Petrecerea-partea a treia

166 23 0
                                    

Cea mai periculoasă armă a omului este curiozitatea.Această armă te poate îndemna să îți întreci toate limitele pentru a-ți satisface curiozitatea.Sunt în fața unei persoane care e în culmea curiozității. Care şi-a întrecut toate limitele pentru a afla adevărul.
Iar eu tocmai izam spus că sunt un vampir . Va trebui sa fug căci nu o pot constrânge.Deşi e foarte șocată spune ceva:
-Deci vampir ești. Sper că nu ai de gând să mă muști ,spune ea de parcă acum a realizat pericolul
-Nu am de gând să îți fac ceva . Vreau doar să îți ascunzi încheietura plină de sânge ca să mă pot calma.
-Sigur ,spune ea zâmbind şi imediat își ascunde mână rănită.
În momentul în care eu vreau să scot o vorbă,ea deja începe cu prima întrebare :
-De cat timp ești vampir?
-De 100 de ani,spun eu puțin stânjenit
-Cum e sa fii vampir ? Cred ca e uimitor.
-E tare ,pot defini,dar nu pot rezista de multe ori în fața tentației. În fața sângelui nu am rezistat niciodată de când sunt vampir sau nu pot sta ziua fără acest inel.
Ridic mână şi îi dezvălui inelul.
-Ce inel frumos, spune ea încă uitându-se la el.Deci fără el nu poți rezista razelor soarelui?
-Da,dar sunt si părți bune . Pot constrânge oamenii.
-Stai ,ceea ce ai încercat tu mai devreme ,aia e constrângerea?
-Da,spun eu stânjenit.
-Şi presupun că trebuia să fac intocmai cum mi-ai spus , nu ?
-Da , dar la tine nu a mers .
-De ce ?
- Pentru ca tu nu ești om, adică ești o ființă supernaturală. Am mai întâlnit câteva ființe supernaturale. Sunt foarte multe posibilități. Vampir clar nu eşti. Nu vreau să te speri sau ceva.
-Deci bunica nu mă mințea,credeam că e nebună,spune ea îngândurată mai mult pentru sine
-Ce a spus bunica ta ?
-Pai a spus că de când voi intra la liceu vor începe niste transformări. Îmi voi da seama cine sunt ,că acest lucru ne va apropia şi mai multe.
-Mă bucur că nu ești speriată,spun eu calm
-Şi ce alte avantaje mai sunt sau astea sunt toate ?
-Păi am un auz foarte fin . Pot auzi orice dacă ma concentrez şi am o viteză intensificată .
În momentul acela apar in spatele ei.
-Cât de tare, zice ea.
-A şi să nu uit. Sângele meu vindecă oamenii şi unele ființe supernaturale,dar daca acea persoană moare cu sângele meu în sistem devine un vampir.
-Deci așa şi.a revenit repede Claudiu. Am înțeles. Bine ca nu murit. Mersi pentru ce ai făcut.
-Cu placere.Sunt foarte surprins că nu ești speriată, spun eu zâmbind
-Păi , cand eram mică, bunica imi spunea mereu povești cu niște ființe ca tine . Şi chiar mai rele. Am o întrebare pe care vreau să ți-o pun de când mi-ai spus vârsta.Cine te-a transformat?
Chipul a acelei persoane mi-a apărut în minte. Atâtea amintiri frumoase urmate de una sângeroasă ,atâta suferință. Închid ochii pentru a îmi aminti. Mână Dianei o simt langa a mea şi deschid ochii.Ea îngrijorată îmi spune:
-Ești bine ?Poți vorbi despre asta ?
-Da , sunt bine şi pot vorbi .E o poveste lungă.
-Ascult!
-Totul a început acum mult mult timp. Eu m.am îndrăgostit de o fată şi ea la randul său însă fără să vrea acest lucru. Adică ea era cu altcineva. Acea persoană cu care era ea semăna cu mine intr.un fel şi îl iubea şi pe el mult , dar când am apărut eu în viața ei.Fiind un om inocent,iar ea fiind un  vampir de peste 300 de ani dar cu aceeași înfățișare de adolescentă la vârsta de 16 ani . Celalalt tip fiind şi el un vampir transformat de vreo 20 de ani . Revenind. Când am apărut eu ,a fost dragoste la prima vedere. Eu m-am îndrăgostit imediat de ea.Nu știu sigur momentul când s.a îndrăgostit ea. După ce ne-am cunoscut mai bine şi au început săruturile . Petrecand unele nopți cu ea,parca era totul magic ,ireal. Ne iubeam nebunește. Am aflat de celalt tip cu care se vedea,dar se vedea din ce în ce mai rar şi nu îmi păsa. Într-o noapte , atmosfera devenind foarte tensionată,ea foarte excitată își arată colții şi ochii aceia roșii şi mă mușcă. Simțeam cum pierd sânge. Mereu mă constrângea să uit pentru că mă panicam. Efectiv mă speria când mă mușca şi rămâneam cu imaginea ei în minte. Nu puteam apoi să o mai privesc la fel . Aceste lucruri mi le-am amintit cand am devenit vampir. Când devii vampir, toate momentele cand ai fost constrâns cat ai fost om ți le amintești  . La un moment dat am aflat că celălalt tip era si el vampir.