25.

5K 148 22
                                    

Het had gesneeuwd. Niet een paar vlokjes, maar een dikke laag sneeuw. Nog nooit was ik zo blij geweest dat ik niet naar school hoefde. Louis zou voor me regelen dat ik thuis kon blijven, dus had ik alle tijd om me klaar te maken voor de gala van vanavond. Mijn vader had een lijstje met dingen die ik moest doen op tafel gelegd, dus daar begon ik mee zodra ik ontbeten had. Tegen de middag aan was ik al klaar. Ik liep naar mijn kamer om een dikke trui aan te trekken, wat ik had het ijskoud. Louis was vannacht jammer genoeg niet langs gekomen, want anders had ik tegen hem aan kunnen kruipen. Zelfs met twee dikke fleece dekens had ik het nog koud gehad. Terwijl ik mijn trui aantrok, vroeg ik me af hoe ik de avond door ging komen zonder te bevriezen. Buiten was het min vijf, en ik moest over een paar uur in een jurk gaan lopen. Ik liep de trap weer af en besteedde de rest van mijn middag aan het kijken van films. Na het avondeten nam ik een warme douche en trok mijn jurk aan. Na een paar minuten trok ik ook nog een vest aan en kamde mijn haar. Eigenlijk had ik nog geen idee wat ik met mijn haar ging doen. De bel ging en ik keek even op de klok. Edward zou me pas over twee uur op komen halen. Ik keek door het raampje naast de deur en deed toen open. Louis kwam verkleumd binnen en sloot de deur vlug achter zich. Hij had zijn rits oorbellen weer in.

'Wat kom jij hier doen?' vroeg ik verbaasd.

'Gewoon.' Hij haalde zijn schouders op en glimlachte waterig. 'Heb je het niet koud in je jurk?'

'Heel erg.'

Louis schopte zijn schoenen uit en liep de woonkamer in . Ik achtervolgde hem terwijl ik mijn haar kamde.

'Wil je ook koffie?' Louis zette de waterkoker aan.

'Nee.'

'Hou je je haar los?'

'Ik weet niet wat ik er anders mee moet doen.'

'Hoelaat komt Edward?'

'Over twee uur.'

Hij schonk het kokende water in een beker en hield hem tussen zijn handen om ze op te warmen. Ik kamde door terwijl ik naar de bank liep. Louis liep me achterna en ging zitten. Hij klopte op de bank en ik ging ook zitten.

'Mag ik de borstel?' Hij zette zijn koffie weg en hield zijn hand op.

Ik gaf hem de borstel en hij ging achter me zitten. Hij kamde mijn haar net zolang tot het als een dik gordijn langs mijn schouder en over mijn rug viel.

'Heb je elastiekjes?'

'In de la.' Ik wees naar een grote bruine kast die in de kamer stond.

Louis liep met de borstel nog in zijn hand naar de kast en haalde er een handvol speldjes en een paar elastiekjes uit.

'Mag ik je haar doen? We hebben nog genoeg tijd.' Hij liep weer terug naar mij en voordat ik iets had gezegd begon hij mijn haar te vlechten.

Zodra er een vlecht in lag, stak hij mijn haar op door de vlecht rond te draaien en vast te zetten met speldjes. Een paar plukken sprongen los, maar die zette hij vast of stopte ze achter mijn oor. Eerst had ik een slordige knot verwacht, maar het zag er netjes uit. Eigenlijk zag het er heel leuk uit, en ik was blij dat ik Louis mijn haar had laten doen. Ik zou vast niet veel verder komen dan een slappe vlecht.

'Dankjewel.' Ik glimlachte stralend. 'Het ziet er heel mooi uit .'

Louis haalde zijn schouders op, mompelde een bedankje en pakte zijn koffie, maar ik kon zien dat hij blij was met mijn compliment. Ik begon langzaam nerveus te worden, en streek mijn jurk glad. Toen ik hem zo vaak had glad gestreken begon ik met mijn armband te spelen. Ik had de armband van Edward om, die droeg ik bijna altijd. Louis pakte mijn pols en hield hem in de lucht. Hij bekeek mijn armband, en rolde toen de kraal die eraan hing tussen zijn vingers.

VeranderingenWhere stories live. Discover now