4|oorlog met de mythes

627 23 0
                                    

Sia - angel by the wings
____________________

De volgende dag, vroeg in de ochtend, maakte het feeën leger zich klaar voor vertrek. Fawn ging mee en samen met de leiders van het rijk gingen ze op pad, op zoek naar hun leidster.

In het kamp zei Peter dat iedereen in een rij moest gaan staan, uit de buurt van de zuigkracht van de spiegel. Hij ging klaar staan en de trommel waar Tinkerbell in zat had hij aan een verloren jongen gegeven om het te bewaren. Tinkerbell schopte ondertussen steeds tegen de deksel aan maar het had geen zin.

Even later kwam het gigantische feeën leger aan bij het kamp. Terwijl alle andere feeën boven Zona vlogen, vloog ze naar beneden en Landde op een tak dat dicht bij de poort hing. "Peter Pan?!" riep ze. Peter stapte naar voren. "Hier ben ik" Zei hij met een grijns en zwaaide. "Is het waar dat jij onze leidster Tinkerbell hier gevangen houdt?" Vroeg Zona met een lichte afschuw. "Ja dat is waar, maar waarom zijn jullie hier gekomen?" Vroeg hij en ze keek hem geïrriteerd aan.

Op dat moment schreeuwde een fee boven haar: "Iedereen kijk! Ze zit opgesloten in die trommel!". Het was Tinkerbell gelukt om de deksel een beetje open te krijgen en de feeën zagen haar naar hen zwaaien. Zona werd woedend. Dit verdiendde ze niet! Tinkerbell is een goeie, trouwe en dappere leidster! Ze zei op kwaade toon: "Laat haar gaan of anders zullen we aanvallen!".

Peter moest lachen en de 'verloren' jongens lachten met hem mee. "Sorry juffie... Hahaha... Maar helaas kan ik dat niet doen. Ze zorgde voor problemen dus... Opgeruimd staat netjes!'. Zei Peter nu rollend op de grond van het lachen. Zona werd nog woedender.

Ze was het zat. "Feeën, aanvallen!", riep ze en dat deden ze. Het hele feeën leger vloog razendsnel op het kamp af. Maar net voordat ze over de grens waren, haalde Peter de spiegel uit zijn zak. "Vang de feeën". Een enorme zuigkracht dat leek op een orkaan, slokte de feeën met een teug op.

De 'verloren' jongens juigden en de feeën zaten nu hopeloos allemaal opgesloten. Peter legde de spiegel naast de trommel neer waar Tinkerbell in zat opgesloten. Maar Peter wou geen last pakken meer krijgen en ging met een paar jongens naar het rijk van de feeën en zoog ze allemaal op met de spiegel. Er was wel een klein probleempje. Zonder feeën is er geen feeën stof meer.

Dus had hij de fluit waarmee hij de jongens in zijn macht had een beetje aangepast, waardoor het nu ook op feeën werkte. En zo, werden de feeën ook 'dienaren' van Peter. Al het hoop leek verloren. Maar hij vergat weer dezelfde fee genaamd Fawn. En Peter maakte in de toekomst een fout dat zijn einde zou kunnen betekenen: hij liet een meisje binnen. Haar naam was Wendy Darling...

***

Wordt vervolgd...

_____________________________________________

PS: foto van wendy boven;)
PPS: vragen, comments of votes altijd welkom!

Het Echte Verhaal Van Peter Pan Where stories live. Discover now