Şi nu am fost constrâns ca să uit acest lucru. Am auzit cand a ajuns la ea in casă într-o dimineață. Eu fiind acolo , stând la ea peste noapte. M-am ascuns într-o cameră şi mă uitam prin gaura cheii. Am văzut exact cum se hranea dintr.o femeie. M-am speriat şi aveam o senzație de deja-vu ca şi cum aş mai fi vazut acea privire şi acei colți ,dar nu îmi aminteam nimic. Într-o altă seară m-a mușcat din nou acea fată. Simțeam cum sunt secătuit , cum ea nu se mai oprește.Apoi am simțit niște picături de sânge in gură şi am picat jos. Când m.am trezit eram vampir ,dar ea nu mai era . A dispărut,nici pe el nu l-am mai văzut de mult.Aşa am devenit vampir , spun eu parca retrăind toate acele amintiri.
-Ai suferit mult. Ce viață zbuciumată ai avut şi încă ai .Cum o cheamă pe această fată ?Sper că îmi poți zice.
-Allison Rose, spun eu cu o oarecare ură.
-Şi ce s-a întâmplat cu ea , ai mai întâlnit-o ?
-Am auzit după ceva timp de când am fost transformat că a fost arsă în propia casă în timpul unui incendiu .
-Cum ai îndurat 100 de ani ?
-Uite ce e, am învățat să supravețuiesc. Am învățat din greșeli. De-a lungul timpului mi
-am mai făcut prieteni cu care am stat vreo câțiva zeci de ani şi pe care daca i-as mai întâlni am vorbi la fel de mult. M-am schimbat foarte mult de atunci, de cand eram acel adolescent de 16 ani . Când credeam ca viața e ușoară,e frumoasă. Că pot face orice,pot spune ca sunt diferit,dar tot un adolescent am rămas fizic. Numai că am mai multa experiență. Aşa că m-am descurcat 100 de ani şi nu am nevoie de mila nimănui ,ce a fost a fost, spun eu intrigat
-Nu vreau să te enervez,spune ea blândă
-Nu mai pune întrebări de genul . Am supravețuit asta am făcut.
Am văzut că încă are ciobul în mână. Ea parcă cu frică de urmatoarea reacție se oprește in fața mea şi se taie iar cu ciobul făcând o altă rană sub acea rană care nu a prins încă coajă . Simptomele de vampir apar şi îi spun:
-Tu ești nebună? Îmi testezi limitele? Vrei să te mușc sau cum ?
Spre surpinderea mea aruncă ciobul şi vine ușor cu mana dreaptă şi mă atinge tandru pe venele proeminente din jurul ochiului. Apoi vine si cu cealalta mână. Îmi atinge venele de la ambii ochii şi se uită în ochii mei . Stric această conexiune întrebând:
-Ce faci acum ?
- Voiam să fac asta,să îți ating acele vene proeminente,să mă uit in ochii tăi roșii. Voiam asta să fac asta de cand am aflat că ești vampir.
Își ascunde încheietura şi îmi revin repede. Se uită iar in ochii mei şi îmi spune:
-Mersi că mi-ai spus toate astea.
-Ți-am spus toate astea cu o singură condiție. Să nu afle nimeni ce sunt,ok?
-Normal. O sa îți pastrez secretul.
-Mă întorc la petrecere să văd ce face Cătălina. Vorbim mai târziu. .
-A,da sigur,Cătălina. Bine vorbim!
Dispar de langa ea si apar la petrecere cu viteza mea..imediat o văd pe Cătălina care vomită.Fug spre ea.
-Ce ai facut ? o întreb
-Am băut extrem de mult , tu ce crezi ?spune ea si apoi iar mai vomită.
Dupa ce aceasta se calmează şi poate vorbi, îmi spune:
-O să dorm la Claudiu , părinții nu ma pot vedea in halul ăsta. Mă intorc dimineață acasă . Tot ce te rog este sa mă duci sus în camera în care am fost noi.
-Bine ,zic eu
O iau in brațe ca pe o mireasă şi cu ajutorul vitezei mele o duc repede sus. O așez ușor în pat ,o sărut şi cobor la Claudiu:
-Salut Clau ,eu am plecat. Ai grijă de Cătălina,spun eu
-Stai fără griji.Pa,spune el evident beat mangă...
Mă întorc fără să îmi pese daca e in comă alcoolică sau nu. Eu nu am de gând sa fiu dădaca pentru acest copil. Chiar daca e prietenul Dianei,trebuie să suporte consecințele. Altă dată să bea mai moderat. Gândind așa fug până acasă cu viteza mea.
Deschid uşa, la mine în casă era o liniște mormântală. Urc scarile fiind încă suprins plăcut că Diana care  nu era speriată de mine știindu-mi secretul. Fac un duș , îmi pun telefonul la incărcat. Mă pun în pat şi adorm cu gândul că secretul meu care a fost descoperit.
Un zgomot mă trezește,deschid ochii mă ridic din pat şi realizez ca e sunetul de apel de la telefon. Cineva mă sună. Somnoros cum sunt, mă indrept spre telefon. De la distanță văd ca e Cătălina. Îi răspund:
-Da Cătălina ,ce s-a întâmplat?
-Matt , somnorosule , coboară până în fața casei să vorbim ceva foarte important.


Dragoste nesfârșităWhere stories live. Discover now