi, ei nu își pot ușura viata. Ei o îndură zilnic la duritatea și greutatea ei.
Acest război de gânduri se afla în mintea mea în acest moment. Razboiul este întrerupt de o bătaie din palme a Dianei, atunci ma ridic din prăpastia gândurilor mele.
Sunt în fața unei fete pe care acum câteva luni o puteam caracteriza ca fiind timida şi ușor nesigura.Ea este mereu zâmbitoare , cu o vibratie cald, un suflet cald, inteligenta, amuzantă, unica, sociala și foarte prietenoasă. E o persoana care nu se deschide atat de ușor, care se lasă citita doar de persoanele atente ce o pot observa. E o tipa ce își dictează mișcările asa cum mintea își dictează gândurile.Însa acum nu mai pot spune acelaș lucru despre Diana.Acum pare mult mai puternica şi mai încrezătoare,aceasta fiind aparenta pe care o văd toți. Dar în esența nu s-a schimbat , e la fel de sensibila. Înainte sa ma gândesc la ceva , Diana spune :
-Ai de gând sa te uiți toată ziua la mine ? Sau sa te gândești toată ziua la o scăpare de aici?Îți spun eu ca nu ai cum sa scapi , eu spun sa te acomodezi, spune ea pe un ton puternic.
-Când ai de gând sa îmi dai drumul de aici ?
Nu termin de pus întrebarea ca apar în fața tocului ușii care mă desparte de ea.Şi ma împing spre ea, însă parcă un zid invizibil şi indestructibil ma tine în loc.
Ea îmi rânjește malefic şi zice :
-Ți-am spus ca nu ai cum sa scapi. Obișnuiește-te aici căci îți vei petrece multa vreme .Aşa cum ți-ai oprit umanitatea ca sa te obișnuiești cu ideea despărțiri de Cătălina .
-Tu cum o mai duci cu Claudiu? spun eu parcă neauzind ceea ce a spus ea.
Toată acea putere , încredere si strălucire din ochii ei dispare învăluită de o tristețe enormă. Cu vocea tremurândă ea spune:
-M-am despărțit de Claudiu... şi parcă vrând sa mai spună ceva dar își înghite cuvintele.
Atunci am realizat ca am atins un punct sensibil .
-Eram sigur ca se va desparți de tine. De când v-am văzut împreună. Tu chiar crezi ca te-a iubit vreodată? Poate din milă. Ai fost fraiera aia care a avut grija de el, care se gândea încontinuu la el. Şi l-ai și ajutat sa fie vampir introducând-ul în grupul nostru de supernaturali.Asa ca sincer nu sunt suprins. Te-a folosit cum cred ca fac toți băieții cu tine. Profita de bunătatea și naivitatea ta, spun eu foarte serios.
Pe măsură ce eu spun acele cuvinte, observ cum pe obrazul ei se preling niște lacrimi.In momentul cand ajung la final o multitudine de lacrimi se preling.Observ cum își șterge lacrimile ușor cu mâinile.Respira adânc și îmi spune :
-Ba nu e asa , m-a iubit foarte mult Claudiu, sopteste ea cu vocea tremurândă destul de agitată parcă mai mult pentru sine.
-A mai fost el la fel de apropiat , de cald , de iubitor de când s-a transformat într-un vampir? S-a departat de tine imediat ce și-a îndeplinit scopul. Te-a folosit, sper ca vei accepta acest gând, zic eu ușor amuzat .
Pe obrazul ei se preling o mie de lacrimi pe secunda la auzul vorbelor mele .Nu le poate controla , încearcă sa le șteargă ușor cu mana dar apar altele.Se întoarce brusc şi observ cum strânge pumnul pentru câteva secunde.Apoi întoarce capul spre bucătărie şi se îndreaptă spre acel loc cu un mers apăsat fără ca măcar sa bage de seama ca mai exista cineva în casă.
Cum ea dispare din aria mea vizuală ma gândesc cum sa gestionez situația. Cum pot ieși eu de aici? Vraja pe care a folosit-o Diana blochează într-o încăpere orice ființă intra. Aceasta vraja am mai întâlnit-o și în trecut. Are și un dezavantaj, persoanele care se afla în acea încăpere sunt legate cu trupul unul de celălalt astfel ca dacă unul e rănit sau lovit , se ranesc sau se lovesc toți. Practic dacă vreunul pățește ceva , pățesc toți. Trupurile lor sunt legate şi sunt expuse la orice tip de rană. În timp ce ma gândeam la o metoda sa scap de aici aud cum ușa e trântită semn ca cineva ni se alătură. Aceasta persoana apare în aria mea vizuală , acele bucle aurii autentice. Era Cătălina, care a intrat foarte ușor fiind puțin speriată. Însă când îmi întâlnește privirea , fața i se luminează, ochii i se luminează , pupilele se dilata şi un zâmbet larg apare pe chipul ei.Crede ca sunt Liviu , iar eu ma voi adapta situației. În următoarea secundă, Cătălina aleargă spre mine şi ma strânge în brate spunând:
-Raza mea de soare ,nu am știut ca ajungi atat de devreme. Ma tot gândesc nerăbdătoare la acea întâlnire specială pe care o vom avea în seara asta .Şi ce ai de gând sa faci când va ajunge Matei pe aici ?
