Petrecerea - partea întâi

189 24 0
                                    

Singurul lucru care te poate schimba este dragostea .Ea nu numai că te schimbă ci te face să vezi lumea din jur , să te bucuri de fiecare clipă pe care o trăiești.Mă trezesc foarte odihnit şi parcă uşor fericit.Poate că unele evenimente de ieri mă fac să fiu așa. Mă gândesc ce face Cătălina acum.Fac un duș scurt şi apoi îmi verific telefonul.Îmi amintesc de mesajul acela şi o sun pe Diana:
-Alo!?Diana , ce faci ?
-Bine , îmi beau cafeaua şi mă gândeam când te vei trezi .
-Despre ce voiai sa vorbim ?
-Păi ieri am fost la spital la Claudiu şi era foarte bine, extrem de bine , nu mă așteptam să își revină atat de repede , nici eu şi nici doctorii.Defapt ei au spus ca un miracol, la cat sânge a pierdut. Și am întrebat-o pe asistentă ce a făcut. Mi-a raspuns ea ceva foarte anatomic. Apoi i.am zis de ce i-ai facut tu si parcă am înjurat-o. Ceva nu se leagă, Matei .Am stat si m-am gândit şi am realizat că a durat foarte mult până am găsit asistentă. Ar fi murit. Ce i-ai făcut mai exact?
-I-am oprit hemoragia , ți-am zis , crezi ce vrei şi cel mai important e ca acum trăiește.
-Nu te cred , ne vedem la școală,spune ea nervoasă.
Apelul se încheie . Știam eu că am făcut o greșeală cu Claudiu. Nu voiam să moară din prima zi cineva.Diana devine tot mai insistentă . Cred că o voi constrânge.
În timp ce mă gândeam primesc un mesaj de la Cătălina : " Ce faci ?".Voiam să îi aud vocea așa că o sun.
-Alo ?!Ce faci , Cătălina?
-Bine Matt, uite m-am trezit cu gândul la tine si ma gândeam ce faci .
- Şi eu la fel..
-Off ,ma cheamă părinții la micul dejun. Vorbim mai târziu. Ne vedem direct la petrecere .  Nu ma iei de acasă că vin cu mașina. Mai vorbim , te pup .Pa!
-Bine , pa!
La școală m-am abținut să nu o sărut. Mi-am dat seama ca trebuie clarificate lucrurile intre noi. Deaia mi-a zis acele lucruri la telefon.La școală nici 2 vorbe nu am împărțit. Probabil vrea să o intreb. Ori e supărată , ori obosită, dar nu prea are chef.
Orele au trecut foarte repede si ziua de asemenea , am fost să îmi niște lucruri pentru petrecere.Cumparaturile mi-au luat cam 2 ore si deja nu mai e timp.Mă întorc acasă, mă schimb si plec la petrecere.
Ajung acasă la Claudiu unde se ținea petrecerea şi incep să vorbesc cu el.Ajunsese multă lume , dar Cătălina întârzia.
-Claudiu , ești bine ? îl intreb îngrijorat.
-Da,mă simt foarte bine ,mi-am revenit complet.
-Mă bucur.
Vine un tip pe care nu îl cunosc sa vorbească cu el așa ca eu mă duc într-un colț unde am văzut-o pe Diana.Colțul era cam întunecat si era doar o masă cu niște lucruri pe care nu le puteai distinge.Părea tristă , ajung langă ea şi o întreb :
-Diana , ce faci ?Ești bine ?
-Ai de gând să îmi spui ce i-ai făcut lui Claudiu.
In acel moment eu pun mâna pe masă să ma sprijin fără sa observ ca e plina de cioburi.Un ciob mare îmi intră in palma dreaptă şi încep să sângerez.
-Doamne,e adânc , ma duc sa caut un bandaj şi dezinfectant, vin imediat, stai aici,spune Diana
Şi a plecat să caute,iar eu am rămas in colțul acela , cu un ciob mare în mână pe care dacă l-aş scote ,țesutul s-ar regenera în câteva secunde. Aşa că trebuie să îl țin până ajunge Diana şi trebuie să găsesc o cale să nu vadă asta.Cât mă gândeam eu la un plan de scăpare , Diana deja se întoarce cu bandaj , vată şi spirt.
-Diana nu e nevoie sa cureți rana cu dezinfectant, trece ușor stai calmă,îi zic eu calm
-Bine, dar măcar lasă-mă să îți bandajez rana, spune ea îngrijorată.
Scot ciobul ,iar rana se reface imediat . Din cauza luminii scazute nu observă, apoi ea pune bandajul legându-l cu grijă. .
-De ce nu curge sânge? A curs destul de puțin,încă e o rana deschisă, spune ea surprinsă
-Nu era atât de adâncă, zic eu încercând sa o lămuresc
-Ba nu , am vazut cat de adâncă e. Matt , te rog , spune-mi ce se întâmplă,spune ea speriată.

Dragoste nesfârșităWhere stories live. Discover now