Vrátíme Kanadě porážku?

1.1K 45 12
                                    


Ahoj, moji milí čtenáři, chtěla bych se Vám moc omluvit, že jste museli čekat na další kapitolu tak dlouho, ale dohánení známek, spousta testů a úkolů.. No, snad to většina z Vás zná, a tak mi to prominete. Doufám, že se Vám tahle kapitola bude líbit a užijete si jí stejně jako všechny ostatní. Pojďme do příběhu :)

Ráno se Nicole s trhnutím probudila a bleskově se posadila na posteli. Začala hluboce oddechovat a v hlavě si rekapitulovala průběh svého ne příliš pěkného snu. Věděla přesně, do každého detailu, co se jí zdálo. Byla ve škole, na univerzitě, seděla v učebně sociologie a společně se zbytkem třídy čekala na rozdání písemek, které byly jednou ze zkoušek v rámci zkouškového období. Ona nemohla psát, měla na sobě brankářskou výstroj včetně lapačky a vyrážečky. Nešlo to sundat, ač se snažila sebevíc. Nakonec jí profesor papír s otázkami ani nedal, a ona tak neudělala zkoušku ze sociologie. Ještě nikdy se jí nestalo, že by neudělala zkoušku napoprvé. Celý ten sen jí připomněl, že 14.5. nastane první ze zkoušek v rámci zkouškového období. A bude to právě ta sociologie. I když to bylo za nějakých 9 dní, Nicole se na učivo ještě ani nepodívala. 

,,Ahoj, Nicky," pozdravil zvesela Jirka, když nakoukl k ní do pokoje a uviděl, že je jeho kamarádka už vzhůru. Hned, jak jí uviděl, poznal, že něco není v pořádku:,,Nicky, stalo se něco?" 

Nic pouze zavrtěla hlavou:,,Ne, všechno je v pohodě. Jen bych se asi měla začít učit na sociologii." 

,,Cože?" zeptal se zmateně Jirka, nikdy spolu o škole nemluvili, tak ho to trochu vyvedlo z míry. 

,,No, máme zkouškový. Potřebuju to udělat napoprvé a ještě jsem to ani neviděla," usmála se nevesele Nicole a pomalu se vyhrabala z postele. Zamířila si to rovnou do koupelny, aby si alespoň opláchla obličej a trochu se zlidštila. 

,,Hele, já nechci, abych na tebe měl špatný vliv nebo tak něco, ale dneska se učit nemůžeš," řekl Jirka, když došel za Nicole do koupelny.

,,Proč?" zeptala se Nic a na Jirku se ani nepodívala. Věnovala se svému zlidšťování a česání vlasů. 

Jirka se podrbal na zátylku a pomalu začal:,,No, jak bych to řekl, domlouval jsem se na dnešek s pár klukama, jako je Ondra, Kuba, Michal, že bychom mohli něco podniknout, když mají dneska volný den." 

Nicole se zastavila uprostřed pohybu:,,Fajn, pro dnešek to ještě odložím, ale zítra už opravdu budu muset začít." 

,,Jasně, osobně tě pohlídám," usmál se Jirka, zasalutoval a odešel do kuchyně. 

Nicole se zasmála jeho gestu, rozčesala si vlasy, vyčistila si zuby a následovala Jirku do kuchyně, odkud se linula příjemná vůně lívanců. Jirka se asi mermomocí snaží udělat dojem a zatím mu to vychází, až na těch několik nepovedených pokusů s míchanými vajíčky. Ale pokud se mu dnešní lívance povedly, byla Nicole připravená mu včerejšek odpustit. Milovala lívance, a pokud je Jirka udělal tak dobré, jako je dělala její babička, tak mu snad bude týden dělat služebnou a hospodyni. Nahlas ten návrh ale nepronesla. Věděla, že by se toho Jirka chytil a ona by mu opravdu musela sloužit. 

 

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.
Hokejista snůKde žijí příběhy. Začni objevovat