Îi răspund tot în bratele ei :
-Pai îl vom ajuta sa își pornească umanitatea sau eventual îl omor și simplificam munca , spun eu pe un ton cat mai asemănător de vocea lui Liviu.
-Nu fii rău , spune ea imediat ce aude cuvântul "omor".
Apoi ea ma strânge tot mai tare , iar trupurile noastre sunt lipite perfect unul de celălalt. Îi simt vibe-ul acela cald şi căldura din suflet.Însa nu îl simt mult căci aceasta se desprinde de mine şi se uită pierduta în ochii mei.La fel de pierduta se apropie de buzele mele .E atât de emoționată încât pulsul ii creste şi respira tot mai greu.Eu ma apropii brusc grăbind întâlnirea buzelor. Buzele ei calde vibrează ușor întâlnind buzele mele. Dupa câteva secunde ma impinge de lângă ea şi îmi spune uitându-se ciudat în ochii mei :
-Matt !Nu pot sa cred că te-ai dat drept Liviu, spune ea pe un ton răutăcios.
-Nu pot sa cred că încă stai lângă acest idiot.Oricum e fix problema ta .Tu iei oricum dragostea ca pe un joc .Aici simți și iubești cu tot sufletul , aici nu mai simți nimic și sustii ca nu ai simțit vreodată, spun eu zâmbind.
-Ceea ce am simțit pentru tine a fost o inițiere a sentimentului numit iubire .Ceea ce simt pentru Liviu se numește iubire adevărata. Pentru ca de el sunt îndrăgostită în adevăratul sens al cuvintelor, zice ea accentuând anumite cuvinte.
-O spui de parca chiar mi-ar păsa, spun eu râzând.
Ea se depărtează ușor parcă realizând ca eu nu mai am umanitatea , dicționarul sentimentelor .Observ ca ea se afla în încăperea vrăjita astfel ca eu și ea suntem legați. Nu mai pierd timpul şi îmi întorc privirea spre paharul de pe o măsuță. Apar lângă el şi îl arunca pe jos spargandu-se.Iau un ciob şi apar în fața ei .Ea se uita la mine atât de nedumerita.Nu a avut timp sa aibe reacție în urma distrugerii paharului. Mă uit în ochii ei şi apoi cobor privirea spre încheietura mea .Apropii ciobul de acesta.Imediat ea reacționează:
-Ce încerci sa faci ?întreabă ea ușor speriată
Însă o las să vadă efectul acțiunii și nu răspund nimic. Așadar încep sa străpung epiderma cu ciobul. În acelaș timp pielea ei este străpunsa la aceeasi mână ,în acelaș loc .Ea văzând ca și ei ii apare aceeași rana începe sa spună speriata:
-Ce faci? Auu, mă doare .
Ma uit în ochii ei speriați şi zâmbesc spunând:
-Nu îmi pasă.
Imediat ce termin frază înfig ciobul în mana mea tot mai adânc şi tot mai jos răspândind rana cat mai mult .Durerea este sfâșietoare încât și eu scot un sunet semn ca ma doare .Ea începe sa urle de durere şi sa plângă în hohote spunând:
-Ce faci? Te rog oprește-te, te rog din tot sufletul, te rog mult , oprește-te. Nu mai pot îndura, doare îngrozitor. Nu mai rezist .
Mă uit în ochii ei şi cu un zâmbet sumbru ii spun:
-Serios ? Doare ?Nu cred ca îndeajuns.Oricum nu îmi pasa deloc .
Spunând aceste lucruri, mă tai la fel de adânc şi mult pe cealaltă mână. Aud niște urlete de durere care îmi sfâşâie timpanul.Arunc ciobul jos , așteptând ca rănile mele sa se vindece.Dupa câteva secunde mainile mele nu mai aveau nici o urma de vreo tăietură.Ea urla și mai tare şi mainile ii tremura , privirea ii este îndreptată spre rănile adânci .O cantitate enormă de sânge se prelinge pe parchet.
