Období před MS

1.7K 51 12
                                    

Ahoj moji milí čtenáři, rozhodla jsem se, že si dám takovou challenge a zároveň pro Vás přichystám menší dárek.. Většině z Vás je podle grafů mezi 13-18 lety ;) A tak jste školou povinní stejně jako já. Tak jsem se nějak zamyslela, co bych mohla přichystat jako dárek za vysvědčení, gratulaci k tomu ,že jste přežili další půlrok ve škole a hlavně by to bylo i poděkování za to, že tyhle moje výmysly čtete ;) Můj nápad spočíval v tom, že bych napsala část, která by měla kolem 10 000 slov a to se mi i podařilo ;) Tak snad si to čtení užijete a nebude Vám to připadat až moc nudné ;) Snažila jsem se to oživit a napsat alespoň trochu zajímavě. Snad se mi to podařilo ;) Takže hurá do čtení ;) A ještě jednou moc děkuji za podporu a gratuluji k výsledkům na vysvědčení, ať už jsou jakékoliv ;)

Dny utíkaly a pomalu ale jistě se blížilo Mistrovství světa v hokeji v Praze a v Ostravě. Nicole se nemohla dočkat, zároveň ale s obavami sledovala vývoj tabulek v NHL, kde se Winnipeg stále držel na postupových příčkách, a tak si moc neslibovala od toho, že by Ondra přijel chytat a reprezentovat svou zem.

Do mistrovství světa zbýval necelý měsíc a sestava českého týmu už se začínala rýsovat. Nic byla ráda, že na seznamu nechybí Kuba Voráček, který měl dělat národnímu týmu i kapitána, účast přijal i mladíček Dominik Simon, na kterého byla Nicky velice zvědavá, dále své místo na seznamu měli i Martin Zaťovič, Tomáš Hertl, Alexandr Salák, Jakub Klepiš, Roman Červenka, Jan Kovář nebo třeba Vladimír Sobotka. Téhle sestavě Nicole opravdu věřila a těšila se, že obsadí místo mezi prvními třemi týmy. Neúčast ale neměl potvrzenou Jaromír Jágr, který stále váhal a stále dělal drahoty. Nicole věděla, že s jeho podporou by český tým dopadl daleko lépe. Ve svém věku byl Jaromír Jágr jeden z nejlepších hokejistů na světě a Nicole na něj byla právem pyšná.

Vladimír Růžička stále vymýšlel nové variace a nové taktiky, a tak byly hokeje plné noviny i internet. I Nicky s bráchou byli pohlceni do hokejové atmosféry a celý český národ byl plný ''hokejových fanoušků', kteří znají hokej jen během MS a během tohoto turnaje jsou také šťastní a hrdí na to, že jsou Češi. Nicole neměla takové lidi ráda, ale věděla, že to k hokeji prostě patří.

Jednou seděla na gauči v domě, kde bydlela se svým bráchou a hledala tabulky týmů NHL a zároveň sledovala nejžhavější novinky ze zákulisí české reprezentace. Vladimír Růžička říkal v jednom z rozhovorů, že se stále snaží přesvědčit Jaromíra Jágra o účasti a rád by v týmu přivítal i Ondřeje Pavelce, jenž se v prvním kole společně s týmem Jets utká s Anaheimem. Nicole sice chtěla, aby se jemu i týmu dařilo co nejlépe, ale zároveň by ho konečně moc ráda viděla a ráda by sledovala v O2 aréně jeho výkony v brance. Bylo to už pěkně dlouho, co se naposledy viděli, políbili, dotkli se jeden druhého... Nicole ale neztrácela naději a rozhodla se, že jeho účast prostě nechá na osudu.

Když nemohla udělat nic s Ondrovou účastí, rozhodla se, že se alespoň pokusí přesvědčit Jaromíra Jágra, aby přijel a pomohl národnímu týmu v cestě za pohárem. Martin byl zrovna na tréninku, a tak neměla moc co na práci, proto zavolala Jardovi.

,,Ahoj, šampione," pozdravila Nicky Jardu, jakmile uslyšela, že hovor přijal.

Jarda se zasmál:,,Nedostali jsme se do play off, takže oslovení šampione.. No, nevim, nevim. Jinak zdravím budoucí paní Pavelcovou."

,,Jardo, play off přijde příští rok. Tomu věřím na 100%. Letos se Florida rozehrávala, přeci jen tam máte hromadu mladých hráčů, které musíš teprve vycvičit a předat jim pár zkušeností," usmála se Nicole do telefonu a šla do kuchyně, aby si nalila něco k pití.

Hokejista snůKde žijí příběhy. Začni objevovat