5.

4.4K 132 3
                                    

Mijn vader kwam pas laat in de avond thuis. Ik was bezig met huiswerk toen ik de deur hoorde dichtslaan. Even overwoog ik om naar beneden te gaan, maar mijn vader kwam al naar boven. Hij opende mijn deur, en ik kon al meteen aan hem zien dat hij stomdronken was. Hij staarde me heel lang aan, en zakte toen op zijn knieeën op de grond. Hij legde zijn hand op mijn been en gleed langzaam omhoog, tot mijn borst.

Ik schoof achteruit, maar hij greep me beet bij mijn vest en trok de rits omlaag. Hij sloot zijn handen mijn armen, trok me omhoog en duwde me tegen de muur. Met zijn handen gleed hij onder mijn shirt, en nog voordat hij hoger kon komen dan mijn ribbenkast, gaf ik hem een knietje tegen zijn buik. Snel duwde ik hem weg. Opeens leek hij met zijn dronken kop te beseffen wat hij aan het doen was, en pakte me weer beet bij mijn armen. Hij rammelde me door elkaar heen. Ik voelde een aantal klappen tegen mijn wang aankomen, en even draaide alles voor mijn ogen. Zodra hij me los liet, vluchtte ik de badkamer in en deed de deur vlug dicht. Als ik geluk had, dan zou hij snel in slaap vallen, want hij was stomdronken.

Ik durfde pas weer de badkamer uit te komen toen ik zijn gesnurk hoorde. Voorzichtig sloop ik naar beneden en pakte de huistelefoon. Met trillende handen zocht ik in de telefoongids naar het nummer van het meldpunt voor seksuele intimidatie. Even twijfelde ik. Wat als ze me niet geloofden? Mijn vader zou zich makkelijk overal uit kunnen praten. Zou ik rond dit tijdstip nog wel kunnen bellen? Ik had mezelf beloofd, dat als hij nog een keer iets zou flikken, ik zou bellen. En dit was al zeker niet de eerste keer dat hij zoiets had gedaan, maar steeds opnieuw durfde ik niet. Langzaam legde ik de hoorn neer en sloop weer naar boven. De volgende keer zou ik wel bellen.

VeranderingenWhere stories live. Discover now