-Acum pot spune ca ai simțit o părticică din durerea pe care mi-ai cauzat-o tu.Doare , nu-i așa? Şi pe mine m-a durut , spun eu foarte amuzat.
-Cum poți fi atat de crud ? Simt ca nu mai pot respira de durere şi de asemenea simt cum pierd cantități importante de sânge, spune ea plângând de durere.
-Poți sa și mori din partea mea .Cred ca te voi ajuta să termini mai repede.
Şi nu termin propoziția căci îmi arunc privirea asupra rănilor pline de sânge. Simptomele de vampir apar instant.Simt acel puls nebun al ei.Vad cum sângele se tot prelinge .O prind de gât şi o izbesc de cel mai apropiat perete.Impactul ii zguduie toate oasele .Îi ridic capul ca sa stabilesc un contact vizual.Ochii mei roșii întâlnesc ochii ei albaștrii imaculati. La întâlnirea ochilor mei roșii, privirea ei devine foarte speriată, buza de jos tremura neîncetat , milioane de lacrimi se preling pe obrazul fin .Înghite în sec şi respira tot mai greu uitându-se în ochii mei reci .
-Care sunt ultimele tale cuvinte , Cătălina? o intreb dezvăluindu-mi colții
-Nu pot sa cred că am ajuns în acest stadiu .Simt o durere insuportabila în tot corpul de la inima pana la rănile mele .Nu îmi pot mișcă mâinile .Simt cum îmi pierd din putere , simt cum ma sting ușor. Ultimele mele cuvinte sunt următoarele: Uită-te pentru doua secunde la rănile mele , cat de adânci sunt , ce ai putut face unei ființe umane .Ce durere imensă mi-ai putut provoca , abia respir , spune ea plangand cu vocea tremurândă şi cu pauza de urlete de durere.
-Dacă încerci sa apelezi la partea mea umană, nu merge .Nu îmi pasă nici de rănile tale , nici de tine .Tot ce ma interesează acum este sa ma hrănesc .Adio, Cătălina, zic eu accentuând ultimele cuvinte.
O văd cum tremura toată şi ma apropii de acest trup neajutorat. Îi văd jugulara cum pulsează. Nu trebuie sa ma hrănesc cu mult ca sa golesc sângele din sistem. Mare parte se afla pe parchet și se tot prelinge. Ma apropii tot mai mult .Aud inima cum pulsează tot mai tare .Îi simți respirația într-un ritm crescendo. Mai am câțiva centimetrii şi ajung la jugulara atat de apetisanta.
Simt cum cineva ma prinde de gât şi ma izbește de cel mai apropiat perete.Era dublura mea.Ma uit în ochii lui negri şi întâlnesc o ura profunda.Dar în acelaș timp o frică , văzând starea Cătălinei. Cum ma izbește de acel perete spune :
-Matt, ce crezi ca faci aici cu Cătălina? întreabă el nervos
-Ai venit sa îmi strici distracția, spun eu dezamăgit.
-Moartea Cătălinei ți se pare o distracție? întreabă el furios.
-Lasă că nu a murit , spun eu zâmbind.
Ma izbește din nou de zid şi apare lângă Cătălina căreia ii da câteva picături din încheietura lui.Imediat ce Inna înghite acele picături, rănile încep sa se vindece ușor. Dupa ce vede ca Inna e mai bine , apare din nou în fața mea.De data aceasta , îmi sparge cutia toracică şi îmi cuprinde inima cu o mana într-o fracțiune de secundă. El se uită atat de sfidător în ochii mei , însă nu observa nici o urma de frica în privirea mea.Eu ma uit calm în ochii lui şi spun:
-Înainte sa faci ceva ce ai putea regreta , te anunț ca suntem într-o încăpere vrăjita de unde nu putem ieși ,iar corpurile noastre sunt legate .Orice mi se întâmplă mie, ți se întâmplă mie şi implicit şi Innei, spun eu extrem de calm.
Imediat ce percepe informația, își retrage mână din cutia mea toracică cu un gest de dezamăgire şi spune:
-M-am întâlnit cu Allison mai devreme ,nu am mai văzut-o de ceva vreme .Am aflat ca ai văzut-o și tu după atâția ani în care ai crezut ca a murit.Şi ai mai aflat şi ca eu eram acea persoana care făcea schimb cu tine .În momentul cand se plictisea de tine , venea la mine.Partea tristă e ca la un moment dat venea doar la mine.Asa cum în momentul asta este iubita mea ,fata care o data îți aparținea ție, spune el gânditor.
-E un lucru la care te pricepi extrem de bine , Liviu .Acela de a-mi fura fetele din viața mea .Eu le ofer toată dragostea mea , iar tu vii și le înlături făcându-le parcă sa uite ca m-au iubit vreodată. Într-adevăr, generalizez un lucru care s-a întâmplat cu doua tipe.Oricum Allison susținea ca de mine a fost îndrăgostită cu adevărat, spun eu amuzat.
-Poate a fost îndrăgostită de tine , poate de mine , poate de amândoi. Nu avem nicio certitudine, spune Liviu uitându-se în ochii mei .
-Am mai auzit şi ca m-ai urmărit ceva timp pana când sa intri în viata mea așa cum de altfel ai facut-o.Ai analizat puțin viata mea.
-Sincer sa fiu , m-a atras din prima clipa viata ta palpitanta şi plina de acțiune. Chiar dacă ești înconjurat în mare parte de oameni , continuă să fie o viata dinamica.Oricum după ce au aflat toți ca eu sunt Liviu , nu Matt , mi-a luat ceva sa le câștig încrederea .În momentul de fata toți prietenii tai au mai mare încredere în mine decât în tine, spune el gesticulând foarte mult.
-O spui de parca ar trebui sa îmi pese ,Liviu , zic eu cu o indiferență în ton.
-Știi ce am găsit în centru orașului,Matei ?Am găsit trupul vechiului meu prieten fără inima .Ai vreo idee , ce s-a întâmplat? întreabă el supărat .
-Te referi la prietenul pe care l-am omorât cu zâmbetul pe buze .A fost prima victima după ce mi-am oprit umanitatea .Şi cat de speriat era când a văzut ca nu sunt tu .A încercat sa ma convingă. M-a amuzat teribil, spun eu zâmbind.
-Ai noroc cu aceasta vraja , ca altfel....
Aici este întrerupt de țipetele Dianei care tocmai a observat urmele de sânge pe parchet. Imediat ce ne observa pe mine și Liviu şi pe trupul rănit al Innei spune:
-Ce s-a întâmplat ?întreabă ea îngrozită
Liviu se întoarce din instinct spre Diana .Iar eu profit de neatenția lui şi apar în spatele lui şi ii prind capul .El speriat vrea sa reacționeze, pana sa spună ceva eu spun:
-Dacă încerci sa te împotrivești, îți sucesc gâtul şi știu ca va fi sucit și al meu.Problema va fi când și gâtul Cătălinei va sucit .Ea automat se va transforma în vampir pentru ca va muri cu sângele tău în sistem, spun eu foarte puternic.
Toată acea putere și siguranță a lui Liviu dispare fiind inlocuita de o frică şi de o incertitudine uimitoare.El răspunde cu o teama în voce:
-Matt , gândește-te bine la ceea ce faci. Inna va deveni vampir , va trebui învățată , va fi un novice în lumea asta supernaturală.
-Chiar nu îmi pasă şi dacă mai spui ceva îți sucesc gâtul, spun eu amuzat.
Diana se uită la mine uimită.Ii întâlnesc privirea care vrea sa para puternica .Văzând că Liviu nu mai spune nimic , eu ma adresez către Diana :
-Dacă nu ai chef sa mai faci încă un inel de zi pentru încă un vampir , eu îti sugerez sa anulezi vraja ca sa ies de aici .Ți-am spus ca oricum voi scăpa de aici, de vraja ta atotputernică.
Nu termin propoziția căci văd cum închide ochii și începe sa spună cuvintele unei vrăji. Imediat ce aud ultimele cuvinte și ma asigur ca vraja a fost anulata , ii sucesc gâtul lui Liviu .Imediat apoi îl trântesc la pământ şi apar în fața Dianei spunând:
-Alta data sa ma asculți când îți spun sa anulezi o vrajă. Tine minte ca nu ești prima vrăjitoare pe care am întâlnit-o în viata mea şi acestea nu sunt primele vrăji la care am fost supus.Mai ai de lucru .
Apar în fața ușii, apăs pe clanța şi vreau sa ies .Însă cineva deja se afla în pragul ușii.O tipa cu un par rosu ca sângele , cu niște ochi căprui cu o nuanță de verde.Are o privire puternică şi caldă în acelaș timp .Ea este cea mai veche buna prietena pe care o poate avea cineva .Numele ei este Sophie.Nu îmi întâlnește bine chipul ca incepe sa zâmbească şi sa spună:
-Cum o mai duci , Matthew? ma întreabă ea zâmbind şi foarte fericită

Dragoste nesfârșităWhere stories live. Discover now